Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.8.2020 13:35
tom12

XXX.XXX.9.5

Dobrý den,
jsou to prosím čmelíci nebo je to něco jiného? Jaký je další nejvhodnější postup likvidace. Vím, že foto není příliš kvalitní, ale snad to někdo zkušený pozná.
Děkuji za slušné odpovědi.

31.8.2020 13:44
tom12

XXX.XXX.9.5

31.8.2020 15:13
tom12

XXX.XXX.9.5

Ještě mě napadá otázka jestli by teplota třeba 50 stupňů na dobu třeba hodiny čmelíky zabila?

31.8.2020 17:42
2mazutak

XXX.XXX.6.110

ano,čmelíci,a pěkně nacucaný.mohl by pomoci když jsou takto pěkně vidět parní čistič,nebo i napařovací žehlička.ale je to jen momentální pomoc.dlouhodobě mám nejlepší zkušenosti s obyčejným dřevěným popelem.slepice ho rozvíří všude nevypadá to sice hezky,ale je to účinné.mám více jak třicet let starý kurník,a se čmelíky problémy nemám.naproti tomu jsem loni na jaře dělal kurníček pro kuřata z nového koupeného materiálu,a do podzima byl samý čmelík.zapálil jsem v něm sirný knot,a jak vylézali,vzal jsem je hořáčkem na flambování,nasypal kýbl popela,a dodnes ani čmelík,a bez jakékoliv chemie.

31.8.2020 18:08
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Tak to je masakr, to vám nepřeju. Spálit a křemelinu. Slepice taky vykoupat v křemelině a potom teprve dát do čistého kurníku.

1.9.2020 19:07
akaš

XXX.XXX.109.4

Za mně doporučuji vystříkat kurník prostředkem Milben Xpert a pak teprve použít křemelinu. https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/hubeni-cmeliku/

2.9.2020 11:56
tom12

XXX.XXX.52.97

Jaké máte prosím zkušenosti s přípravkem čmelíkstop?

2.9.2020 12:16
akaš

XXX.XXX.109.4

Moji čmelíci na něj získali rezistenci, takže jsem začal používat Milben Xpert. Moje maminka používá jenom Čmelíkostop a je s ním náramně spokojená. Někdo používá jedině křemelinu. Co člověk to názor! A každý si bude obhajovat svůj názor!

2.9.2020 12:27
tom12

XXX.XXX.52.97

Ještě mě napadá jedna, možná blbá otázka. Jak velké je riziko přenosu čmelíku člověkem do jiného chovu, řekněme třeba jen při krátkodobém pobytu v kurníku (sběr vajec, čistění).

2.9.2020 12:32
akaš

XXX.XXX.109.4

Nestalo by se to asi nevědomky. Pokud budete mít silně zamořený kurník, ve kterém se budete nějakou dobu zdržovat a naskáčou na Vás čmelíci, bude Vás to svědit až pálit, nejvíc asi na hlavě a čmelíky můžete skutečně přenést. Ale obvykle je přenášejí vrabci.

2.9.2020 12:34
honzapm

XXX.XXX.134.34

Stačí používat jedno a to samé kolečko (koště, cokoliv).
Čmelíci vydrží i rok bez slepic, stačí jim pár šupin nebo peří.
Stačí zcela prázdná místnost a v rohu trochu "lupů" ze slepic,
zejména, když rostou kuřata, tak je od nich lupů dost.

Čmelíka roznáší vrabci, hrdličky, okrasné ptactvo i třeba vlaštovky.

To chce hlavně klid a Arpalit.

2.9.2020 13:01
horal

XXX.XXX.13.28

Musím se přiznat, že jsem nikdy nic takového v kurníku neviděl. Tím nechci tvrdit, že to tam nebylo, proste jsem to neviděl. Před pár lety když jsem strčil hlavu do kurníku okamžitě jsem měl plné vousy drobounkých, bílých, no spíše průhledných broučků které hrozně šimraly. Takže ze zahrady rovnou do vany. Tohle je ale pohroma a zde pomůže snad jenom plamen. Arparit a další chemické přípravky jsou také účinné, je třeba ale myslet na ochranné lhůty.

2.9.2020 16:38
2mazutak

XXX.XXX.6.110

akaš napsal(a):
Nestalo by se to asi nevědomky. Pokud budete mít silně zamořený kurník, ve kterém se budete nějakou dobu zdržovat a naskáčou na Vás čmelíci, bude Vás to svědit až pálit, nejvíc asi na hlavě a čmelíky můžete skutečně přenést. Ale obvykle je přenášejí vrabci.

zdravím.já jsem to poznal na vlastní kůži.jako patnáctiletý kluk.táta přikoupil několik slepic,a já,aby se do kurníku ke stávajícím vešli,tak jsem vzal další bidlo,pár hřebíků a kladivo a vlezl do kurníku jej přitlouci.ani jsem to nedodělal,a z kurníku vyběhl,modré monterky byly hnědé,a to svědění všude bylo nepopsatelné.vše jsem ze sebe strhal,až knoflíky lítaly a vletěl do zahradního bazénku s leknínem.otřesná zkušenost.od té doby si dovedu představit,jak to zvíře musí v noci trpět,když to všechno co na mne tím boucháním kladivem napadalo na ně v noci naleze.

Přidejte reakci

Přidat smajlík