Už nebude vodit kuřátka a sžijí se 2 kohouti?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.6.2020 10:15
vvikki

XXX.XXX.80.53

Když slepice která vodí kuřátka už snesla vejce přestane je vodit? Mají 4tydny.

A ještě dotaz ohledně pouštění slepic, mám kmen mimo "snáškové" slepice, pouštím je na střídačku na zahradu 1000m , jelikož už vejce nebudu sbírat napadlo mě pouštět je zároveň ( mohli by být o to dýl venku) ale potkají se dva kohouti ( araukan a zdr.wyandotka) pozabíjí se? Časem bych je ráda dala dohromady, ale dva dospělé kohouty asi nenaučim spolu přežívat v jednom kurniku že?

Děkuji za odpovědi 😉

19.6.2020 11:39
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Nejprve seznámit přes pletivo, uvidíte reakci. V dobrém případě pustit, je to docela velký prostor, slabší kohout má možnost utéct, asi by nešel do souboje. Chce to vyzkoušet a v případě nutnosti zasáhnout.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.6.2020 11:42
Uživatel s deaktivovaným účtem

vvikki napsal(a):
Když slepice která vodí kuřátka už snesla vejce přestane je vodit? Mají 4tydny.

A ještě dotaz ohledně pouštění slepic, mám kmen mimo "snáškové" slepice, pouštím je na střídačku na zahradu 1000m , jelikož už vejce nebudu sbírat napadlo mě pouštět je zároveň ( mohli by být o to dýl venku) ale potkají se dva kohouti ( araukan a zdr.wyandotka) pozabíjí se? Časem bych je ráda dala dohromady, ale dva dospělé kohouty asi nenaučim spolu přežívat v jednom kurniku že?

Děkuji za odpovědi 😉

Ad snášení vajec kvočnou - může je ještě vodit, to poznáte sama, zda o ně jeví zájem, zda je svolává k nějaké dobrotě, zda je klove a odhání apod. Obvykle vodí 6 týdnů, některá končí dřív, některá to protahuje.
Pokud jde o kohouty, říká se, že lepší než dva jsou kohouti 3, ale to hlavně kvůli oplozenosti vajec. Pokud máte kmeny různých plemen, nezbude, než to vyzkoušet a risknout. Nebo toho třetího pořídit a před sběrem násadovek a rozdělením kmenů jej zpolévkovat

19.6.2020 11:42
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Pokud slepice začne snášet, přestává vodit. Ve 4 týdnech je to dost brzo, nežere vám nějakou směs pro nosnice?

19.6.2020 11:59
vvikki

XXX.XXX.80.53

Zuzkaa napsal(a):
Pokud slepice začne snášet, přestává vodit. Ve 4 týdnech je to dost brzo, nežere vám nějakou směs pro nosnice?

Nee nežere, je jen s kuřaty sólo ve vlastním výběhu. Takže má K1 a míchanice pro kuřata plus zelené.

Přidejte reakci

Přidat smajlík