Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.4.2020 08:42
ivetagruzova

XXX.XXX.43.129

Dobrý den, mám dotaz. Naše kvočna (hedvábnička) má pět kuřátek a jedno z kuřátek jí při klubání vypadlo z hnízda (je cca 45cm nad zemí), kuřátko jsem tedy vzala a vrátila ho pod kvočnu, ale nevím zda ten pád přežije a jestli si třeba něco nezlomilo. Jde to nějak poznat? 😳
Předem děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.4.2020 09:55

Kuřata vydrží překvapivě hodně

22.4.2020 09:56
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Čerstvě vylíhnutá kuřátka jsou velmi lehoučká, jsou soběstačná, umí létat a umí i sama zobat. Nedá se srovnávat s holátkem, které vypadne z hnízda, to pád nepřežije. Pro kuře takový pád neznamená žádné nebezpečí.

22.4.2020 09:58
tulhusi

XXX.XXX.97.219

Umí letat??no🤣

22.4.2020 10:06
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Ano, umí. Je pohyblivé a přelétavé.

22.4.2020 12:33
ančovička1

XXX.XXX.22.78

Zuzkaa napsal(a):

Nespletla jste se?vylihnuta kuřata umi létat?...umi padat,protože je kure lehké..ale přeletavat?..jako třeba přes plot?😁 😁..jako vtip ,dobrý..

22.4.2020 12:55
diblisek113

XXX.XXX.156.235

Mám strach už jen z toho jak je to kuřátko malinkaté, přece jenom je to drobná vousatá hedvábnička.

22.4.2020 12:58
ivetagruzova

XXX.XXX.156.235

Ano, ano. To je právě moje obava, ty kuřátka jsou opravdu malinkatá a nechci aby se to kuřátko zbytečně trápilo.

22.4.2020 13:01
ivetagruzova

XXX.XXX.156.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kuřata vydrží překvapivě hodně

Snad máte pravdu, kdyby s ním něco bylo opravdu by mě to velmi mrzelo. 🙁

22.4.2020 13:06
ivetagruzova

XXX.XXX.156.235

Zuzkaa napsal(a):

Nechci být nezdvořilá, a za Váš komentář jsem opravdu ráda, ale jsem si jistá, že kuřátko, které je pouze ,,ochmýřené’’ a velmi maličké ještě létat neumí.

22.4.2020 13:42
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Ne nespletla jsem se, přelétat přes plot určitě neumí, ale kdo měl kdy kuřata ví, že nízkou překážku přeletět dokáže.

22.4.2020 13:49
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Ale samozřejmě, po vyklubání to ještě neplatí, až když je kvočna vyvede. To jsem asi napsala blbě.

22.4.2020 15:55

ivetagruzova napsal(a):

45 cm fakt nepočítá jako výšku. jo, když ti blbci skáčou z kolotoče na líhni během vakcinace, to je nějakých metr dvacet, to si člověk už říká, že to musí bolet, ale taky se jim nic nestane. A když jsem omylem přehodila bednu s kuřaty a ta spadla z víc než dvou metrů (dává se vysoko, že musím natáhnout ruce nahoru a to nejsem malá) tak jediný ztráty na životech byly ty, co je přimáčkla ta padající bedna. samotnej pád neublížil nikomu.

22.4.2020 18:45

ivetagruzova napsal(a):

A vypadá, že mu něco je? Pokud se chová jako ta zbylá, tak buďte v klidu, za nervy to nestojí. Když vidím, co s nima občas poplašená kvočna udělá, jak po nich hamtá, tak tenhle "pád" není nic.

23.4.2020 09:29
ivetagruzova

XXX.XXX.135.47

A vypadá, že mu něco je? Pokud se chová jako ta zbylá, tak buďte v klidu, za nervy to nestojí. Když vidím, co s nima občas poplašená kvočna udělá, jak po nich hamtá, tak tenhle "pád" není nic.

No to kuřátko stále jen pípá a posedává pod kvočnou, tak mám strach, aby se vůbec postavilo na nožičky.

23.4.2020 10:54

ivetagruzova napsal(a):
No to kuřátko stále jen pípá a posedává pod kvočnou, tak mám strach, aby se vůbec postavilo na nožičky.

A ostatní kuřata dělají co, běhají, lezou mimo kvočnu? Kvočna se zvedá a vodí je, nebo jen sedí? Je třeba popsat stav komplexně. Pokud bude kuře nestandardního chování, očividně jiné, než zbytek kuřat, apatické apod., pak bych to s ním ukončil. Počkejte den dva a uvidíte.

23.4.2020 11:41
ivetagruzova

XXX.XXX.147.222

A ostatní kuřata dělají co, běhají, lezou mimo kvočnu? Kvočna se zvedá a vodí je, nebo jen sedí? Je třeba popsat stav komplexně. Pokud bude kuře nestandardního chování, očividně jiné, než zbytek kuřat, apatické apod., pak bych to s ním ukončil. Počkejte den dva a uvidíte.

Dobře, moc děkuji za rady.

Přidejte reakci

Přidat smajlík