Co je to za choroba? Zo sliepky tiekla voda z konecnika

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.4.2020 22:35
IvanaV

XXX.XXX.227.176

Dobry den, chcela by som poziadat o radu. Z jednej sliepky vytekala voda z konecnika, schovavala sa v kurniku ucupena, zadok cely ulepeny.
Ked sme ju vybrali von, bola taka schulena, napila sa vody a zas sa isla schovat.
Muz ju pre istotu sekol, nech sa netrapi a nech sa nenakazia ine sliepky.
Vedeli by ste mi prosim poradit, co jej mohlo byt a ci treba nieco dat preventivne aj ostatnym sliepkam? O aku chorobu sa moze jednat?
Vopred dakujem

12.4.2020 23:20
Alkonost

XXX.XXX.254.245

když ste ji hned klepli tak se mrkněte jestli nebylo něco v nepořádku po fyzické stránce...

12.4.2020 23:35
IvanaV

XXX.XXX.227.176

Muz bol unaveny a isiel si lahnut, neviem ci rano bude mozne nieco vidiet, nechal ju visiet... Dnes sme mali zabijacku a ked uz mal hotovo az vtedy sme si vsimli tuto sliepku a uz fakt nevladal. Sekol ju, aby sa netrapila a isiel spat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.4.2020 08:22

slepice nemá konečník.

má kloaku, což je společný vývod a z toho vyplývá, že případný výtok může a často i pochází z vejcovodu.

preventivně můžete posekat všechno, co má víc než dva roky.

13.4.2020 12:56
IvanaV

XXX.XXX.227.109

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
slepice nemá konečník.

má kloaku, což je společný vývod a z toho vyplývá, že případný výtok může a často i pochází z vejcovodu.

preventivně můžete posekat všechno, co má víc než dva roky.

Viem, ze ma kloaku. Ked som to pisala, bolo uz neskoro vecer a ledva som videla na klavesnicu. Dakujem za taku radu, je velmi osozna, ze mam preventivne posekat vsetko, co ma viac nez 2 roky.
To by ste aj vy spravili?
Pytala som sa normalne, cakala som normalnu odpoved. Otazka bola, co im mozem dat, ci nejake vitaminy, liecivo, a pod. Nechcem si skantrit cely chov, aj preto sme ju sekli. Keby vyzerala, ze sa da zachranit, skusili by sme to. Uz viackrat sme liecili sliepku, aj "lacny" hybrid ci kalimero. A mame aj cistokrvne sliepky.
Ked nechcete pomoct, radsej ludom nepiste.
Ja som prosila o dobru radu skusenejsich chovatelov, kedze som sa s tymto doposial nestretla.

13.4.2020 13:17

IvanaV napsal(a):
Viem, ze ma kloaku. Ked som to pisala, bolo uz neskoro vecer a ledva som videla na klavesnicu. Dakujem za taku radu, je velmi osozna, ze mam preventivne posekat vsetko, co ma viac nez 2 roky.
Pytala som sa normalne, cakala som normalnu odpoved. Otazka bola, co im mozem dat, ci nejake vitaminy, liecivo, a pod. Nechcem si skantrit cely chov, aj preto sme ju sekli. Keby vyzerala, ze sa da zachranit, skusili by sme to. Uz viackrat sme liecili sliepku, aj "lacny" hybrid ci kalimero. A mame aj cistokrvne sliepky.
Ja som prosila o dobru radu skusenejsich chovatelov, kedze som sa s tymto doposial nestretla.

Však Vám.bodlinka poradila. Vi o cem mluvi je to veterinářka. Oni by se slepice opravdu neměli chovat déle než 2-3 roky. To se radi i ve starší literatuře.
Pokud chcete můžete přidat do krmení vitaminy dle návodu. Např. Nutrimix pro Drůbež/nosnice. Do napajecí vody Acidomid. Nebo někdo dáva čas od času dp vody ocet. Velký panák na 10 litrů vody. Názory se na to různí.
Ať se Vám daří a tento úhyn byl jen ojedinělí.

