a neb láska kvete v každé roční době a každém věku....
Babí léto - léto na odchodě.
Bouřka v září - sníh v prosinci.
Bouřky v druhé polovině září přinášejí mnoho větrů.
Hřímání v září oznamuje teplý podzim.
Prší-li hodně v září, vesele se sedlák tváří.
O víkendu se konají například tyto výstavy (bez záruky, náústky s sebou):
5. - 6. 9. 2020 - Blučina I (u Brna) - místní všeobecná výstava
5. - 6. 9. 2020 - Břidličná (u Bruntálu) - okresní soutěžní výstava ZO
5. 9. 2020 - Pihel (u České Lípy) - místní všeobecná výstava
4. - 5. 9. 2020 - Krmelín (u Frýdku, nebo spíš u Místku)
5. - 6. 9. 2020 - Pravčice (u Kroměříže) - místní výstava
4. - 6. 9. 2020 - Louny - výstava králíků, holubů, drůbeže a exotů
- při výstavě ČLOVĚK V PŘÍRODĚ
5. - 6. 9. 2020 - Olovnice (u Mělníka) - místní výstava králíků, holubů a drůbeže
5. - 6. 9. 2020 - Dolany (PCE) - místní výstava králíků holubů, drůbeže, soutěž 4 ZO
5. - 6. 9. 2020 - Pardubice - Svítkov - okresní výstava mladých králíků + místní výstava králíků, holubů, drůbeže, okrasného ptactva - expozice tříslových a stříbřitých malých králíků
5. - 6. 9. 2020 - Sepekov (u Písku) - místní výstava
5. - 6. 9. 2020 - Veleň (Pha Východ) - místní všeobecná výstava
5. - 6. 9. 2020 - Rakovník - podzimní všeobecná výstava
5. - 6. 9. 2020 - Rakovník Exota - posvícenská výstava okrasného ptactva
5. 9. 2020 - Stříbro - všeobecná výstava s expozicí ptactva
5. - 6. 9. 2020 - Sedlec (u Třebíče) - okresní výstava drůbeže + všeobecná výstava
5. 9. - 6. 9. 2020 - Ratiboř (u Vsetína) - místní výstava králíků
5. - 6. 9. 2020 - Bučovice (u Vyškova) - místní výstava králíků, drůbeže, holubů
Messi má peněz,že neví kam se koulí,zlaté míče,prostě všecko až na jedno a tím je vlašák zlatě zbarvený.Pokud mu ho Honza,pravidelný návštěvník Barcelony, neprodá,tak Messi opravdu otráveně odejde.
Žasnu nad tou informovaností,jak se rozšiřuje a roste,třeba před přívalovým deštěm,ale stejně bylo,sice omezenější,ale přívětivější varovné Holka modrooká nesedávej u potoka,že.
Argentinci nechám Zlatého kohouta jenom za dvě věci:
- zlatý gaučík
- skrovnou vilu nad El Prat
V lese už se to také zlatí. Včera dva košíky. Uí.
Hanka48123
napsal(a):
Tak dnešní první školní den byl pěkně ubrečený... Děti, chuďata, mokly...
Vedli jste někdo dnes do školy prvňáčka?
Bohužel, pravnoučata jsou ještě v předškolním věku. Na školní dvorek hledím z nadledu a sledoval jsem rodiče s prvňáčky. Nevím jestli je to tím deštěm,ale...
No Honzíku, na první pohled téměř vůbec. Ti caparti jsou pořád roztomilý, pokud nejdou okolo a pokud nepromluví. Před těmi mnoha lety, když jsem pouštěl děti dovnitř, tak jsem nestačil odpovídat na pozdravy. Hlavně těm menším a ti starší občas prohodili "jak se máte pane školník ?" "že se vám po nás stýskalo?" Dnes pozdraví jenom málokdo a ti starší, "uhni vole". A ty rozhovory. Kdysi " já byl celé prázdniny u babičky, skoro každý den jsme jezdili na kole k rybníku s klukama ze vsi" a des "já musela s našima k moři, to byl vopruz a doma také hrozná nuda. To mne ještě chtěli poslat k bábě, která o wifi ani neslyšela." A pak ty výrazy, kterým ani nerozumím, no a některým rozumím až moc dobře. Smutné je, že děvčata mají v tomhle daleko větší slovní zásobu než kluci. Od loňských vánoc jsem v důchodu a letošní školní rok je pro mne asi ten poslední pracovní. Pozoroval jsem některé rodiče co přiváděli děti do školy a srovnával jak se chovali oni když jsem je pouštěl do školy. Je zajímavé srovnávat dvě generace.
