A kam je vyvedla? Já mám kvočnu s kuřaty v poměrtně malém odchovném zařízení, které má asi 5m2 výběhu, je to pod střechou, aby tam nebylo mokro a na zemi je nastlané seno, aby mohla být s kuřaty, když je vyvede, venku. Stejně, když je chladno jsou pod ní zalezlá. Nyní je kuřatům 6 týdnů a začala jsem je pouštět s kvočnou do velké zahrady. Dřív je pouštět ven bych se bála.
Vašim kuřátkům se nic nestalo. Pokud jste je našla včas, kvočna je zahřála, nejsou to holátka, spíš se divím, že je kvočna nezavolala a nebo že si pro ně nedošla. Kuřata totiž hrozně pípají a volají mámu.
Máte kvočnu Maransku ? Mě teď také jedna sedí na vejcích, tak jsem na ni zvědavá. Myslím, že Maransky by neměly být kvočnami, ale samozřejmě některé mohou být i svědomité. Ted mi vodí kuřata Orpingtonka, ale to je super kvočna. Dokud nejsou všechna kuřata doma, tak stále vylézá a ukazuje jim kudy se mají dostat domu. Je hrozně starostlivá.
Uživatel s deaktivovaným účtem

vvikki
napsal(a):
Ano maransku ( nebo spíš něco jako maransku) . Přitom její sestra má o týden starší a stará se skvěle 🤔 ale nevím jestli ta horší péče nemůže být tím že seděla jen týden protože jsem ji dávala jako náhradnici za kvočnu co slezla 🤔
Uvidíte, pokud jste je dala zpět ke kvočně, mohlo by to být OK, jen je pozorujte, pokud nezaostávají. Mě se letos u jedné kvočny zamotalo kuře do peří (hedvábničkám se to může stát), jak jsem kvočnu nadzvedával, viselo najednou za krk a chvíli trvalo, než jsem ho vymotal. Vypadalo, chudák, že je přidušené. Za hodinu už bylo v pořádku a není mezi nimi rozdíl. Chce to hlídat, než kuřata pochopí, jak zpět do kurníku. Také mám takovou voliéru jako odchovnu a minim. 2 dny trvá, než pochopí, že večer jsou nahoru zpět. Ale kvočna by s nimi zůstala ve výběhu, kdybych jí první večer nedal do kurníku i s kuřaty.