13.4.2020 13:32
IvanaV

XXX.XXX.227.109

Však Vám.bodlinka poradila. Vi o cem mluvi je to veterinářka. Oni by se slepice opravdu neměli chovat déle než 2-3 roky. To se radi i ve starší literatuře.
Pokud chcete můžete přidat do krmení vitaminy dle návodu. Např. Nutrimix pro Drůbež/nosnice. Do napajecí vody Acidomid. Nebo někdo dáva čas od času dp vody ocet. Velký panák na 10 litrů vody. Názory se na to různí.
Ať se Vám daří a tento úhyn byl jen ojedinělí.

Tak, ked je pani bodlinka veterinarka, mohla napisat o co ide. Za svoju prax sa s tym mohla stretnut.
Toto mi ako rada neprisla. K takejto veterinarke by som sa opat nevratila. Nas veterinar sliepky aj vysetril aj poradil.
Kedze bola velkonocna nedela a neskoro vecer a vyzeralo to, ze to sliepka nerozdycha do rana, tak som ho s tym nezatazovala.
Aj nazory na to ako dlho chovat sliepky sa roznia. Pri hybridoch, viem ze sa neodporuca chovat dlhsie ako 2-3 roky, kedze potom klesa znaska. Ale tato este len tahala na druhy rok. Mala nieco vyse roka a pol.
Pri cistokrvnych plemenach sa nechavaju sliepky aj dlhsie, pokial je s nimi chovatel spokojny. My tiez obmiename, kedze nechovame len na vajcia, ale aj na maso.
Dakujem, zatial sme mali vzdy len nieco ojedinele, co sa tyka zdravotnych problemov hydiny, tak dufam, ze to tak aj zostane. Ked clovek chova vo vacsom mnozstve, vzdy nieco vyskoci.
Aj vam vsetko dobre v chove...

13.4.2020 13:56

IvanaV napsal(a):
Tak, ked je pani bodlinka veterinarka, mohla napisat o co ide. Za svoju prax sa s tym mohla stretnut.
Toto mi ako rada neprisla. K takejto veterinarke by som sa opat nevratila. Nas veterinar sliepky aj vysetril aj poradil.
Kedze bola velkonocna nedela a neskoro vecer a vyzeralo to, ze to sliepka nerozdycha do rana, tak som ho s tym nezatazovala.
Aj nazory na to ako dlho chovat sliepky sa roznia. Pri hybridoch, viem ze sa neodporuca chovat dlhsie ako 2-3 roky, kedze potom klesa znaska. Ale tato este len tahala na druhy rok. Mala nieco vyse roka a pol.
Pri cistokrvnych plemenach sa nechavaju sliepky aj dlhsie, pokial je s nimi chovatel spokojny. My tiez obmiename, kedze nechovame len na vajcia, ale aj na maso.
Dakujem, zatial sme mali vzdy len nieco ojedinele, co sa tyka zdravotnych problemov hydiny, tak dufam, ze to tak aj zostane. Ked clovek chova vo vacsom mnozstve, vzdy nieco vyskoci.

No ono radit na dálku a střílet diagnozy od boku , neni nic jedoduchého. Je dobře , že máte svého veterináře. Kterému důvěřujete. Pokud by se to nedejbože rozjelo máte se kam obrátit. A názory jsou opravdu , různé ale to platí u všeho.

13.4.2020 15:22
IvanaV

XXX.XXX.227.109

No ono radit na dálku a střílet diagnozy od boku , neni nic jedoduchého. Je dobře , že máte svého veterináře. Kterému důvěřujete. Pokud by se to nedejbože rozjelo máte se kam obrátit. A názory jsou opravdu , různé ale to platí u všeho.

