Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.8.2020 14:41
bernarda

XXX.XXX.87.42

Dobrý den- máte někdo zkušenosti s Milben x-pert- podle složení je to dost dryják...zatím jsem proti čmelíkům vyzkoušela vapku, ohen', křemelinu, ořechové listy, sodu a čekám, co bude...tohle jsem chtěla objednat, kdyby to nezabralo. Nevíte, jak dlouho jste nejedli vejce? NA návodu jsem to nenašla..Díky za všechny rady a zušenosti!

12.8.2020 17:36
akaš

XXX.XXX.109.4

Milben Xpert je fakt dryják. Jsem s ním moc spokojenej. Prioritně je určenej pouze na postřik kurníku. To znamená, že není na postříkání slepic ani vajec. Takže pokud omylem nepostříkáte slepice nebo vejce, můžete je jíst ihned. Pokud chcete stříkat slepice, je na to dobrej Reudanon. Ten je zase drahej na stříkání na kurník.
https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/reudanon-bio-repelent-proti-hmyzu-sprej-400-ml-na-hubeni-cmeliku-vsi-blech-zakozek-k-aplikaci-primo-na-slepice-a-ostatni-zvirata-p20595/

12.8.2020 18:02
bernarda

XXX.XXX.87.42

Díky- přesně tak to plánuju- když nezaberou přírodní prostředky- tak tím vystříkám kurník, slepice jsem posypala křemelinou...vypadají dobře, celkem i nesou- nejhůř jsem na tom já- mám na ty svi.. teda čmelíky alergii..celá jsem se osypala

12.8.2020 18:14
akaš

XXX.XXX.109.4

Já obvykle když slepice dosnáší, vyženu je ven, vyčistím kurník, vystříkám pořádně ze všech stran a pustím je zpátky teprve v podvečer. A za týden to zopakuju. Obvykle pak bývá klid.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.8.2020 12:53

Funguje dobre,ale cena vysoka.Ucinny je i pripravek cytrol forte a o poznani levnejsi.

13.8.2020 15:47
bernarda

XXX.XXX.87.42

A ten Cytrol má nějakou ochrannou lhůtu na vejce? díky za tip!

13.8.2020 16:47
akaš

XXX.XXX.109.3

A máte to na čmelíky vyzkoušený? Teď jsem se na to díval a výrobce to vůbec na čmelíky nedoporučuje. Doporučuje to hlavně na lezoucí hmyz jako jsou štěnice, stonožky, rybenky, mravenci a částečně létající hmyz jako jsou vosy, komáři a mouchy. Po chvíli se mi podařilo najít i účinnou látku. Je to cypermethrin, jehož varianta je třeba v Biokillu, Čmelíkostopu, Milben EX (to je něco jiného než Milben Xpert), Agitě a podobných věcech, které na čmelíky moc dobře nefungují.
Ale cena je fakt skvělá.

13.8.2020 16:52
bernarda

XXX.XXX.87.42

Ten čmelíkostop zaky někdo chválí... já ale preferuju účinek i za vyšší cenu... než vyzkoušet několik prodtředků a ve výsledku ještě zaplatit víc.. jenom mě štve, že to jsou takové chemické dryjáky- ale chtít na čmelíky něco bio- eco- to už bych asi chtěla moc

13.8.2020 20:53

bernarda napsal(a):
Ten čmelíkostop zaky někdo chválí... já ale preferuju účinek i za vyšší cenu... než vyzkoušet několik prodtředků a ve výsledku ještě zaplatit víc.. jenom mě štve, že to jsou takové chemické dryjáky- ale chtít na čmelíky něco bio- eco- to už bych asi chtěla moc

Doporucuju precist diskuzi tady na faune,sice mi to zabralo nekolik hodin,ale jsou tam dobre rady a clovek nemusi davat tisice za predrazene pripravky,viz napr. kremelina a jedla soda.Ja letos bojuji celkem intenzivne,napr. novym kurnikem,ale je to boj nekonecny,takze se to snazim alespon omezit a pouzivam vice technik,napr. plamen,kremelina,postrik...

13.8.2020 21:09
bernarda

XXX.XXX.87.42

Díky- i já jsem všechno přečetla- a většinu i vyzkoušela, ale jsem protičmelíkový začátečník...- tak jsem ráda za každou praktickou zkušenost! Díky všem za rady.

Přidejte reakci

Přidat smajlík