Je to kvočna nebo není?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.4.2020 12:18
vvikki

XXX.XXX.80.68

Zdravím , už jsem přečetla všechno co jsem našla a asi bych potřebovala radu někoho zkušenějšího :(

Včera zasedla maranska na vejce ve snáškové, loni zasedla též a hned jsme ji přestěhovali do větší bedny aby měla prostor se projít a slezla. Tentokrát jsem ji tam nechala, ale ráno pochodovala po výběhu a vrátila se opět kolem 11h ( na jejím místě seděla jiná slepice) a já nevm jestli teda kvoká nebo ne, nebo jestě neví? Ani netuším co sní, ostatní jí tam budou furt lozit a snášet.

Děkuji moc za názory :-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.4.2020 13:46

vvikki napsal(a):
Zdravím , už jsem přečetla všechno co jsem našla a asi bych potřebovala radu někoho zkušenějšího :(

Včera zasedla maranska na vejce ve snáškové, loni zasedla též a hned jsme ji přestěhovali do větší bedny aby měla prostor se projít a slezla. Tentokrát jsem ji tam nechala, ale ráno pochodovala po výběhu a vrátila se opět kolem 11h ( na jejím místě seděla jiná slepice) a já nevm jestli teda kvoká nebo ne, nebo jestě neví? Ani netuším co sní, ostatní jí tam budou furt lozit a snášet.

Děkuji moc za názory :-)

Kvokavá slepice hlavně "kvoká", tedy projevuje se typickými zvuky. Pokud je to správná kvočna, tak krom kvokání se časem usadí na hnízdě a z něj nebude slézat, bude ho bránit, bude se čepýřit a vztekle krákat, jakmile se přiblížíte rukou, takže buď se ještě zcela nerozkvokala, nebo je to kvočna na prd. A jestli vám kvoká, to vám nikdo přes internet neporadí, kvočnu nevidíme, neznáme a neslyšíme. Takže třeba nějaké video?

21.4.2020 13:51
vvikki

XXX.XXX.80.68

Děkuji moc, zkusím něco natočit. Zatím extra nekvoká, vyhnat se nenechá ale ani po mě neklove, když ji sundám abych sebrala vejce ( nanesené od jiných)pořád jakoby leží rozčepířená...ale jak píšu ráno se cárala uplně normálně a teď je zas na hnízdě.

21.4.2020 14:18
achula

XXX.XXX.176.123

vvikki napsal(a):
Děkuji moc, zkusím něco natočit. Zatím extra nekvoká, vyhnat se nenechá ale ani po mě neklove, když ji sundám abych sebrala vejce ( nanesené od jiných)pořád jakoby leží rozčepířená...ale jak píšu ráno se cárala uplně normálně a teď je zas na hnízdě.

zacina kvokat myslim

21.4.2020 15:23

vvikki napsal(a):

Hlavně bych jí nabídnul jiné hnízdo třeba s podkladky či jakýmikoliv vejci, kde pak bude sedět, protože líhnutí kuřat v kukani, která je v kurníku a lezou tam ostatní slepice, není ideální.

21.4.2020 15:32
vvikki

XXX.XXX.80.68

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hlavně bych jí nabídnul jiné hnízdo třeba s podkladky či jakýmikoliv vejci, kde pak bude sedět, protože líhnutí kuřat v kukani, která je v kurníku a lezou tam ostatní slepice, není ideální.

Vím pravě a nechci tam ani líhnout, jen nevím kdy ji přestěhovat když ještě ani neví ( asi teda neví) jestli bude sedět nebo ne :(

21.4.2020 16:10

vvikki napsal(a):
Vím pravě a nechci tam ani líhnout, jen nevím kdy ji přestěhovat když ještě ani neví ( asi teda neví) jestli bude sedět nebo ne :(

Jak jsem radil jinde, zkusil bych jí večer, pokud bude sedět v hnízdě, přestěhovat tam, kam chcete a přiklopil bych jí na hnízdě s nějakými vejci papírovou krabicí, aby byla v šeru, ale měla vzduch. K večeru, za šera bych jí druhý den odklopil bedýnku, aby se nažrala, vyvenčila atd. A uvidíte, zda se vrátí. Kdyby ne, tak jí opatrně zase posadit na hnízdo a přiklopit, obvykle do druhé dne již sedí tam, kde chci. Pokud tedy bude kvokat jen si tak "nehraje".

21.4.2020 19:43
horal

XXX.XXX.13.30

Mne letos se zbláznily loni vylíhnuté vlašky stříbrné od erlece. Asi za to může babička, která jim přilepšuje kukuřicí a hlavně slunečnicí, sice nesou jako nikdy, ale momentálně jedna sedí už 14 dní a dvě sedí na hnízdech k tomu se přidala ještě oranžovokrká. No ale abych odpověděl na dotaz tazatelce. Pokud jenom kvoká a nevydrží sedět tak nemá cenu ji dávat vajíčka. Pokud sedí a vy ji vyhodíte z hnízda měla by se hned vrátit zpět, anebo sedne tam kde jste ji vyhodila. Když chcete podsadit tak ideální je tam kde si sedla. ale pokud to nejde tak ji zavřít třeba do větší králikárny nebo nějakého chlívku a dát ji tam hnízdo s podkladky anebo obětovat dvě tři vajíčka než si nasbíráte nebo seženete násadovky. Neznám důvod, ale už babička říkala, že se má dávat lichý počet. Klidně je tam nasázela 21, já teda dávám 15 pod hybridky nebo vlašky. Pokud si jde sama na ně sednout, tak je vyhráno. První tři až pět dní sedí jak přibitá a z hnízda se ani nehne. Pak vyskočí vyprázdnit se a nažrat. Pak opět zasedne. Hlavně ji nerušit, ona ví co má dělat. Někdy sice pokálí vajíčka anebo nějaké rozbije, ale většinou je to kvůli neklidu.

22.4.2020 11:12
vvikki

XXX.XXX.80.68

Posílám video slepičky , ani neduta, ostatní křičí ale ona mlčí jako hrob.

Asi ju zkusím přestěhovat protože potřebuju vyčistit kurnik, dnes jich tam sedělo 5 na sobě, nemá klid.

Jujerka

21.8.2022 22:21
Jujerka

XXX.XXX.166.70

Podle mňe to kvočna není, kvočna by se čepiřila a vydávala kvokave zvuky

22.8.2022 07:10
ančovička1

XXX.XXX.220.190

vvikki napsal(a):
Posílám video slepičky , ani neduta, ostatní křičí ale ona mlčí jako hrob.

Asi ju zkusím přestěhovat protože potřebuju vyčistit kurnik, dnes jich tam sedělo 5 na sobě, nemá klid.

To slepice sedí i na zemi mimo hnízdo?..kvočna by rychle utíkala zpět.. když ji přestěhujete na jiné místo, sedět tam nebude..

22.8.2022 07:16

Jujerka napsal(a):
Podle mňe to kvočna není, kvočna by se čepiřila a vydávala kvokave zvuky

Hlavně je to po 2 letech naprosto jedno, co to je....

22.8.2022 07:48
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hlavně je to po 2 letech naprosto jedno, co to je....

👍😀..no, dobrý 😄...ta "kvočna" je nejspíš dávno zkonzumovaná 😆

Přidejte reakci

Přidat smajlík