Acidomid a nutrimix davame.
Ked neviem poradit na dialku, bud neradim, alebo skusim sa spytat na dodatocne informacie.... Aspon ja to tak robim...
Vsetko dobre v chove :)

13.4.2020 15:38
IvanaV

XXX.XXX.227.109

Alkonost napsal(a):
když ste ji hned klepli tak se mrkněte jestli nebylo něco v nepořádku po fyzické stránce...

Nakoniec som sa dala na tu pitvu ja, a kedze bola v chlade v komore vyse pol dna, uz bola skrehnuta a tazko sa to robilo. Posielam fotky, ospravedlnujem sa za kvalitu pitvania, aj zvlecena z koze tak narychlo, ale robila som to na igelite na komposte, kedze som sa bala, ze mohla byt infikovana, a nechcela som to robit vnutri. Tuto sliepku nebudeme konzumovat, tak mi islo len o tie vnutornosti ako vyzeraju.
Muchy ma isli zozrat...
Na prvy pohlad vyzeralo vsetko v poriadku, ani nesmrdela. Ja nie som odbornik, uz som pitvala, za tuto pitvu sa hanbim, ale bolo to v stazenych podmienkach...
Na jednej fotke je vidno blanu, ktora bola akoby cierna, vyzeralo to akoby boli na nej chlpy, ale neboli to chlpy, to neviem ci bolo v poriadku, ostatne sa mi zdalo ok. Az nato, ze mala pecienku ako vykrmene kacky a riadne obrastena tukom bola.
Zacinam si mysliet, ze mala problem zo znaskou vajicok. Pred tyzdnom ju nahanali ostatne sliepky a zozrali jej pocas behu vajce bez skrupiny, ktore jej doslovne vydzobali z kloaky. Isli sa tym zadrhnut. Vcera som si myslela, ze sa to zopakovalo, ked som videla, ze z nej akoby voda tiekla, lenze sliepky to ochutnali a isli prec, nechceli to zrat. Isli od tej sliepky prec a aj ona sa ich stranila.

13.4.2020 16:06
ančovička1

XXX.XXX.22.78

Tak tohle jste chteli léčit?
To by nevylecil ani ten váš dobry veterinář..staré slepice mivaji na vajecnicich cysty,tak ji asi praskla cysta..

13.4.2020 16:31
IvanaV

XXX.XXX.227.109

ančovička1 napsal(a):
Tak tohle jste chteli léčit?
To by nevylecil ani ten váš dobry veterinář..staré slepice mivaji na vajecnicich cysty,tak ji asi praskla cysta..

Precitajte si to este raz prosim.
Preco sme ju sekli????
Lebo sa podla mna nedala vyliecit, a nechceli sme ju trapit.....
Uz sa vobec necudujem, ze sa ludia boja spytat sa tu nieco. Lebo namiesto rady vsetci su premudreli a namiesto rady spravia z ludi hlupaka.... Clovek mudry z neba nespadol, aj ja sa len ucim. Priznala som sa, ze som sa s tym este nestretla, ze pokorne prosim o radu skusenejsich chovatelov a namiesto toho dostanem radu, preventivne zabit vsetko starsie ako 2 roky a este mate problem s tym, ze sa mi ta rada nepacila a ze moj veterinar sliepky liecil, alebo aspon vysetril, predtym nez by vobec vypustil taku hlasku...
A neviem, co mate proti mojmu veterinarovi. Su sviatky, inak by som za nim isla... A este teraz je aj blba situacia s tym virusom, tak som skusila tu poprosit o radu, kedze sa snazim zbytocne nikam nechodit, kedze chcem chranit seba aj svoju rodinu.
Mier.... a vsetkym prajem len to dobre v chove... A ludia mohli by ste tu byt milsi na seba... Nie kazdy tu ma vystudovanu veterinu alebo vyrastal na dedine a pitval od narodenia... Ja nemam ani jedno ani druhe... Ucim sa odkedy sme zacali chovat za chodu, kedze ma to nemal kto naucit...
To je vsetko... Aj tak dakujem za diagnozu... Dalo sa to napisat aj inak... Ale nebudem si to brat osobne, kazdy sme nejaky... Chovu zdar! :)

