Je to kvočka alebo nie

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kriii555

26.4.2020 18:57
kriii555

XXX.XXX.166.88

dobrý den som zacinajuci chovatel chcem sa nieco spytat mam 6 nosnic 1 rocnych jedna z nich stale ide do hniezda a sedi tam ale asi po 2 hodinach z hniezda zlezie a kazdy den sa to opakuje prosim poraddte mi vopred dakujem

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.4.2020 19:10

kriii555 napsal(a):
dobrý den som zacinajuci chovatel chcem sa nieco spytat mam 6 nosnic 1 rocnych jedna z nich stale ide do hniezda a sedi tam ale asi po 2 hodinach z hniezda zlezie a kazdy den sa to opakuje prosim poraddte mi vopred dakujem

Prostě jen ráda pobývá v hnízdě nebo jí to déle trvá. Kvočna prostě kvoká, vydává naříkavé zvuky, chová se jinak.

26.4.2020 19:23
maluma

XXX.XXX.166.88

No ona sa aj trosku správa ako kvocka ale z hniezda zlezie ale keď zavriem vráta v Kurine tak ona tam ostane sediet aj celý deň čo myslíte zásadne alebo z toho nič nebude ďakujem

26.4.2020 19:35

maluma napsal(a):
No ona sa aj trosku správa ako kvocka ale z hniezda zlezie ale keď zavriem vráta v Kurine tak ona tam ostane sediet aj celý deň čo myslíte zásadne alebo z toho nič nebude ďakujem

Mám hedvábničku, co takhle 3 nebo 4 týdny sedala jakoby na hnízdo a pak až začala kvokat.
Časem třeba taky ta Vaše slípka zasedne.

26.4.2020 19:46
maluma

XXX.XXX.166.88

No neviem ešte stále znáša vajíčka

27.4.2020 15:02
ančovička1

XXX.XXX.62.150

maluma napsal(a):
No neviem ešte stále znáša vajíčka

A vejce sbirate?..když ji date do hnizda nekolik vajec,tak na ne zasedne napevno a odcházet nebude..vysedi kuřata..

27.4.2020 18:37
maluma

XXX.XXX.166.88

Áno zbieram vajíčka, a mám ju zavrieť do kurina? A koľko vajec jej tam mam nechať, a máte s tým skúsenost? vopred ďakujem

27.4.2020 18:55

Záleží na plemeni a samotné slepici. Moje hedbvábky začnou kvokat, ale ještě snáší a zasednou třeba až po týdnu kvokání, klidně na prázdné hnízdo. Jiným slepicím vyvolá kvokání jen pouhé hnízdo s vejci/podkladky (2,5 apod.). Můžete ji zkusit připravit hnízdo někde bokem s jakýmikoliv vejci, jestli máte tu možnost. Nenechával bych ji sedět v kurníku s ostatními slepicemi, které jí budou rušit, rozptylovat, podnášet vejce atd. Každý máme jinou zkušenost, do hlavy vaší slepici nevidíme:-) Já bych jí nechal, ať ví, zda chce opravdu kvokat a jakmile zůstane v hnízdě, večer bych jí přemístil tam, kde bude v klidu sedět, třeba na první den bych jí přiklopil papírovou krabicí s otvory, může mít tendence se vracet do kurníku.

27.4.2020 19:49
maluma

XXX.XXX.166.88

Ďakujem za radu a ešte sa chcem spýtať že keď ju zavriem nikde samu a dám jej do hniezda podklady tak ona n by aj na ne sa dala ale neviem ci po 2,3 dňoch nezliezla pretože každý deň to tak robí znesie vajíčko a sadne si nanho a bude sedieť asi hodinu a zlezie no neviem ci bi to vydržala 21 dní keď po hodine alebo po 2 hodinách zlezie ona sa aj hnevá keď jej ide do hniezda sliepka no neviem skúsim zajtra ju niekde zavrieť ci bude sedieť no ja ani neviem co je to za plemeno kúpil som ju na burze je scetlohnedá a na krku ma trochu čierneho peria aj na chvoste

27.4.2020 20:09

maluma napsal(a):
Ďakujem za radu a ešte sa chcem spýtať že keď ju zavriem nikde samu a dám jej do hniezda podklady tak ona n by aj na ne sa dala ale neviem ci po 2,3 dňoch nezliezla pretože každý deň to tak robí znesie vajíčko a sadne si nanho a bude sedieť asi hodinu a zlezie no neviem ci bi to vydržala 21 dní keď po hodine alebo po 2 hodinách zlezie ona sa aj hnevá keď jej ide do hniezda sliepka no neviem skúsim zajtra ju niekde zavrieť ci bude sedieť no ja ani neviem co je to za plemeno kúpil som ju na burze je scetlohnedá a na krku ma trochu čierneho peria aj na chvoste

Jasne, proste slepice:-) Ale taky to nemusí být kvočna. Některé slepice se prostě po snesení zdržují ještě nějakou dobu na hnízdě. Prostě pokud nevíte, nechte to na přírodě. Správná kvočna, jakmile je "nastartovaná", hnízdo neopouští. Takže trpělivost!