Honzíku pěkné odkazy na výstavy sem dáváte. Naši kluci jdou v sobotu na brigádu čistit klece. A tuším se bude rozhodovat, jestli výstava vůbec letos bude.
A nad touhle výstavou uvažujete? https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/vystava-v-plzni-nahlizi-zviratum-do-loznic-40334916
Jinak hlásím, že experiment na manželovi se zdařil dle očekávání. Upekla jsem koupené kuře. Překvapilo mě:
a) při pečení vůbec nevoní (jako domácí kuře)
b) pustilo dost "vody"
Starší syn prohlásil, že "to jíst nebude, že to zná z jídelny kde to taky nejí", tak jsme se domluvili, že se před manželem aspoň pokusí bez komentářů.
Pak to ale u oběda dokonale zazdil, když prohlásil, že už nemá hlad. Brambory si nechá na potom a jestli může kuřecí maso dát psům. Pak kluka napadlo zeptat se manžela, jestli nechce kuřecí prsa dojíst. Manžel ztrápen (on přeci neuzná, že mu to nechutná) tedy přikývnul.
Večer manžel sám dobrovolně navrhnul, že zabije jednu krůtu, abych měla z čeho vařit
No na dnešek nám zbyla půlka kuřete a když jsem jí nabídla dneska manželovi k obědu, tak si dal radši domácí rybí salát. Co já s tou půlkou kuřete budu dělat fakt nevím...
Ach,ach .40 kohoutú je v mrazáčku,ale další půlka čeká,ty prevíti se naučili kokrhat a činí se od půlnoci do půlnoci.Sice přepeřují,ale musí jít,mají 5 měsícú a nic moc,je to samá noha.Australáci a z.velsumáci. Pár by se jich do chovu hodilo,ale neni nějak zájem tak to jistí mrazák.Jinak v srpnu mi přetekl dešťoměr,tak se nechám překvapit jak to bude tento měsíc s tou láskou,asi budu muset pro jistotu vyndat zuby ze skleničky a pořádně je vyčistit.
začátek
napsal(a):
Ach,ach .40 kohoutú je v mrazáčku,ale další půlka čeká,ty prevíti se naučili kokrhat a činí se od půlnoci do půlnoci.Sice přepeřují,ale musí jít,mají 5 měsícú a nic moc,je to samá noha.Australáci a z.velsumáci. Pár by se jich do chovu hodilo,ale neni nějak zájem tak to jistí mrazák.Jinak v srpnu mi přetekl dešťoměr,tak se nechám překvapit jak to bude tento měsíc s tou láskou,asi budu muset pro jistotu vyndat zuby ze skleničky a pořádně je vyčistit.
Zdravím! Koukám kohoutů se tedy urodilo požehnaně. Kdyby jste tam měl nějakého fešák Australky dejte vědět. Zajel bych se podívat a třeba jednoho zachránil před zimováním v mražáku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

ančovička1
napsal(a):
S kohouty je to letos spatne..moji krasni maransaci skonci u pana vietnamce,kazdy rok me zbavuje prebytecnych kohoutu😁..mrazak se chysta na 30 pizmovek,deti a vnoucata uz se tesi😁
Asi se optám toho našeho, jestli by uplatnil ty moje hedvábníky. Už je to velké, je jich plná zahrada, volata nenažraná, ale kdo by to vraždil, škubal atd., že....
ančovička1
napsal(a):
S kohouty je to letos spatne..moji krasni maransaci skonci u pana vietnamce,kazdy rok me zbavuje prebytecnych kohoutu😁..mrazak se chysta na 30 pizmovek,deti a vnoucata uz se tesi😁
Tak co třeba takle: ZO ČSCH ČESKÁ SKALICE pořádá v sobotu 5. září 2020 FAUNATRH drobného zvířectva ve svém areálu v České Skalici, ulice Jiráskova. Přineste na prodej svá zvířátka a nakupte si u nás jiná. Akce potrvá od 8 do 11 hodin. Těšíme se na vás
To je nápad, teď je větší výstava v sobotu ve Stříbře.