13.4.2020 17:16

IvanaV napsal(a):
Precitajte si to este raz prosim.
Preco sme ju sekli????
Lebo sa podla mna nedala vyliecit, a nechceli sme ju trapit.....
Uz sa vobec necudujem, ze sa ludia boja spytat sa tu nieco. Lebo namiesto rady vsetci su premudreli a namiesto rady spravia z ludi hlupaka.... Clovek mudry z neba nespadol, aj ja sa len ucim. Priznala som sa, ze som sa s tym este nestretla, ze pokorne prosim o radu skusenejsich chovatelov a namiesto toho dostanem radu, preventivne zabit vsetko starsie ako 2 roky a este mate problem s tym, ze sa mi ta rada nepacila a ze moj veterinar sliepky liecil, alebo aspon vysetril, predtym nez by vobec vypustil taku hlasku...
A neviem, co mate proti mojmu veterinarovi. Su sviatky, inak by som za nim isla... A este teraz je aj blba situacia s tym virusom, tak som skusila tu poprosit o radu, kedze sa snazim zbytocne nikam nechodit, kedze chcem chranit seba aj svoju rodinu.
Mier.... a vsetkym prajem len to dobre v chove... A ludia mohli by ste tu byt milsi na seba... Nie kazdy tu ma vystudovanu veterinu alebo vyrastal na dedine a pitval od narodenia... Ja nemam ani jedno ani druhe... Ucim sa odkedy sme zacali chovat za chodu, kedze ma to nemal kto naucit...
To je vsetko... Aj tak dakujem za diagnozu... Dalo sa to napisat aj inak... Ale nebudem si to brat osobne, kazdy sme nejaky... Chovu zdar! :)

No ja jako laik bych to typnul na pulorku. Ta je nelečitelná a navic docela nakažlivá, ale jen mezi drůbeží. A nebo zánět vejcovodu, či jak již psáno nademnou cysta. A nemyslím , že by tu někdo měl něco proti Vašemu panu veterináří. 99.9% z nás ho určitě nezná. Tak nemůžeme soudit. Naopak Vy jste zde soudila bodlinku a její odbornost. Jen proto, že se Vám nelíbila jeji stučná a jasná odpověď. Ale chápu , že jste asi trocha rozčílená, ona ta situace s virem a do toho zdravotní potíže v chovu. Nic o co by člověk stál. Takže nic vevzlém a vše dobré nejen v chovu.

13.4.2020 17:40

IvanaV napsal(a):

Drahá paní,

ani vás bych za klienta nechtela, protože člověk, co zadarmo chce, aby mu někdo vyvěštil diagnózu z informace "ze slepice jde voda" je na přesdržku.

z té vaší pitvy taky není nic poznat, protože vejcovod jste nefotila.

takže prostě smolík, nelze poradit.

13.4.2020 19:36
petraodlesa

XXX.XXX.238.118

IvanaV napsal(a):

Bodlinka je veterinář, můžete věřit, že to myslí dobře. A zde si jí všichni váží. Ano, hybridky je dobré obměňovat co dva roky. Má to své důvody. Především zdravotní.

13.4.2020 21:11
honzapm

XXX.XXX.134.34

Taky se mi stalo něco podobného. Asi před 14 dny.
Slepice přes den snesla normální vejce, a večer, když už všechny seděly,
sletěla z hřadu a mimo hnízdo na zemi snesla vejce v bláně.
A pak v ní bylo ještě jedno a to v ní prasklo.
Poznal jsem to, člověk už za těch 30 let má tu etologii slepic zmáknutou.

No, takže jsem z ní blánu, kterou se snažila vytlačit, vyndal
a fyziologickým roztokem jsem jí vypláchnul i zbytky vajíčka, žloutku.
Pak jsem naředil vodu a Betadine a ještě ji propláchl kloaku.

Nasadil jsem Augmentin.

