Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.5.2020 07:58
Frastan

XXX.XXX.20.214

Poprvé se mi podařilo vylíhnout kuřata. Vše se mi zdálo OK, snad to tak i je. Kuřata jsou živá, krásně rostou, prostě spokojenost. Poslední dva dny ale jedno z nich jakoby ztrácí chuť do života. Normálně zobe žrádlo i písek, ale ne tak dravě, jako dříve. Pije také. Postává nebo se jen prochází, méně hrabe (mají krabici s hlínou). Když nesu žrádlo, přiběhne... Ale zdá se mi, že volátko má prázdnější, než dříve... Může být někde problém, nebo prostě ho mám nechat být a počkat? Díky

30.5.2020 09:14
Frastan

XXX.XXX.20.214

Napadl mě i tipec, ale nevím, jak ho poznat, případně jak jej odstranit.

30.5.2020 14:06
Meelek

XXX.XXX.224.78

Nedokážu si ani trošku představit, že bych po večerech ohmatával volátka u kuřátek. Ale dokážu si představit sebe, jak sedím v čekárně u veterináře. A teď tam přijde někdo s kuratkem v kapse a bude vyprávět o poloprázdným volatku a obavách z nemoci :).

Dělám to takhle u těch apatickych nebo jen ležících starsich. Když mi neuteče nebo nechce utíkat ani z ruky, zabijim a dávám praseti. Takova ta sedíci, přivřené oči, najezena. A volatka kontroluje Bobina.
Nikdy se mi ještě nestalo, že by se nějaké uzdravilo. Pravdou je, že mu i tak dávám čas a furt si naivně myslím, že se vyléčí samo. Ani u housat, kacat, bažantů. Žádnej zázrak se nekonal. A to jsem mu třeba přilepšoval horydoly všeho možného.

30.5.2020 14:50
Frastan

XXX.XXX.20.214

Meelek napsal(a):
Nedokážu si ani trošku představit, že bych po večerech ohmatával volátka u kuřátek. Ale dokážu si představit sebe, jak sedím v čekárně u veterináře. A teď tam přijde někdo s kuratkem v kapse a bude vyprávět o poloprázdným volatku a obavách z nemoci :).

Dělám to takhle u těch apatickych nebo jen ležících starsich. Když mi neuteče nebo nechce utíkat ani z ruky, zabijim a dávám praseti. Takova ta sedíci, přivřené oči, najezena. A volatka kontroluje Bobina.
Nikdy se mi ještě nestalo, že by se nějaké uzdravilo. Pravdou je, že mu i tak dávám čas a furt si naivně myslím, že se vyléčí samo. Ani u housat, kacat, bažantů. Žádnej zázrak se nekonal. A to jsem mu třeba přilepšoval horydoly všeho možného.

No tak v těch číslech, co mám, není problém jedno kuře chytit. A hlavně je to poprvé, co to zkouším, takže tomu asi dávám více času, než by bylo potřeba. Díky za reakci, dám tomu ještě nějaký den a kdyžtak dám na Vaši radu...

30.5.2020 16:38
honzapm

XXX.XXX.134.34

Písek, zemina - cesta k zavlečení problému.
Pokud byste krmil kompletní a kvalitní K1, tak tam už složky nahrazující grit mají.
No ale bez foto a dalšího popisu (krmení, značka) to je stejně o ničem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík