Lattenberg

XXX.XXX.198.179
Při chovu slepiček jsem zjistil, že slepičky klovají vlastní snešená vajíčka. Co s tím mohu udělat, jaká přijat opatřením ?
Tento problém se objevil po dvou letech chovu.
Slepice určit na polévku, nebo pokračovat v chovu, ale jak dále?
Prosím o radu. Děkuji !
Uživatel s deaktivovaným účtem

Odnaučte jí to lázněmi s kořenovou zeleninou.
Třeba mají nedostatek vápníku. Třeba je máte zavřené na pár metrech celé dny a slepice se snaží zabavit. Třeba mají nedostatek jídla. Třeba máte snaskova hnízda na zemi a při zuřivým hrabání některá přišla na to jaká je to bašta? Třeba si hlídat slepice, které to dělají, oddělit je? Třeba si tam sednout a dát si kafe a sledovat? Třeba jim tam přikoupit nějaká vejce z krámu a sledovat, která zlobí? Oddělit ji nebo jim naservírovat na snaskova hnízdo treba octovy, pepřový, česnekový vejce a modlit se, aby pak nejeli po čuchu.
Když jsem měl prvni slepice, mival jsem s tím problemy. Jenže u mě to bylo tím, že byly zavřené ve chlivě přes velké zimní mrazy snad dva týdny. První co mi bylo odpovězeno při stězování si bylo právě to pepřový vejce. Jenže to mi přijde spíš jako poslední možnost. Ona za to nemůže někdy mrcha slepice, ale mrcha chovatel. Můžete dělat něco špatně. Jako já. Víc mě nenapadá. MV
zdravím.za prvé.nedávat slepicím skořápky z čerstvě použitých vajec,je v nich zbytek bílku a takto se to naučí.za druhé.vemte dva,tři podkladky a pohodte je mezi slepice.slepice se seběhnou,a budou do nich zběsile klovat.to opakujte několikrát denně i dny následující,dokud o ty podkladky neztratí zájem.musí samy poznat,že vejce nejde rozbít.pro jistotu ještě zkrátit horní špičku zobáku,musí být kratší než spodní,pak v něm nemá na rozbití vejce sílu.dobře to jde elektrickou pájkou.jinak pak už jen teplá lázen s kořenovou zeleninou,jak již zde někdo uvedl.napište,jak jste pochodil.
Právě jsem amputovala třem slepicim špičku horniho zobaku..byly přichyceny při činu,jak žerou snesena vejce..postupně..stačí jedno vejce s tenčí skořápkou náhodně rozbité a hned se naučí rozbijet další..dva dny klid, vejce čistá,nepopatlana od žloutku...dámy dostaly posledni výstrahu😁