Slepice je v pořádku, A brzy obnoví snášku.
Každopádně to není nakažlivé.

Je to moje chyba - přímo jsem je přecpával bílkovinou, aby pěkně nesly.
Už tak krmím nadstandardně, a když k tomu ještě přidám třeba krůtí kůže,
tak je na problémy s nočním uvolňováním (dodělaných i nedodělaných) vajec
zaděláno. Je krásně vidět, kdy jim dávám a kdy ne - kdy jsou vejce pod hřady
a kdy ne.
Je zapotřebí to sledovat nejenom dekády let, ale mít na to i dostatečně početnou
základnu slepic.

Neříkám, že je to váš případ, ale předpokládám, že ve vaší slepici ta blána
zůstala a začala se kazit, tělo ji možná "vstřebalo", ale možná ne docela.

Jinak tu mám i čtyřletou slepici a budu-li mít důvod a bude-li chovná a v kondici,
tak si ji tu nechám libovolně dlouho.
Stála mě sice jenom 50 Euro (nejdražší mám za 120 Eur), ale to není ten důvod,
prostě je úžasná a pořád nese, tak je zapotřebí si dál a dál zlepšovat chov.

U hybridky bych nechal max. 2,5 roku.
Vlastně - hybridky bych už vůbec nechoval.

Jinak jsem rád, že se tu vzájemně máme rádi.
To, že někdo občas píše v nějakém rozpoložení je přece jasné a normální,
a netuším, proč to někdo rozebírá?
Mě např. teď teče krev z nosu, ale místo, abych si šel lehnout,
tak to musím sesmolit, že.
Stále se nemůžu vyhrabat z mého lednového "zápalu plic", který jsem chytil v Německu.
Neustále jsem nemohl dýchat a sípal jsem a kašlal.
Pomohl opravdu až ten Oreganový olej. Ale i tak...

Jinak tedy to pitvání - nejsem nějak moc nóbl,
ale buďto zasílám kadáver na pitvu do Prahy nebo to jistí sklopec.
Co kdyby to byl nějaký tyf, že.

13.4.2020 21:33
pajca

XXX.XXX.181.163

Drahá paní,

ani vás bych za klienta nechtela, protože člověk, co zadarmo chce, aby mu někdo vyvěštil diagnózu z informace "ze slepice jde voda" je na přesdržku.

Paní veterinářko ,,Bodlinko" já bych si Vás jako vetrinářku také nepozvala
Hádejte proč. Pro vaši aroganci . Když jako veterinářka nevíte o co jde
a neumíte odpovědět bez jakéhokoliv projevu nadřezenosti, aniž byste se
nejdříve zeptala na další podrobnosti, tak raději mlčte. Na kterékoliv diskusi,
kterou navštěvujete. Ifauna není žádné veterinární fórum. Zde se ptají
většinou začátečníci. Zkušení zde , ani na jiných diskusích Ifauny dotazy
nepodávají.
Klidný zbytek velikonočního pondělí přeju všem.

13.4.2020 21:46

honzapm napsal(a):

Nasadil jsem Augmentin.

a kdy ne.
Je zapotřebí to sledovat nejenom dekády let, ale mít na to i dostatečně početnou
základnu slepic.

Jinak tu mám i čtyřletou slepici a budu-li mít důvod a bude-li chovná a v kondici,

Stále se nemůžu vyhrabat z mého lednového "zápalu plic", který jsem chytil v Německu.

Teda Vy jste vybaven! Fyzák, ATB Augmentin, Betadin a ty znalosti k tomu!

13.4.2020 22:01
petraodlesa

XXX.XXX.238.118

pajca napsal(a):
Paní veterinářko ,,Bodlinko" já bych si Vás jako vetrinářku také nepozvala
Hádejte proč. Pro vaši aroganci . Když jako veterinářka nevíte o co jde
a neumíte odpovědět bez jakéhokoliv projevu nadřezenosti, aniž byste se
nejdříve zeptala na další podrobnosti, tak raději mlčte. Na kterékoliv diskusi,
kterou navštěvujete. Ifauna není žádné veterinární fórum. Zde se ptají
většinou začátečníci. Zkušení zde , ani na jiných diskusích Ifauny dotazy
nepodávají.
Klidný zbytek velikonočního pondělí přeju všem.