Tam by si pan právník mohl stoupnout k cestě a třeba by hedvábníky prodal.
Teda určitě by je prodal, kdyby k nim dal ceduli, že jsou to slepičky.
Oni to lidi nepoznají. :)
Třeba by tam Věrka prodala i ta svá prsa, která prý manžel už nechce.

honzapm
napsal(a):
To je nápad, teď je větší výstava v sobotu ve Stříbře.
Tam by si pan právník mohl stoupnout k cestě a třeba by hedvábníky prodal.
Teda určitě by je prodal, kdyby k nim dal ceduli, že jsou to slepičky.
Oni to lidi nepoznají. :)
Třeba by tam Věrka prodala i ta svá prsa, která prý manžel už nechce.
Mno, on sice pan právník pojede o víkendu do Plzně, ale kdo by se trmácel se všemi těmi ptáky až do Stříbra, že? A ono by mu stejně svědomí nedalo, kdyby ty hedvábníky vydával za hedvábnice... Škoda, že nebude ta výstava o týden později, to pojedu do Blahoust, kousek za Stříbro, tak bych nakonec možná u té cesty mohl chvíli postát...jen se obávám, že by to dopadlo jako asi před 30 lety, když jsem byl vyslán k Borské přehradě prodat koupajícícím se přebytky rajčat. Vrátil jsem se s poznáním, že obchod není nic pro mě. A se všemi rajčaty k tomu

honzapm
napsal(a):
A s tučnou pokutou za nedovolený prodej, doufám.
Tak to mi před těmi 30 lety bylo naštěstí ouplně jedno
Včera jsem byla na návštěvě u velké chovatelky. A něco jsem si přivezla domů. Honzíku, to je ta paní, co ke koprovce vaří dlouhé brambory.

javorka
napsal(a):
Včera jsem byla na návštěvě u velké chovatelky. A něco jsem si přivezla domů. Honzíku, to je ta paní, co ke koprovce vaří dlouhé brambory.
jsou krásné, skoro hezčí, než hedvábky. No, holt někdy příště.....
veraboskova
napsal(a):
K večeři měl krůtí řízky
Ještě že tak.Pokud si človíček nevytvoří od narození imunitu např.pesticidy v kojenecké vodě a v době růstu další chemií,tak pak utajené podání průmyslového kuřete možno považovat za pokus ublížení na zdraví v případě,že poškozený přežije.
Pridávam zopár fotiek našich tohtoročných kureniec. Bohužiaľ ešte v chlieve jedno uhynulo takže by i ch malo byť 9.
Snažila jsem se vyfotit kuřata, nejsou tam všechna a většinou je to rozmazané.
Aspoň malá ukázka ze zahrady.
Javorko, malá ukázka je krásná. Klidně přidejte i velkou ukázku.
Hledím, že vám nezmrzly ořechy.
Snad jednou budu mít také takové krásné kohoutky jako vy.
Olánku, obracím se na vás s problémem, který rozluštíte jedině VY.
Teď, když se ex-biatl Gabriela Koukalová rozvádí,
domníváte se, že se vrátí k dífčímu příjmení Soukalová
nebo v tom nebude dělat zmatek a zůstane Koukalová?
Rád bych v tom měl jasno, jinak neusnu. Děkuji.
honzapm
napsal(a):
Olánek mě jistě fundovaně opraví či doplní. Já se vsadím, že ani sama neví, jak se zachová. Ženy je možné obdivovat, milovat, ale ne pochopit. O tom psal již Miroslav Horníček v knize Dobře utajené housle a to byl nějaký odborník přes lidské projevy a vztahy. Takže příslušné sázkové kanceláře mohou vypsat sázky....
honzapm
napsal(a):
Já tipuji, že se obratem vdá za pana Mouku, aby se mohla jmenovat Moukalová. Pak opět rozvod a přjdou na řadu postupně pan Broukal, pan Tloukal, pan Houkal a pan Foukal.
Zdravím ve spolek. Přidávám pár fotek dorostleho mixu. Frufru bohužel se urodili jen slepičky. Kohouti jsou jen mix Araukany. Taky přidávám pár fotek z přechodu Brd a holoubje co mi přistálo v posteli. Javorko tomu pivíčku to roste jako z vody.
Jů, Javorko, vy máte krásný držbánek.
V mé oblíbené barvě - vybliťoučká krémově máslově nažloutlá, áách.
K. střídá n.
Tumáši, no tedy, vy si umíte žít.
Musel jsem si najít, co je to dača, Horalku.
Dnes jsem si zajel do města, nakoupit na víkend,
netuším, co na mě ti maloměšťáci tak civěli? Omg.
honzapm
napsal(a):
Dotaz byl učiněn 10 09 2020 a odpověď učinil LP 1881 německý filosof Friedrich Nietzsche,když ho uštkla myšlenka jako had,der Wille zur Macht,podstatou bytí je vůle k moci.Mocí se rozumí síla a ta je patrná jen když roste,růst růstu,problém nastane,když se růst v dnešní výkonové době zákonitě zastaví.Řešením není z pohledu jmenované její zadeček obalený pískem a na fotu ukazán světu,neboť pouze roste mediální byznys,nikoliv Gábina.
O příjmení tedy nerozhodne Gabriela,ale média,konkrétně čtenáři bulváru.
Zahradnik by pravil,každá růže než zvadne potřebuje zálivku.
Když spatřím nalíčenou ženu a přimouřím oko,tak odhalím obrys její přirozenosti,ale ne u všech.Vyjímkou je např.Borhyová,ale i Koukalová a příčinou jejich pajcování jsou zase média.Kolik je sportů a jak se člení,to jsou stovky,možná tisíce každoročních vítězů,ale dnes nestačí,zvítězila G.K,ale zvítězila krásná G.K.Proto předpokládám,že z podnětu Gábiny bude servis rozšířen o maskéra.
Ještě k tomu bezpočtu sportů,který se ještě rozšíří po mém návrhu,povinně zařadit do kolektivních sportů a štafet alespoň jednoho Afričana,Asiata,Jihoameričana,gaye,lezbu atd.Běloch též,alespoň jako náhradník.
Závěrem se těším na plodnou spolupráci Soukalové s Jágrem,totiž oni mají podobně zmutované geny,které současná věda dosud neodhalila.
.tumash1983.
napsal(a):
Zdravím ve spolek. Přidávám pár fotek dorostleho mixu. Frufru bohužel se urodili jen slepičky. Kohouti jsou jen mix Araukany. Taky přidávám pár fotek z přechodu Brd a holoubje co mi přistálo v posteli. Javorko tomu pivíčku to roste jako z vody.
Kdy byl ten srub postaven?Není na půdičce vysílačka,nebo si ji v pětačtyřicátém odvezli.
Tak zítra se konečně zbavím kuřátek ,s kohouty to bude horší. a doufám,že koncem měsíce začnou letošní slepičky snášku
Někdy má člověk pocit, že už viděl úplně všechno.
A pak to přijde... Jsou prostě věci, které vidět nechcete.
(pokud nejste čipera Začátek)
Zase pár fotek ze dneška ze zahrady a od babičky z pole. Já na fotce naštěstí nejsem, i když pár fotek kde jsem by se našlo, ale viděli byste maximálně moje pozadí jak sbírám brambory

veraboskova
napsal(a):
Zase pár fotek ze dneška ze zahrady a od babičky z pole. Já na fotce naštěstí nejsem, i když pár fotek kde jsem by se našlo, ale viděli byste maximálně moje pozadí jak sbírám brambory
Jak se Vám urodilo? U nas letos nic moc...
napsal(a):
Jak se Vám urodilo? U nas letos nic moc...
Podle babičky celkem dobrý. Tam kde bylo vyhnojeno ovčím hnojem, tam bylo i dvojnásobek brambor oproti tomu kde hnůj nebyl. Brambory velké tak akorát, žádné obludy. My jsme tam měli taky svůj šňorek. Z půl pytlíku brambor odrůdy Dali jsme měli 1,5 pytle. Jinak nevím, co má babička, asi odrůdu Karin a pak "ty statkový brambory"

.tumash1983.
napsal(a):
Ajaj, ale to vám závidím, ikdyž já letos taky 19:6 Nakonec tedy dostanou ty jeho hybridky hedvábníka.

U mě vlašky rodobarve 20:22

veraboskova
napsal(a):
Podle babičky celkem dobrý. Tam kde bylo vyhnojeno ovčím hnojem, tam bylo i dvojnásobek brambor oproti tomu kde hnůj nebyl. Brambory velké tak akorát, žádné obludy. My jsme tam měli taky svůj šňorek. Z půl pytlíku brambor odrůdy Dali jsme měli 1,5 pytle. Jinak nevím, co má babička, asi odrůdu Karin a pak "ty statkový brambory"
Tak to je pěkné. My měly červenou odrůdu LAURA . Chuťově dobré ale bylo jich málo a bylo dost malých. A experiment na slamně dopadl ještě huř. Vysadily jsme 2 kg a sklidili sotva 1 kg. Byla to jen nať a brambory žádné.
Hezké odpoledne. Oba kurníky jsou vybílené vápnem. Konečně. Přicházím k domu, celá bílá a tady pohodička....
Tak až Pán Bůh dopustí, že všichni Češi, i ti, kteří přišli doma poslední,
když se rozdával rozum a pochopí, že se mají chovat zodpovědně a
ohleduplně jeden k druhému , tak možná zmizí rozestupy i roušky.
Dokud ale bude pro některé spasitele ČR nedodržování proticovidových
opatření symbolem vzdoru proti vládě, tak se zlešení k té slepičí svobodě
bude vzdalovat.
Možná se té slepičí svobody někteří ani nedočkáme.
Javorčino Pivíčko se pěkně činilo, hezky sedělo,
a tak teď může u krásně střiženého ubrusu kadit spousty kohoutků.
A ta lijána, jak se nám tam pěkně lije, že... Úplná příroda.
No, ale teď už doopravdy, začala k. střídat n. Uí.
Hop hop.
Můj otec říká o novém kocourkovi jménem Noufique,
že má ocásek jako Lemur. Netuší někdo proč? Tsss.
Pěkný den!
O víkendu jsem si udělal radost a přivezl jsem si tyhle tři krasavce,nejsou nádherní?
Dneska Noufique zase přinesl další dva hraboše. Včera dokonce obřího.
A hezky živého. Pěkně si s ním hrál na zápraží, až se mu schoval za okap.
A máma - Co to tam má? A já - asi žábu. A máma - tak já mu to odendám.
Následoval jekot, jaký naše krásná vesnička vlaštičková už dávno nezažila.
Fšechny kočky v rozlehlém okolí vzaly nohy na ramena, tak jsem musel
hraboše zašlápnout sám.
Některé zdroje uvádějí, že se to stalo těsně mezi sledováním Tour de France
a obvyklým hajáním - vy víte kde.
Noufique je výjimečný myšilov.
Dnesni fotoulovek pri myti oken, temer mi pristal ve vlasech,trochu jsem mu(ji),potrhala pavucinku😀trochu sok😱..ale kdo videl film Sarlotina pavucinka..😇
Šarlotinu pavučinku jsem neviděl.
Možná proto, že přes okna už skoro není vidět.
Myl jsem je naposledy asi před 6 lety.
Naštěstí letos hodně pršelo, tak z jedné strany světlo trochu prosvítá.
U nás už byl mrazík, tak pižmofky asi už nebudou mít trvalý zdroj cuket,
dýní a dalších oblíbeností.
Ale možná to moc nebude vadit.
Do konce měsíce je fšechny seznámím s přítelem mrazákem
a pak budu mít více času na gé, přeci jenom ta výměna
vody mi zabere asi 10 minut, a tento vzácný čas bych přeci
mohl věnovat vy víte čemu.
Je ta neděle a já jsem ještě po týdenní pobytu v termálech na Slovensku přohřátý, tak mi ani snížená ranní teplota nedělá potíže-zatím a hledím s optimismem vstříc lepším zítřkům. Ale to jste již někdy mnozí slyšeli.
V lese🌲🌲 řádí kůrovec
všude samá souška.
Ve městech🏨🏬 zas viróza
je to těžká zkouška.
Až u ohně🔥 či u piva🍻 budem sedět v kroužku,
vzpomeneme s nostalgií, kdo jakou měl roušku😷.
