Dobrý den- máte někdo zkušenosti s Milben x-pert- podle složení je to dost dryják...zatím jsem proti čmelíkům vyzkoušela vapku, ohen', křemelinu, ořechové listy, sodu a čekám, co bude...tohle jsem chtěla objednat, kdyby to nezabralo. Nevíte, jak dlouho jste nejedli vejce? NA návodu jsem to nenašla..Díky za všechny rady a zušenosti!
Milben Xpert je fakt dryják. Jsem s ním moc spokojenej. Prioritně je určenej pouze na postřik kurníku. To znamená, že není na postříkání slepic ani vajec. Takže pokud omylem nepostříkáte slepice nebo vejce, můžete je jíst ihned. Pokud chcete stříkat slepice, je na to dobrej Reudanon. Ten je zase drahej na stříkání na kurník.
https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/reudanon-bio-repelent-proti-hmyzu-sprej-400-ml-na-hubeni-cmeliku-vsi-blech-zakozek-k-aplikaci-primo-na-slepice-a-ostatni-zvirata-p20595/
Uživatel s deaktivovaným účtem

Funguje dobre,ale cena vysoka.Ucinny je i pripravek cytrol forte a o poznani levnejsi.
A máte to na čmelíky vyzkoušený? Teď jsem se na to díval a výrobce to vůbec na čmelíky nedoporučuje. Doporučuje to hlavně na lezoucí hmyz jako jsou štěnice, stonožky, rybenky, mravenci a částečně létající hmyz jako jsou vosy, komáři a mouchy. Po chvíli se mi podařilo najít i účinnou látku. Je to cypermethrin, jehož varianta je třeba v Biokillu, Čmelíkostopu, Milben EX (to je něco jiného než Milben Xpert), Agitě a podobných věcech, které na čmelíky moc dobře nefungují.
Ale cena je fakt skvělá.
Uživatel s deaktivovaným účtem

bernarda
napsal(a):
Ten čmelíkostop zaky někdo chválí... já ale preferuju účinek i za vyšší cenu... než vyzkoušet několik prodtředků a ve výsledku ještě zaplatit víc.. jenom mě štve, že to jsou takové chemické dryjáky- ale chtít na čmelíky něco bio- eco- to už bych asi chtěla moc
Doporucuju precist diskuzi tady na faune,sice mi to zabralo nekolik hodin,ale jsou tam dobre rady a clovek nemusi davat tisice za predrazene pripravky,viz napr. kremelina a jedla soda.Ja letos bojuji celkem intenzivne,napr. novym kurnikem,ale je to boj nekonecny,takze se to snazim alespon omezit a pouzivam vice technik,napr. plamen,kremelina,postrik...