😭

13.4.2020 22:05
IvanaV

XXX.XXX.227.249

honzapm napsal(a):

Nasadil jsem Augmentin.

a kdy ne.
základnu slepic.

Pan Honzapm, dakujem krasne za vasu radu a reakciu, to by ma ani nenapadlo. Precitala som to aj muzovi a spomenul si, ze za poslednu dobu im dal dost srvatky. Robili sme si domace syry a co sa doma neminula srvatka do chlebu alebo do polievky, tak sme davali sliepkam. Asi mali vazne vela bielkovin.
Okrem toho dostavaju vazne vselijake dobrotky, takze bolo na nej vidiet aj, ze bola prekrmena. Budeme musiet trosku ubrat, ale znasku mali krasnu a to sme nekrmili ani zmeskou ani granulami.
A hybridy uz ani my nebudeme chovat, to mi z duse vravite. Uz mame posledne 3 kusy, co na jesen pojdu dole.
Okrem ineho mam aj svedske kvetiny, budu mat 2 roky, nesu krasne aj v zime niesli, a su poctive kvocky. Ked dovodili kuriatka, rychlo nabehli na znasku. Tie si planujem nechat dlhsie, som s nimi celkom spokojna :) ostatne sliepky nemaju este ani rok, tak to teraz mame na skusku, ci sa nam osvedcia plemena, ze ktore si nechame. Oravky sa nam este celkom pacia, tie vyzeraju nadejne, aj na vajcia aj na maso.
A keby ste ma videli pitvat, tak sa asi zasmejete. Ani pes ma nespoznal. V maske a v dlhych rukaviciach. Este aj okuliare som mala pre istotu, aby som sa nenakazila :D
Dakujem este raz za radu, bola pre mna velmi prinosna. Zelam vsetko dobre a vela uspechov v chove :)

13.4.2020 22:05
honzapm

XXX.XXX.134.34

Teda Vy jste vybaven! Fyzák, ATB Augmentin, Betadin a ty znalosti k tomu!

Půlku z toho mi poradila Bodlinka.

13.4.2020 23:15
IvanaV

XXX.XXX.227.249

Drahá paní,

Draha pani bodlinka,
dakujem za vasu oneskorenu reakciu, co som mohla odfotit. Keby ste mi to poradili predtym nez som ju isla pitvat, urcite by sme to odfotili. Muza som poprosila nech to pride odfotit, lebo ja som bola v rukaviciach spinava od toho. To by bola lepsia rada, ako ta, ze preventivne zabit vsetko, co je starsie ako 2 roky.
Keby radsej zabijem vsetky starsie ako 2 roky, take nastastie nemame, tak by som ani nepitvala. Niekto iny mi to tu poradil, a kedze mi to nedalo, dala som sa na tu pitvu.
A ked mate problem zadarmo radit, naozaj radsej neradte.
Ja som sa niektore veci naucila v zivote sama, velmi si tie znalosti a zrucnosti cenim, kedze som sa musela sama snazit a s vacsou namahou ich ziskat, ako mozno niektori, ktori k tomu prisli nahodou. A nemam problem poradit ludom zadarmo, ked ma o to poziadaju a ked viem poradit. Ked nie, nehanbim sa povedat, ze nie.
Naucila som sa varit, piect, kvaskovat, strihat stromy, ockovat a vrublovat stromy... Mozno nie som profesional v tychto oblastiach a nebude ma to zivit, ale robim to rada a dari sa mi to :) aj o chove sa ucim stale nove veci, a je toho dost, co este neviem, priznavam si to. Aj predtym nez som sem napisala, som sa snazila si vygooglit nieco, ale vacsina dostupnych informacii bola bud virusove, parazitalne alebo bakterialne ochorenia, na ktore sa mi to nepodobalo.
Aj ked som napisala, ze by som vas nebrala za svoju veterinarku, ak budete potrebovat nejaku radu s vyssie spominanych oblasti a budem vediet, urcite vam poradim aj zadarmo ;)
Ja som rada, ze som mala zatial stastie na veterinarov, ktori to vedeli nielen so zvieratami, ale aj s ludmi, su nielen kapacity, ale aj empaticki a vedia vsetko vysvetlit do detailov. Moj pes presiel takymi vysetreniami, ze cloveku by sa o tom ani nesnivalo, a ten pristup a ochota by som si zelala, aby tak vyzeralo aj nase zdravotnictvo.
Ja som sa aspon poucila, ze sa tu nebudem pytat na zdravotne problemy, bud si nastudujem alebo zavolam veterinarovi, on mi zadarmo aj cez telefon poradi. Len som ho s tymto nechcela zatazovat cez sviatky. No co uz, aj ta sliepka si vedela vybrat den, kedy mala problemy. Uz je to za nami a ja som to hodila za hlavu.
Vsetko dobre

