Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.4.2020 16:44
Martin166

XXX.XXX.152.239

Zdravím vespolek.

Kohout, věk cca 4 roky, kterého máme rok, začal být jakýsi skleslý. Žere normálně, sex pravidelný ale místo aby běhal se slípkama jako dřív, tak stojí někde bokem a má skleslý ocas (viz foto). Tak stojí třeba 10-15 minut a pak zas hodí ocas nahoru a jde třeba chvíli za slípkama a vodí se jako dřív. Pak se zase někde kousne a slepice chodí samy. Vloni tohle nedělal, byl pořád s hejnem a všude je vodil.

Slepice mají zateplený kurník s odvětráním, kam je zavíráme jen na noc. Jinak mají úplnou volnost. Krmíme pouze granulemi pro nosnice + čerstvá voda měněná 1-2x denně + samožřejmě drcené skořápky nebo grit. Občas nějaké zbytky z kuchyně (rýžový nákyp, maso, odřezky z jablek - max 2x týdně).
Řekl bych tedy, že se má jak prase v žitě, takže mě napadá jen jestli třeba nemůže být začervený. Zadek má ale čistý, peří lesklé a husté.

Nesetkali jste se s tím někdo?

Předem díky za rady. Klovu zdar

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.4.2020 18:46

Stáří?

22.4.2020 20:16
ančovička1

XXX.XXX.22.78

Vypadá to,že je trochu zkrmený a k tomu 4letý...měli byste koupit mladého nebo kuřátka nebudou😁🐣

22.4.2020 20:45
Martin166

XXX.XXX.152.239

Díky za obě odpovědi. Opravdu je ve 4 letech už starý? Kdesi jsem se dočetl že se může dožít až 10ti let,tak mě nenapadlo že je starý.
Je mi trošku líto se ho zbavovat, protože je hodný i k našim malým dětem. Na kuřátka ho nemáme, máme ho hlavně aby hlídal slípky před dravci. To se mu vloni dařilo,ale teď když se slepice toulají i 50m od něj, tak už je asi moc neohlídá.

Bude z něj aspoň dobrá polívka? :)

Díky

23.4.2020 09:42
ivetagruzova

XXX.XXX.135.47

Martin166 napsal(a):
Díky za obě odpovědi. Opravdu je ve 4 letech už starý? Kdesi jsem se dočetl že se může dožít až 10ti let,tak mě nenapadlo že je starý.
Je mi trošku líto se ho zbavovat, protože je hodný i k našim malým dětem. Na kuřátka ho nemáme, máme ho hlavně aby hlídal slípky před dravci. To se mu vloni dařilo,ale teď když se slepice toulají i 50m od něj, tak už je asi moc neohlídá.

Bude z něj aspoň dobrá polívka? :)

Díky

No my kohoutky nechávám tak ty dva roky maximálně a pak kupujeme nové, čím je ten kohoutek starší, tím je menší pravděpodobnost, že budete mít kuřátka.

23.4.2020 09:49
Olánek

XXX.XXX.207.69

Jak máte staré slepičky?

23.4.2020 12:39
jo012810

XXX.XXX.101.35

Klidně 4 letý kohout je aktivní, pokud je v chovné kondici...

23.4.2020 19:47
ančovička1

XXX.XXX.22.78

jo012810 napsal(a):
Klidně 4 letý kohout je aktivní, pokud je v chovné kondici...

Ano,to může být i starší..ale take jsem koupila krasneho maransaka z velmi dobrého chovu, byl rok starý..tesila jsem se na kuřatka😇..prvne se trochu snažil,ale vajicka byla překvapivě moc málo oplodněna..aby ne..prisel ke slepici,ta mu prisedla on ji šlápl jednou nohou na záda a odešel😱!..vice ho zajimalo plné krmitko😁😁tak sel okamžitě šlapat nudle a poridila jsem si nového😀🐣🐣

23.4.2020 20:28

Jo u nás samců to tak je, co kus to originál....někerej holt vodejde na "packy" brzo...

Přidejte reakci

Přidat smajlík