27.4.2020 20:28
maluma

XXX.XXX.166.88

Áno, tak uvidíme

28.4.2020 18:35
ladd

XXX.XXX.34.44

Dokud snáší tak nenasazovat. 6e kvoká spolehlivě poznáte, až začne na hnízdě sedět i v noci. Ideální je pak udělat ji hnízdo tam, kam ostatní slepice nemohou. Nebo hnízdo uzaviratelné (v tom případě ji pouštíte aby se nažrala odpoledne, když už slepice nesnášejí - nepolezou jí ak do hnízda, vrátí s sama, vy ji pak večer zase zavřete).
Vajec pod ní dáte dle velikosti, pod normální slepici se vejde +- 15 normálních vajec.

28.4.2020 19:55
maluma

XXX.XXX.166.88

Ladd to mam urobiť teraz ci až keď začne naozaj kvocat?

28.4.2020 22:09
ladd

XXX.XXX.170.93

Az zacne doopravdy kvokat.

28.4.2020 23:06
ladd

XXX.XXX.170.93

A nebo. Jestli mate nejakou kralikarnu, chlivek a pod. kde by mohla kvocna sedet, udéejte tam hnizdo s nekolika podlladky a slepici tam prestehujte uz ted. Slepice se takto nauci na hnizdo kde pak bude sedet (ucit na nove hnizdo jiz rozsezenou kvocnu neni snadne). Kdyz nude v hnizde vice podkladku nebo vajec (rika se ze aspon 5) slepici to stimuluje ke kvokani. Jestli ji po sneseni vejce budete poustet ven je na vas. Kazde rano nebo uz na noc ji tam ale musite dat, aby byla nucena pravidelne snaset do noveho hnizda.

30.4.2020 16:13
maluma

XXX.XXX.166.88

Ďakuje za radu

3.5.2020 19:06
maluma

XXX.XXX.166.88

No tak dnes som sliepku oddelil od ostatných a zavrel som ju dal som jej tam hniezdo z podkladmy zatiaľ ešte nesedí čo myslíte zásadne alebo nie ďakujem

3.5.2020 23:22
ladd

XXX.XXX.171.56

Myslim ze zasedne. Prvni ale musi na tom hnizde snaset.Pak se na nem, jak tam budou pribyvat vajicka, rozkvoka.

3.5.2020 23:25
ladd

XXX.XXX.171.56

Jeste dotaz. Co je to za plemeno?

4.5.2020 08:00
maluma

XXX.XXX.166.88

Neviem co je to za plemeno kúpil som ju z burzy ale mam fotkou od sliepky ktorá sa podobá úplne na ňu
Viete čo je to za plemeno ďakujem

4.5.2020 16:10

maluma napsal(a):
Neviem co je to za plemeno kúpil som ju z burzy ale mam fotkou od sliepky ktorá sa podobá úplne na ňu
Viete čo je to za plemeno ďakujem

na 95,5% nějaký hybrid nebo burzová dvorková směs

4.5.2020 22:21
ladd

XXX.XXX.14.50

Ptal jsem se, protoze kdyby to bylo neco na bazi vlasky nebo leghorny, tak ze by mozna nevydrzely kvokat az do lihnuti. Tyhle vypadaji nadejne. Pak dejte vedet jak jste dopadl.

5.5.2020 11:20
maluma

XXX.XXX.166.88

Áno potom dám vám vedieť

6.5.2020 15:23
maluma

XXX.XXX.166.88

Ešte sa chcem opýtať zásadne alebo nie pretože je tam už 3 dní a ešte nesedí na pevno vajcia jej tam nechávam občas na ne sadne na pol hodinu potom zlezie a opakuje sa to keď otvorím vráta stále chce ísť von co myslite bude z toho niečo? Ďakujem

6.5.2020 16:00
kačíkačka

XXX.XXX.10.244

Zdravím, takže v první řadě se nikde nepíše, jestli máš kohouta, nebo budeš dávat jiná vejce. Máš nějaké hybrydy takže předpokládám,že jsi koupil jenom slepice. A pokud slepice nekvoká, nečepýří se , a nechodí se do kurníku schovávat, tak zatím nekvoká. Ostatní slepice by ji klovaly, protože by se chovala jinak a ony by ji podle chování nepoznávaly. Rozkvokat se může ale taky nemusí u těchto slípek je to loterie, byly původně šlechtěny jen na snášku vajec a kvokavost nebyla žádoucí, ale různým rozmnožováním doma, mohly zas získat víc kvokavosti. Takže zodpovědně nejde zhodnotit kvokavost tvojí slepice bohužel. Pokud ale začne tak rozhodně nechat sedět samostatně, aby ji ostatní nerušily. Ideální je prostorná králíkárna a tam by měla zůstat i s kuřatama minimálně tři týdny. Já to dělám kvůli kočkám a s kačenama stejně

