Dobrý den, mám dotaz. Naše kvočna (hedvábnička) má pět kuřátek a jedno z kuřátek jí při klubání vypadlo z hnízda (je cca 45cm nad zemí), kuřátko jsem tedy vzala a vrátila ho pod kvočnu, ale nevím zda ten pád přežije a jestli si třeba něco nezlomilo. Jde to nějak poznat? 😳
Předem děkuji za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kuřata vydrží překvapivě hodně

ivetagruzova
napsal(a):
Snad máte pravdu, kdyby s ním něco bylo opravdu by mě to velmi mrzelo. 🙁
45 cm fakt nepočítá jako výšku. jo, když ti blbci skáčou z kolotoče na líhni během vakcinace, to je nějakých metr dvacet, to si člověk už říká, že to musí bolet, ale taky se jim nic nestane. A když jsem omylem přehodila bednu s kuřaty a ta spadla z víc než dvou metrů (dává se vysoko, že musím natáhnout ruce nahoru a to nejsem malá) tak jediný ztráty na životech byly ty, co je přimáčkla ta padající bedna. samotnej pád neublížil nikomu.

ivetagruzova
napsal(a):
Snad máte pravdu, kdyby s ním něco bylo opravdu by mě to velmi mrzelo. 🙁
A vypadá, že mu něco je? Pokud se chová jako ta zbylá, tak buďte v klidu, za nervy to nestojí. Když vidím, co s nima občas poplašená kvočna udělá, jak po nich hamtá, tak tenhle "pád" není nic.
napsal(a):
A vypadá, že mu něco je? Pokud se chová jako ta zbylá, tak buďte v klidu, za nervy to nestojí. Když vidím, co s nima občas poplašená kvočna udělá, jak po nich hamtá, tak tenhle "pád" není nic.
No to kuřátko stále jen pípá a posedává pod kvočnou, tak mám strach, aby se vůbec postavilo na nožičky.

ivetagruzova
napsal(a):
No to kuřátko stále jen pípá a posedává pod kvočnou, tak mám strach, aby se vůbec postavilo na nožičky.
A ostatní kuřata dělají co, běhají, lezou mimo kvočnu? Kvočna se zvedá a vodí je, nebo jen sedí? Je třeba popsat stav komplexně. Pokud bude kuře nestandardního chování, očividně jiné, než zbytek kuřat, apatické apod., pak bych to s ním ukončil. Počkejte den dva a uvidíte.
napsal(a):
A ostatní kuřata dělají co, běhají, lezou mimo kvočnu? Kvočna se zvedá a vodí je, nebo jen sedí? Je třeba popsat stav komplexně. Pokud bude kuře nestandardního chování, očividně jiné, než zbytek kuřat, apatické apod., pak bych to s ním ukončil. Počkejte den dva a uvidíte.
Dobře, moc děkuji za rady.