Edita777

XXX.XXX.245.49
Dobrý den, chtěla bych se zeptat kolik kohoutů v chovu můžeme mít?
Bydlíme na samotě u lesa, tedy zvířata tady mají neomezený výběh. Zahrada přibližně 10 000 m2 plus louky 3 hektary, chodí si kde chtějí a máme plemena Vlaška Koroptví a Minorky.
Přibližně padesát slepic a dvacet kohoutů ve stáří tří měsíců, slepice budeme nechavat všechny a kohouty na polévku a pro známe do chovu.
Ale jelikož se tady obcas objeví nějaké káně a tak, sice na slepice nejde, ale chci se zeptat kolik kohoutů můžeme nechat k těm 50 slepicim? Děkuji za rady.
Krásný den.
Edita777

XXX.XXX.245.49
A snáší se mezi sebou kohouti v pohodě?
Thomy

XXX.XXX.90.158
začátek
napsal(a):
Kohoutků mám momentálně asi 100ks letošních.Chovných na 20ks 3ks a z.velsumáků 5 na 20 slepiček a v pohodě.Jinak na lehká plemena 1 na 12 slepic,střední 1 na 7 a u tě. 1 na 3-4 slepičky.
¨
¨
Snáší se společně v klidu?
Já na léto spojuji hejna různých barevných variant vlašek. Z počátku se kohouti honí po zahradě než si udělají svou hierarchii a pak chvíli dominantní kohout shazuje a honí ostatní. Po měsíci už je to ale jenom sporadické a vzájemně se snáší. Pokud ale budete chtít vajíčka na reprodukci, doporučil bych vybrat to nejlepší, nejhezčí a oddělit od ostatních slepic (1+ 7-8) na dobu sběru násadovek. Je třeba ale sledovat jestli pojímá všechny. Stává se, že si prostě nepadnou do oka a slepice se nenechá pojímat, anebo kohout nechce. Jinak pokud máte slepice jenom na vajíčka tak je jedno jestli se shazují když nepotřebujete oplozené vejce. Je jenom na vás kolik kohoutů jste ochotni chovat.
Letos mám dvacet sedm slepic,taková ta vesnická směska. Nějaké hybridky,něco kříženého po rodobarvém vlašákovi a dekalbech.K nim jsem měl dva kohouty,bratry vlašáky asi oranžovokrké.Jeden bohužel uhynul a tak na toto množství zůstal jen jeden kohout.Nasadil jsem dvě kvočny.Z třiceti vajec bylo dvacet devět oplozených,vylíhlo se dvacet sedm kuřat.Dobrej skokan,stačí na dvacet sedm slepic,sám jsem z toho překvapenej
Edita777
napsal(a):
A snáší se mezi sebou kohouti v pohodě?
Když jsou mladí tak celkem jo.ale jak stárnou,tak se tolerance vytrácí.mel jsem hejno 5 +55 a fungovalo to cca rok.pak začaly bitky končící smrti.jenze,bez kokrhace to taky nejde.aspon ne pokud bydlíte kde žijou kočky nebo kuny.kazda holka si taky chce občas vrzkout a proto bývají neklidné a dělají bordel.