Kuřevevajíčku

XXX.XXX.25.219
Dobrý den chtěl bych se zeptat, když mám v líhni slepičí vajíčka a už tam začínají byt 22 den mám jim pomoci? Vajíčka byli asi 2 hodiny bez proudu v průběhu inkubace ale přesto se vyvíjela myslíte že jsou tímto zpomalena?
Budu rád za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kuřevevajíčku
napsal(a):
Dobrý den chtěl bych se zeptat, když mám v líhni slepičí vajíčka a už tam začínají byt 22 den mám jim pomoci? Vajíčka byli asi 2 hodiny bez proudu v průběhu inkubace ale přesto se vyvíjela myslíte že jsou tímto zpomalena?
Budu rád za odpověď.
Neznáme podmínky vašeho líhnutí, takže vše budou jen spekulace. Mohl jste špatně počítat termín, mohly být výkyvy teploty atd., takže bych počkal den, max.dva a uvidíte. Rozhodně nepomáhat, pokud se sama ani nenaklubou, tak už vůbec ne, protože klubáním, jak se otáčí ve vejci, si uzavřou pupík. Pokud se sama ani nenaklubou, tak když už nic jiného (pokud jsou ve vejcích živá), tak nebudou mít uzavřený pupík a snadno vykrvácí.
Kuřevevajíčku

XXX.XXX.25.219
Děkuji
Dobrý den, úplně mi není jasné, jak se v líhni dá špatně vypočítat datum líhnutí - my teď líhneme v líhni úplně poprvé (předtím párkrát u slepice, když začala kvokat), tam se vyhazoval zbytek vajec 25. den a ještě jsme tam našli živé kuřátko, které nebylo vyklubané. No a teď v líhni máme vajíčka 23. den, začala se líhnout teprve včera a dnes to pokračuje. Mám podezření, že je v líhni zřejmě nižší teplota, proto se kuřátka líhnou později, tak líheň nechávám zapnutou. Ale líheň denně přesně ukazuje, kolikátý den se líhne. Tam se dost dobře nemůžu splést, ani kdybych chtěla. Ještě mě napadá, že zpožděný vývoj může být také způsoben třeba staršími násadovými vajíčky, protože jsme je odebírali od paní až poté, co si je nevyzvedl někdo před námi.