13.4.2020 23:25
saola

XXX.XXX.28.77

Pro IvanaV:
Na to, že přejete každému jedním dechem všechno dobré, jste hnusně jedovatá.
Věštit diagnózu na dálku neumí nikdo - a jestli jste přesvědčená, že ano, proč jste místo zde na fóru neprudila svého hvězdného veterináře? Byla by pro něj jistě hračka stanovit diagnozu z křišťálové koule.
Buďte zde tedy raději zdvořilá, zrovna Bodlinka tu už spoustě lidí hodně pomohla.

14.4.2020 08:07
bery25

XXX.XXX.29.95

honzapm napsal(a):

Nasadil jsem Augmentin.

a kdy ne.
základnu slepic.

nie som veterinar,ale podla priznakov mate koronu dufam ze sa z toho rychlo dostanenete,alebo s vami prestavam komunikovat

14.4.2020 08:39
IvanaV

XXX.XXX.226.21

saola napsal(a):
Pro IvanaV:
Věštit diagnózu na dálku neumí nikdo - a jestli jste přesvědčená, že ano, proč jste místo zde na fóru neprudila svého hvězdného veterináře? Byla by pro něj jistě hračka stanovit diagnozu z křišťálové koule.
Buďte zde tedy raději zdvořilá, zrovna Bodlinka tu už spoustě lidí hodně pomohla.

Ja som bola zo zaciatku zdvorila, aj som vsetkym priala len to dobre, prave vam sa to nepacilo.
A vam pani poradila zadarmo alebo ste jej museli peniazky poslat vopred na ucet?
Pozrite sa, nepoznate vy mna, nepoznam ja vas. Na to, aby ste tvrdili, ze som jedovata.
Mate pravdu, prave som prehodnotila svoje postoje, nemusim vsetkym priat vsetko dobre.
Tak teda takto: dakujem velmi pekne za prinosnu radu panovi Honzapm, pani Alkonost za radu pitvat, a Ecitejok a Pajca. Prajem vsetko dobre v chove.
Tymto koncim tuto debatu.
Dozvedela som sa pravdepodobne pricinu zdravotnych tazkosti aj som sa poucila, ze nie vsetci chovatelia su schopni radit, ale komentovat to ano. Preto uz do buducna nebudem vyuzivat toto forum. Pekny den, tomu kto ho chce mat pekny a komu nevadi, ze ho zelam vsetkym ;)

14.4.2020 09:24
petraodlesa

XXX.XXX.238.118

saola napsal(a):
Pro IvanaV:

Souhlas 💕

14.4.2020 09:51
ančovička1

XXX.XXX.22.78

Saola..také souhlasim👍

14.4.2020 11:05
IvanaV

XXX.XXX.226.21

Som nevedela, ze pani Bodlinka ma osobnych hovorcov.
Myslim, ze diskusia sa moze uzavriet, kedze uz sa tu riesia uplne ine veci.
A vam pani saola a pani petraodlesa, rady nedavate, ale komentovat budete aj to co sa vas konkretne netyka.