Byly různých velikostí, měly hezké vzory🌺,
v ulicích jsme potkávali maskované tvory 👽🙈.
Jeden jí měl ze šátku, druhý z dámské vložky,
tak jak nám to nařídily bezpečnostní složky☝️.
Snad to nějak překonáme🤷♀,
do kremace nejdeme,
určitě se s kamarády zase všichni sejdeme.
Ať každému pěkný úsměv 😃zase zdobí líce,
hlavně aby všechno přežil a měl zdravé plíce.
Zdraví to Vám nenahradí
seberyzí zlaťák 🤑,
nutnou dávku optimismu
Vám přeje váš parťák😉. To vám přeje Pepa Fousek
Tak a je to tu.
Hoši dojeli až do Paříže.
A nám skončila Tour.
Ach jo.
Co teď budeme na gaučíku sledovat?
Olympiáda nenásleduje, jak jsme byli, někteří, zvyklí, tak vážně nevím.
Možná, ale opravdu jen možná, půjdu vykydat maštal.
Ale budu o tom ještě chvilku uvažovat.
Na druhém boku.
M. ú.
honzapm
napsal(a):
Tak a je to tu.
Hoši dojeli až do Paříže.
A nám skončila Tour.
Ach jo.
Co teď budeme na gaučíku sledovat?
Olympiáda nenásleduje, jak jsme byli, někteří, zvyklí, tak vážně nevím.
Možná, ale opravdu jen možná, půjdu vykydat maštal.
Ale budu o tom ještě chvilku uvažovat.
Na druhém boku.
M. ú.
A skončila celkem překvapením. Nicméně krom čištění je možné přemýšlet a vymýšlet různé ankety a seznamovat se s myšlením mládí, ale třeba i stáří, jako např. toto:
Ve dříví bydlí 4 malinkatí ježci, tak je trochu s Kačenkou vykrmujeme.
Uf, tak to nejsem ježek zcela určitě.
To takhle kdyby to byl meloun, uííí.
Takhle dneska Noufique pásl slepičky.
Některé zdroje uvádějí, že u toho klidně i usnul.
PS: nevíte, proč o něm jiné zdroje uvádějí, že má extrémně dlouhý ocas?
(a po kom to asi tak má, že...)
Pěkný den všem, tak jsem se tuhle začetla u našich do Chovatele a zírala jsem tam na reklamu na Exzolt 50ml na čmelíky. Že bych opustila zatím osvědčenou metodu hořáku na vypalování plevele (již jsem zmiňovala, že děti překřtili náš dřevěný zahradní domek = kurník č. 2 na krematorium).
Zkoušel to někdo, kolik to stojí nevíte?
A nabídka pro milovníky gaučíků...
https://www.ifauna.cz/ruzne/inzerce/r/detail/3656620/gauc/
veraboskova
napsal(a):
Pěkný den všem, tak jsem se tuhle začetla u našich do Chovatele a zírala jsem tam na reklamu na Exzolt 50ml na čmelíky. Že bych opustila zatím osvědčenou metodu hořáku na vypalování plevele (již jsem zmiňovala, že děti překřtili náš dřevěný zahradní domek = kurník č. 2 na krematorium).
Zkoušel to někdo, kolik to stojí nevíte?
Ano, funguje.
Stojí cca 2.800,- těch 50 ml. A má být údajně vyprodán pro obří zájem.
Snad v říjnu má být opět k dispo.
Ale nejlépe uděláte, když se zeptáte svého MVDr., že.
Kdysi na FCB Bod...ka, když ještě nebylo tohle 50 ml balení,
nabízela, že koupí to za desetitisíce a rozešle zájemcům odměřené dávky.
No nějaký idi.ot jí tam nahlásil, že to je nedovolená distribuce léku. Uf.
Některé ženy tam na těch Fejsbukách jsou uplně vyleptané,
zejména v oblasti Prahy, tam je nějaká zvláštní koncentrace.
Takže nic nebylo a čekali jsme na tohle malé balení.
Takže ano, situaci sledujeme.
Dnes byl u mě náš zedník, že mu pro invazi čmelíků chcípnul chovný kohout
a tři slepice. Tak chtěl doplnit stavy.
Tak jsem mu ale narovinu řekl, že jestli má takové podmínky, že jeho maminka
chodí z kurníku rovnou do sprchy, jak po ní všude lezou, že mu nic nedám.
