Dobrý den,
chci se zeptat, jak dlouho necháváte v chovu kohouta? Mám tříletého, hodného kohouta. Nelíhnu, ale mám ho ke slepicím, aby se o ně staral, vodil je, povídal si s nimi.. V současné době mám ale ještě jednoho kohouta (koupen jako kuřička na jaře, nakonec se z toho vyklubal kohoutek, hempšírák).
Takže řeším, jestli mám dát pryč starého, hodného, osvědčeného (ale možná už je starý a třeba hrozí zdravotní problémy ??), nebo mlaďase (u kterého zatím nevím povahu)
I jednoho, i druhého mi bude líto, ale oba nechat nemůžu.
Díky za rady, Jitka
Uživatel s deaktivovaným účtem

JitkaH.
napsal(a):
Děkuji, to ráda slyším : Ještě mi tedy, prosím, poraďte, co s ostruhami u toho staršího kohouta. Už mu docela přerůstají. Jitka
opilovat nebo konce vzít kleštěmi

ančovička1
napsal(a):
Nikomu nic nevnucuji,ale ja bych, na jare 4leteho kohouta, k mladym slepickam nedavala..
Já tedy taky ne ...Neřeknu kdyby jste líhla a byl to draze koupený špičkový kohout s top genetikou..ale pokud ho máte jen jako společníka ke slepicím..No já bych si nechal toho mladého. I když chápu , že toho odzkoušeného hodného dát nechcete... Ale je to jen můj názor..Ať se Vám daří !
Zdravim vsechny a dekuji za reakce. Kohouti se tak jednou ta den prozenou, ale zadna velka rvacka to neni. Zatim ale maji kazdy svuj kurnik. Je mi lito obou, mate pravdu, pani Ancovicko, ze hempsirak roste do krasy. Tak jeste pockam, jestli napisi i dalsi zkuseni chovatele (tímto je vybizim 😉). Jitka

Stejně se nakonec budete muset rozhodnout sama😉 co chovatel, to zkušenost a názor.