Pomoc 😩 nemocná kuřátka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.7.2020 20:57
Kvočna2009

XXX.XXX.144.38

Dobrý den,
předevčírem mi umřelo jedno kuřátko 3 dny staré.

A včera další.

Dnes další onemocnělo.

Připadá mi že si to předávají mezi sebou.

Nejdřív kuřátko méně žere, potom dostane průjem, potom přestane žrát a hodně pije, potom začne divně smrdět a přestane i pít.

Potom už jen u lepené leží a spí.

Neví prosím někdo, co by to mohlo být?

Každé kuřátko co se mi zdá divné hned oddělím, jenže pokaždé nakazí ještě nějaké další.

(Den před úhynem prvního kuřátka byly kuřátka poprvé venku. Souvisí to spolu nějak? V ten den bylo teplo.)

Moc děkuji za pomoc😩

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.7.2020 21:02

budou nemocná všechna. co to přesně je, to byste musela pitvat plus kultivace. možností je víc. salmonely včetně pulorové nákazy, e.coli, jiné septikemické nemoci.

8.7.2020 21:03
Kvočna2009

XXX.XXX.144.38

Jak jim mohu pomoci?

Co jim dát aby neumřela?

8.7.2020 21:09
Kvočna2009

XXX.XXX.144.38

Prosím😫🙏🙏💓

8.7.2020 21:12

Kvočna2009 napsal(a):
Prosím😫🙏🙏💓

četla jste vyjádření Bodlinky - veterinářky? Nechte si udělat rozbor s kultivací na veterině a budete vědět. Do té doby je to pokus omyl, věštění z křišťálové koule, babské rady atd. atd. Na dálku nikdo znalý a zodpovědný diagnostikovat, bohužel, neumí.

8.7.2020 21:50

nepísala si, že už máš doma lazaret?
nechodiace kuriatko...
Já mám hodně i už dospelich slepic podobně nemocnich a ty přes den ....
Mám víc slepiček které mají také nějaké vady....

Tam niekde bude pes zakopaný. Možno zlikvidovať celý chov, dezinfekcia, dezinsekcia, hygienické nátery, kvalitný chovný materiál,...
Ako všetci, čo sa chcú venovať chovu a nie liečeniu.

kololol123

8.7.2020 22:26
kololol123

XXX.XXX.96.72

Kvočna2009 napsal(a):
Dobrý den,
předevčírem mi umřelo jedno kuřátko 3 dny staré.

A včera další.

Dnes další onemocnělo.

Připadá mi že si to předávají mezi sebou.

Nejdřív kuřátko méně žere, potom dostane průjem, potom přestane žrát a hodně pije, potom začne divně smrdět a přestane i pít.

Potom už jen u lepené leží a spí.

Neví prosím někdo, co by to mohlo být?

Každé kuřátko co se mi zdá divné hned oddělím, jenže pokaždé nakazí ještě nějaké další.

(Den před úhynem prvního kuřátka byly kuřátka poprvé venku. Souvisí to spolu nějak? V ten den bylo teplo.)

Moc děkuji za pomoc😩

asi by to chtělo věnovat se od začátku zdravému chovu,vice dbát na zdraví drubeže,než neustále řešit co kdo poveze a prodá na burze,nezachranovat vyřazené kusy a podobné jedince určené k likvidaci,Kuřátka mohla být zdravá,bohužel se mohla nakazit od druhých slepic co už máte,každý postižený kus je skrátka dokonalý ráj pro množení kdejakých potvor,nemocí atd bez veterináře vám nikdo tady přesně nepoví,co kuřatům je.příčiny mohou být různé,od špatné vody,krmení,celkových podmínek chovu,po všechny možné nemoci drůbeže

9.7.2020 00:33
honzapm

XXX.XXX.134.34

Kde je nemocný mozek, nebude zdráva ani ta drůbež.
Se někdo o prodloužených prázdninách nudí.
Se divím, že mu to žerete.
Padám. Z gé.

Přidejte reakci

Přidat smajlík