Anonymka7

XXX.XXX.114.212
Dobrý den. Potřebovala bych nutně poradit. Uběhlo již 21 dní od doby, co jsem vložila vejce do Líhně. Vejce jsou od našich slepic, je to mix různých středních/velkých plemen. Byli skladovány po dobu 13 hodin než byli vložené do líhně. Teplota do 19 dne byla 37,7 a od 19 dne 37,5. Obracela jsem je pouze do 18 dne, 3x denně. Mám menší líheň s ventilátorem na 20 vajec. Kuřátka se ale nechtějí vůbec vylíhnout a ani nepípou. Dnes jsem je ještě prosvítila, i přesto že už nic skoro nejde ve vejcích vidět, tak jsem zahlédla pohyb. Podlě mně jsou vejce v pořádku ale nevím, kde jsem mohla udělat chybu. Můžete mi prosím poradit, co mám dělat ? Děkuji předem za odpovědi
Anonymka7
napsal(a):
Dobrý den. Potřebovala bych nutně poradit. Uběhlo již 21 dní od doby, co jsem vložila vejce do Líhně. Vejce jsou od našich slepic, je to mix různých středních/velkých plemen. Byli skladovány po dobu 13 hodin než byli vložené do líhně. Teplota do 19 dne byla 37,7 a od 19 dne 37,5. Obracela jsem je pouze do 18 dne, 3x denně. Mám menší líheň s ventilátorem na 20 vajec. Kuřátka se ale nechtějí vůbec vylíhnout a ani nepípou. Dnes jsem je ještě prosvítila, i přesto že už nic skoro nejde ve vejcích vidět, tak jsem zahlédla pohyb. Podlě mně jsou vejce v pořádku ale nevím, kde jsem mohla udělat chybu. Můžete mi prosím poradit, co mám dělat ? Děkuji předem za odpovědi
Čekat....Někdy dochází k líhnutí drůbeže třeba až 23. den. Na úspěchu líhnutí se podílí nejen kvalitní vejce, ale i kvalitní líheň. Neuvádíte její značku. Každá líheň by měla mít návod, ale o tom se zde dočtete na různých vláknech.
Anonymka7

XXX.XXX.114.212
.tumash1983.
napsal(a):
Vydržte. Jestli se hýbou tak si dávají jen načas. Já v den líhnutí dvakrát denně kropím rozprašovačem aby byla vyšší vlhkost a nezasichala blána pod skořápkou. Dejte vědět jak to dopadlo ale věřím že zítra budou přinejmenším slušet. Chovu...
Mohu se zeptat, jak to kropíte ? Zda nad vejce nebo vedle nich ? Co když budou kapky vody na skořápce, nevadí to ?
Dnes jsem dolíhla kuřata. První bylo venku dvacátý den a poslední dvacátý druhý den. Mám starou biosku a vejce kropím, tak jak se nakropovalo prádlo. Trochu vlahé vody do dlaně a dvakrát tam cáknu. Kropím tak asi od poloviny inkubace. U biosky je v návodu teplota pro líhnutí kuřat 38,6 stupňú. Obracela jsem jedenkrát denně. Chlazení jenom po dobu obracení.
Anonymka7

XXX.XXX.114.212
přezdívka
napsal(a):
Dnes jsem dolíhla kuřata. První bylo venku dvacátý den a poslední dvacátý druhý den. Mám starou biosku a vejce kropím, tak jak se nakropovalo prádlo. Trochu vlahé vody do dlaně a dvakrát tam cáknu. Kropím tak asi od poloviny inkubace. U biosky je v návodu teplota pro líhnutí kuřat 38,6 stupňú. Obracela jsem jedenkrát denně. Chlazení jenom po dobu obracení.
Jak to kropíte ? Co když budou na vejcích kapky vody, to nevadí ?
Anonymka7

XXX.XXX.114.212
Děkuji všem za odpovědi
Jenom technická - jste si vědoma, že kropením - odparem - vejce ochlazujete.
Už takhle máte od 18. dne nízkou teplotu (37,5 v neprověřené líhni, tolik dnů,
je opravdu málo, a to zárodkům neposkytne dostatek energie zahájit líhnutí),
a ještě je budete ochlazovat nesmyslným kropením.
Zvažte to.
Pohyb 22. den ve vejci beze známek naklování je NÍZKÁ TEPLOTA.
Nic jiného.
Anonymka7

XXX.XXX.114.212
Kropila jsem je pouze včera a to 2x denně rozprašovačem. Vejce stále nemají žádný náznak líhnutí...mám ještě počkat ?
Anonymka7

XXX.XXX.114.212
Prosvětlila jsem je před chvíli, nehýbala se. Myslím že umřela, asi to bylo tou teplotou nebo nekvalitní lihní...