6.5.2020 20:01
ladd

XXX.XXX.171.45

maluma napsal(a):
Ešte sa chcem opýtať zásadne alebo nie pretože je tam už 3 dní a ešte nesedí na pevno vajcia jej tam nechávam občas na ne sadne na pol hodinu potom zlezie a opakuje sa to keď otvorím vráta stále chce ísť von co myslite bude z toho niečo? Ďakujem

Musite mit trpelivost, to rozkvokavani muze trvat treba i dva tydny a dopadnout to nakonec nemusi. Jina moznost ale neni, nez nahromadeni vajicek vhnizde. Ze kvoka poznate, az zustane pres noc sedet na hnizde.
Ze chce po sneseni vejce ven je jasne. Muzete to zkusit ji odpoledne pustit, musite ale zajistit, aby druhy den snasela zase v tom hnizde a ne v puvodnich v kurniku

6.5.2020 20:13
maluma

XXX.XXX.166.88

Veď ona je zatvorená od nedele v chlievku tam ma vodu a pšenicu a samozrejme aj hniezdo vajíčka tam jej nechávam co si sama tam naniesla si tam zatiaľ 3 každý deň znesie tam jedno vajce tak uvidím ako to dopadne a koľko tam ma byt zatvorena 2 týždne ci aj viac?

6.5.2020 20:19

maluma napsal(a):
Veď ona je zatvorená od nedele v chlievku tam ma vodu a pšenicu a samozrejme aj hniezdo vajíčka tam jej nechávam co si sama tam naniesla si tam zatiaľ 3 každý deň znesie tam jedno vajce tak uvidím ako to dopadne a koľko tam ma byt zatvorena 2 týždne ci aj viac?

Ona taky nemusí zasednout vůbec, z mých zkušenosti-jakmile chcete, aby se rozkvokala a zavřete jí někde, tak jí to spíše stresuje a nic z toho nebude. Jakmile se mi začnou slepice po pokvokávajících kusech ohánět, kvočna se čepýří i přede mnou, pak ji vezmu, přiklopím na hnízdě s vejci (ne násadovými!) krabići s otvory (třeba, já mám takovou boudičku pro králíky, kterou užívám), aby byla ve tmě. V podvečer vyvenčím pod dozorem a pak jí zase zavřu. Obvykle třetí den už sedí napevno a teprve pak ji podkládám násadová vejce.
A užívejte, prosím, diakritiku, protože pochopit, co nám chcete sdělit, je bez ní dost obtížné...

6.5.2020 21:39
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Pokud ta slepice snáší denně 1 vejce, jedná se nejspíš o hybridku, nebo nějaké snáškové plemeno. Taková slepice občas nějaké náznaky kvokavosti předvádí, ale i když vám zasedne, většinou ji to po pár dnech přestane bavit a z hnízda odejde. A také to dělají mladé, ještě ne roční slepice. Sedět by se měly nechávat až od věku12.měsíců.

Jjjjjj

6.5.2020 21:57
Jjjjjj

XXX.XXX.166.88

Tak ona len tento týždeň znáša 1 vajíčko denne ale predtým znášala 2 alebo 3 dní mala vajíčko pravidelne a potom mala 2dni prestávku a takto to bolo vždy ale tento týždeň znasa kadzy deň a vek je už asi cez 14 mesiacov

6.5.2020 23:35
ladd

XXX.XXX.83.92

Pokud slepice zacne zanaset a vajicka ji nesbirate po naneseni cca 8-15 vajec, zacne na vajickach sedet. Naneseni tohoto poctu vajec trva dva az tri tydny.
Jestli uz snesla do hnizda 3 vejce tak uz by mohla mit hnizdo zafixovane a mohla by se na nej vracet i kdyz ji pustite ven. Zkuste to a uvidite. Nebo muzete zkusit metodu, kterou radi Frufru, tu ale neznam. Pouzijte ale kdyztak jinou slepici. Byla by skoda tu mnou navrzenou metodu nyni prerusit.
S timto zavrenim jsem to zkusil jednou a rozkvokal jsem takto czk. Pred nekolika lety jsem toto zde na faune poradil a tazatel takto slepici rozkvokal, A podruhe pani takto rozkvokala slepice dve. Takze dle meho je to celkem jisty zpusob.
Kvocnam jsem nikdy vek neodmeroval, Da se ale predpokladat ze pri jarnim nasazovani jsou lonske slepice jiz +- rocni.
Zadavatel to musi zkusit s tim, co ma, kdyz nema kvokave plemeno.
Omlouvam se za chybejici diakritiku, pisu z mobilu, zkousel jsem a nejde.. Budu si zvykat na kratšich pťíspěvcích.

6.5.2020 23:39
ladd

XXX.XXX.83.92

....chtěl jsem malej mobil do kapsy a teď bych se z toho při psaní pos....

Přidejte reakci

Přidat smajlík