Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2020 06:43
dodmen38

XXX.XXX.140.94

zdravim vás ako čítam ,prosim o pomoc.mam 5 týždnové kuriatka ktoré zacali hynuť. najskor prestali stáť na nohách potom ležali až kym nebolo po nich.krmim zmeskou,zeleného maju dosť,klietka je dezinfikovaná teplo maju cca 20-22 stupnov sucho na pilinách. poradte prosim čo robiť ? vdaka

6.5.2020 07:08
ančovička1

XXX.XXX.62.150

Jakou smesi krmite?.je v záruční dobe?...to "zelene",co dáváte,je co ?..tráva?lupeni?

6.5.2020 07:49
kury

XXX.XXX.163.46

Letos jsem o uvedených příznacích slyše od více chovatelů.Příčina múže být různé já bych tipoval Markovu nemc

6.5.2020 07:56
dodmen38

XXX.XXX.140.94

Davam im krajané púpavove listy,žihlavu a smesku kukuričneho a pšeničneho šrotu.

6.5.2020 09:51
ančovička1

XXX.XXX.62.150

Myslim,že špatně krmite..kurata potrebuji hodne minerálů a bilkovin + vápník..ten v kukurici vůbec neni a psenice je moc malo..asi to bude tim,kdyz vam padaji na nohy..proc jste jim nekoupil kompletni krmnou směs pro kurata?.. v te je všechno..

6.5.2020 09:56
ančovička1

XXX.XXX.62.150

kury napsal(a):
Letos jsem o uvedených příznacích slyše od více chovatelů.Příčina múže být různé já bych tipoval Markovu nemc

Asi máte pravdu..padnuti na nohy..zadavatel by je měl pro jistotu otevřít..spis donest na pitvu veterinari,aby byla jistota..

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.5.2020 10:03

Případnou Markovu chorobu potvrdí jen labr. rozbor, je to onemocnění typu herpes, takže virové, napadající nervovou soustavu, pokud se nepletu, takže otevřením kuřete chovatel asi sám nic neobjeví. Jinak u Markovy choroby je typické, že má kuře/slepice natažené nohy jako při baletním provazu, jednu dopředu, druhou dozadu, k tomu třeba svěšené, jakoby neovladatelné křídlo. Vycházím z toho, že jsem ji, bohužel, před lety v chovu měl.

6.5.2020 11:49
ančovička1

XXX.XXX.62.150

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Případnou Markovu chorobu potvrdí jen labr. rozbor, je to onemocnění typu herpes, takže virové, napadající nervovou soustavu, pokud se nepletu, takže otevřením kuřete chovatel asi sám nic neobjeví. Jinak u Markovy choroby je typické, že má kuře/slepice natažené nohy jako při baletním provazu, jednu dopředu, druhou dozadu, k tomu třeba svěšené, jakoby neovladatelné křídlo. Vycházím z toho, že jsem ji, bohužel, před lety v chovu měl.

Frufru, Markova choroba se dá "koupit" s kuraty nebo se získá i se zakoupenymi vejci?..naštěstí zkušenost nemám, kurata nekupuji, jen nasadova vejce..

6.5.2020 11:51
Meelek

XXX.XXX.164.251

dodmen38 napsal(a):
Davam im krajané púpavove listy,žihlavu a smesku kukuričneho a pšeničneho šrotu.

Jestli chcete pane ušetřit, nastavte krmnou směs pro malé,třeba i jedna ku jedné posrotovanym senem. Housata, káčata se po tom můžou ztlouct, kuřata ohrnuji trošku zobák (asi si nechávají to nejlepší na konec). Ale nakonec to sežerou, nic jiného jim bohužel nezbývá ani nechybí aspoň podle vzhledu. Jednou týdně posolim plastinem...
Není to klasické seno, ale to z trávy sekané zahradními sekackami. Pred srotovanim jeste nechávám preschnout třeba u kotle, na střeše.
Na pytel 25kg krmení cca 3 pytle sena. S tím prtata krmím cca měsíc, pak koupím něco pro starší a zase namíchám. Odzkoušeny po několik sezón bez chcipaku. MV

6.5.2020 12:10

ančovička1 napsal(a):
Frufru, Markova choroba se dá "koupit" s kuraty nebo se získá i se zakoupenymi vejci?..naštěstí zkušenost nemám, kurata nekupuji, jen nasadova vejce..

ve vejci se nakazit kuře nedá https://zverolekarka.com/markova-choroba/

6.5.2020 19:24
bezdikov

XXX.XXX.121.26

A nemůžou být ucpaný pilinama, když pan stele piliny.

6.5.2020 19:44
dodmen38

XXX.XXX.4.140

Dakujem vsetkym za rady ale zistil som ze byvaly majitel mal nakazene vsetky.tak som musel utratit posledne co ostali aby sa mi nenakazili hodvabničky ktoré su naštastie par desiatok metrov od nakazených .dezinfekciou ocistil doliaheň.a mozem zacat uvažovat o nasadovych vajciach.

6.5.2020 20:28

dodmen38 napsal(a):
Dakujem vsetkym za rady ale zistil som ze byvaly majitel mal nakazene vsetky.tak som musel utratit posledne co ostali aby sa mi nenakazili hodvabničky ktoré su naštastie par desiatok metrov od nakazených .dezinfekciou ocistil doliaheň.a mozem zacat uvažovat o nasadovych vajciach.

Tak to mě mrzí. Držím palce aby se to už neopakovalo

Přidejte reakci

Přidat smajlík