No, tak už vyvápnil, plamene se bojí, má nad kurníkem seník.
Koupil si Čmelíkostop. Nevím, neznám. A na papírek jsem mu napsal Exzolt,
pozdrav pro našeho veterináře Káju :) a povyprávěl jsem mu i o křemelině,
vyvrátil mýty o ořechovém listí a některých zaříkávadlech.
Čmelíku zmar, že.
Ale líbilo se mi, jak jsem někde četl, že čmelík nesnáší levanduli.
No mám jí v zahrádce úplný lán a ve městě tři lány.
To by se mohlo vyzkoušet a k. by zase jednou začala střídat n.
http://www.husi-slavnosti.cz/program
Ať nám to nezruší, ať nám to nezruší, ať nám to nezruší...
Kupředu levá....a to snad ne. Ale jistě máme nového spasitele ministra, který vyřeší i za nezodpovědné občany vše. A v ruku v ruce s EU se nemáme čeho obávat. Nebo ano???
veraboskova
napsal(a):
Honzíku díky za informace. Cena je zarážející, na druhou stranu vytrhnutí dvou zubů u jednoho našeho jezevčíka stálo na veterině 3 tisíce... Ikdyž já si myslím, že stejnak zůstanu u toho vypalování plamenem. Cena je zanedbatelná, a neperu do zvířat chemii. Akorát nic nepodpálit...
Někteří MVDr. natáhnou do stříkačky kýžené množství.
Pak je to o stokorunách.
Těch 50 ml je snad na 500 slepic a to asi nemáte, že.
honzapm
napsal(a):
Někteří MVDr. natáhnou do stříkačky kýžené množství.
Pak je to o stokorunách.
Těch 50 ml je snad na 500 slepic a to asi nemáte, že.
Je to spíše prostředek pro velkochovy. V drobnochovech bych se tomu raději vyhnul. Ono vlastně všechny léčebné postupu a preventivní opatření za pomoci farmak, patří jinam, než do drobných zájmových chovů. Alespoň podle mne.
jo012810
napsal(a):
Je to spíše prostředek pro velkochovy. V drobnochovech bych se tomu raději vyhnul. Ono vlastně všechny léčebné postupu a preventivní opatření za pomoci farmak, patří jinam, než do drobných zájmových chovů. Alespoň podle mne.
Josefe, vy děláte, jako by tu někdo někomu něco vnucoval.
Věrka se ptala na Exzolt, objevila v Chovateli evidentně Ameriku.
Tak jsem jí napsal, že jsme o něm četli, kolik to stojí, kde to sežene,
a že je to údajně vyprodané. Jsou o něm na FCB min. tři diskuse - teď.
Ať si Věrka na své zahrádce postaví třeba repliku Pompejí,
mně je to vy víte kde.
Já nejsem ten, kdo by tu komukoliv něco vnucoval,
což je (stále, bohužel) nad vaše rozlišovací schopnosti.
Je mi skutečně jedno, co si kdo dělá, chová, krmí, jí a myslí.
Má úcta.
Honzíku tak se hned nečertěte. Z jedné FB ze skupiny drůbeže jsem loni naštěstí asi po 14ti dnech pobytu ve skupině odešla. Tady na ifauně o tom nikdo nepíše, aspoň jsem nic nenašla. A člověk prostě sbírá názory ostatních, než si udělá vlastní.
Já teda při opalování hořákem mám po ruce konev vody. Ale nikdy nevíte, ale doufám, že ty Pompeje tam nevyrobím
honzapm
napsal(a):
Josefe, vy děláte, jako by tu někdo někomu něco vnucoval.
Věrka se ptala na Exzolt, objevila v Chovateli evidentně Ameriku.
Tak jsem jí napsal, že jsme o něm četli, kolik to stojí, kde to sežene,
a že je to údajně vyprodané. Jsou o něm na FCB min. tři diskuse - teď.
Ať si Věrka na své zahrádce postaví třeba repliku Pompejí,
mně je to vy víte kde.
Já nejsem ten, kdo by tu komukoliv něco vnucoval,
což je (stále, bohužel) nad vaše rozlišovací schopnosti.
