bayka
napsal(a):
Tak jsem ji doladil. Koupil jsem si ji jako takovou hračku, ať se mám čím bavit, od sousedů jsem si vzal 8 vajec a věřte, nebo ne, 21 den semi vylíhlo 8 kuřat. Samozřemně jsem musel udělat několik úprav, než jsem tam ty vejce dal. Tak tím chci jen říct, že i v Wq-8 se dá líhnout!
Dá se líhnout třeba i v krabici od bot, ale musí se nastavit správný režim teplot a vlhkosti. Některé líhně se nastaví podle návodu a líhne se úspěšně (kvalitní a dražší) a jiné je třeba nějak dolaďovat a to se musí umět (levné)...
bayka
napsal(a):
Tak jsem ji doladil. Koupil jsem si ji jako takovou hračku, ať se mám čím bavit, od sousedů jsem si vzal 8 vajec a věřte, nebo ne, 21 den semi vylíhlo 8 kuřat. Samozřemně jsem musel udělat několik úprav, než jsem tam ty vejce dal. Tak tím chci jen říct, že i v Wq-8 se dá líhnout!
Dobrý den, můžu se zeptat, jak jste ji doladil a případně, co všechno se muselo na líhni ladit? Děkuji.
Hanka48123
napsal(a):
Dobrý den, můžu se zeptat, jak jste ji doladil a případně, co všechno se muselo na líhni ladit? Děkuji.
Dobrý den, když mi líheň přišla, tak jsem ji zapnul a sledoval teplotu a vlhkost. V líhni je asi 5, nebo 6 kanálků na vodu. když jsem naplnil jeden kanálek, tak mi líheň ukazovala 65 - 70 % vlhkosti. dal jsem do líhně externí vlhkoměr, pak druhý a kalibrací jsem upravi vlhkost na displeji o - 20%. Pak jsem dal do líhně rychloběžku (teploměr) a teplota odpovídala displeji. Při volně stojící líhni mi teplota lítala +- cca1,5 stupně, tak jsem ji dal zpět do původního obalu (polystyrén). Do odělávací horní části jsem do kříže začal postupně vrtat odvětrávací otvory (3mm) podle toho co líheň ukazovala. Nakonec to skončilo 3 otvory na čtyřech stranách. 12 hod. 3 hod. 6 hod. 9 hod..Potom mi teplota ukazovala 38,7 -38,9 stupně a vlhkost při zaplnění jednoho kanálku kol 50%, při zaplnění dvou kanálků 65 - 70%. Toto sledování mi trvalo asi týden. Snad jsem Vám trošku pomohl.
P.S. jen bych chtěl dodat, že když jsem kontaktoval Agrofortel a sdělil jim problémy, tak z jejich strany žádná odezva. Asi tak.
bayka
napsal(a):
Větrací otvory.
Dobrý den, děkuji Vám za obrázky, přes zimu se určitě na líheň podíváme a zkusíme doladit. Ještě mě zajímá, ty větrací otvory vypadají strašně malinké, opravdu to pro úpravu vzduchu v líhni stačí? My máme v naší líhni 2 otvory, kterými se dolívá voda do kanálků (z bočních stran) v průměru asi 1 cm a přijde mi to strašně málo. A dolívací kanálky máme jenom 2. Přemýšlím o možnosti je přehradit a udělat jich víc. Myslíte si, že vlhkost v různých místech líhně může ovlivnit poloha naplněného kanálku (např. polovina původního kanálku jen vpravo), ne jen velikost odpařovací plochy?