14.4.2020 12:19
jo012810

XXX.XXX.101.35

IvanaV napsal(a):
A vam pani saola a pani petraodlesa, rady nedavate, ale komentovat budete aj to co sa vas konkretne netyka.

A tak asi takto.... Preto uz do buducna nebudem vyuzivat toto forum.....asi si plete, co je budoucnost-vis citace. Skutečně každý slušně diskutující se většinou dozví něco co mu může pomoci -zde. Jen někomu je marné cosi říkat....

14.4.2020 12:37
honzapm

XXX.XXX.134.34

Všichni pevně věříme, že slečna Tereza (Bodlinka) si časem odvykne
dávat po netu rady typu:
Všechno vymlaťte
Tři roky tam nic nechovejte

A vše bude zase fajn.

A mně něco začíná vytékat z kloaky. Asi voda. Tak si jdu dát vitamíny.
To by bylo, aby nezabraly.

Pa pa.

14.4.2020 12:37

Jak známo, obzvláště zde na diskuzi i-Fauny, na některé příspěvky je lépe nereagovat, neb se tím rozjede kolotoč výlevů nikam nevedoucí a jen nasírací Podstatné bylo řečeno a některé prostě nepřesvědčíte, že by se měli zamyslet nad sebou, než nad komentářem.

14.4.2020 16:06
petraodlesa

XXX.XXX.238.118

IvanaV napsal(a):

Zastat se někoho je slušnost. Pokud je k tomu důvod.

14.4.2020 16:39

honzapm napsal(a):
Všichni pevně věříme, že slečna Tereza (Bodlinka) si časem odvykne
dávat po netu rady typu:
Všechno vymlaťte
Tři roky tam nic nechovejte

A vše bude zase fajn.

A mně něco začíná vytékat z kloaky. Asi voda. Tak si jdu dát vitamíny.
To by bylo, aby nezabraly.

Pa pa.

je samozřejmě možné odmítnout rady, které se člověku nelíbí

jako všechno vymlaťte, ale ono při určitých problémech nebo když člověk chce udržet nějakou úroveň chovu je to třeba nejlepší rada

protože vitamíny jsou fajn a strašně zdravé, ale spoustu věcí nevyléčí

ale každý ať si to na svém dvorku pytlíkuje jak může. někdo má třeba z práce dovolenou drůbež jen když bude mykoplasmy prostá, že

14.4.2020 21:43
honzapm

XXX.XXX.134.34

Drahoušku, vy nejste vůbec důvtipná.

Připadá mi, že nedůvtipní lidé přicházejí minimálně o 50% životní skvělosti.

Jak tohle mé psaní může takhle kardinálně někdo nepochopit?

15.4.2020 06:21
petraodlesa

XXX.XXX.238.118

honzapm napsal(a):
Drahoušku, vy nejste vůbec důvtipná.

Připadá mi, že nedůvtipní lidé přicházejí minimálně o 50% životní skvělosti.

Jak tohle mé psaní může takhle kardinálně někdo nepochopit?

No když jste někdy tak moc vtipný, až to hraničí s genialitou, tak prostá žena nepozná, že žertujete...i když Augmentin jako lék pro slepice by jí mohl otevřít oči 🤩

15.4.2020 16:57
bery25

XXX.XXX.29.95

petraodlesa napsal(a):
No když jste někdy tak moc vtipný, až to hraničí s genialitou, tak prostá žena nepozná, že žertujete...i když Augmentin jako lék pro slepice by jí mohl otevřít oči 🤩

tak prosta žena možno ano,taky prosty muž,tomu to bolo hned jasne

Přidejte reakci

Přidat smajlík