Je mi skutečně jedno, co si kdo dělá, chová, krmí, jí a myslí.
Má úcta.
Asi si úplně nerozumíme. Vy jako odborník, kterého si vážím, jste podal odpověď na otázku a to zcela přesně. Toho si vážím. Tím jste pravděpodobně nechtěl děla propagaci přípravku, alespoň doufám. Nicméně jsem musel v diskusi upozornit na to, že dle mého názoru, farmaka do zájmových drobnochovů nepatří. Domnívám se, že oba chceme zdravé zájmové chovy a to pokud možno bez využití farmak. Tak to alespoň chápu a Věrka využívá prostředků, které se ji osvědčily a shání další informace. To je podstatou všech DF. Alespoň doufám.
Můžete cpát do zvířat co chcete a to horem nebo dolem, příroda vám s tím stejně zamává. Dneska jsem si ráno při vypouštění slepic všiml, že první jejich kroky vedly pod velký keř. Nevím co je to zač, ale když kvete vypadá jako jasmín. Na tom by nebylo nic divného, divné bylo to co dělaly. Fofrem začaly sbírat trus vrabců po zemi, ti prevíti tam nocují. Vypadalo to jako když sbírají červíky. Nemám tušení proč to dělají, když podle mne mají všeho dostatek. No asi mají na to jiný názor.
Tak ono to není jenom o zvířatech. Tuhle se nám tu přehnala střevní chřipka. Endiaron nepomáhal ani při 6ti tabletách denně. Nakonec babička poradila Smectu, což je čištěný jíl. A po prvním pytlíčku už to začalo zabírat. Hned mi naskočilo, jak jsem viděla přírodopisný dokument, jak papoušci ara konzumují jíl v přírodě a chrání je to před jedovatýma semínkama ...

horal
napsal(a):
Můžete cpát do zvířat co chcete a to horem nebo dolem, příroda vám s tím stejně zamává. Dneska jsem si ráno při vypouštění slepic všiml, že první jejich kroky vedly pod velký keř. Nevím co je to zač, ale když kvete vypadá jako jasmín. Na tom by nebylo nic divného, divné bylo to co dělaly. Fofrem začaly sbírat trus vrabců po zemi, ti prevíti tam nocují. Vypadalo to jako když sbírají červíky. Nemám tušení proč to dělají, když podle mne mají všeho dostatek. No asi mají na to jiný názor.
Zdroj bílkovin bez práce. Možnost zdravotních problémů neřeší..
Krajské voby (někdy i senátní) se blíží a tak je třeba klást důraz na potřeby všech občanů...
Karanténa odřízla narkomany od drog. Bez náhražek mohou umřít ..
Opatření proti šíření nákazy koronaviru zasáhla i do života lidí závislých na drogách. Kvůli uzavření hranic vyschly drogové přeshraniční toky a v Brně není k sehnání heroin.
Za nedostatek drog mohou nejen uzavřené hranice, přes které se zejména heroin pašuje, ale také omezený režim lékáren.
„Do lékáren chodí méně lidí, celkově je pohyb menší, proto si drogově závislí v lékárnách ani nenakoupí léky v takovém množství, aby se z nich dala droga připravit”, popsal ředitel společnosti Podané ruce Jindřich Vobořil. „Nejde jen o závislost na tvrdých drogách, ale i konopí či alkoholu. Dělat, že tu takoví lidé nejsou, je nesmysl. Teď je důležité, aby se spustil výdej substitučních látek, ideálně organizovaně přes města či centrálně od státu,“ navrhl Vobořil.
Souhlasí s ním i ředitel Asociace nestátních organizací a brněnský exnáměstek pro sociální oblast Matěj Hollan (Žít Brno). Brno na náhražky přispěje. Brno v pondělí nabídlo neziskovým organizacím a terénním pracovníkům pomoc. O dostupnosti potřebných substitučních látek pro drogově závislé jednali na mimořádném zasedání i tamní radní. „Pokud se na nás obrátí neziskové organizace, které jsou schopny a oprávněny substituci zajistit i bezpečně a řádně vydávat, jsme připraveni jim neprodleně finančně vypomoci,“ informoval náměstek brněnské primátorky pro sociální oblast Robert Kerndl (ODS).
JASNÁ A VEŘEJNÁ PODPORA FEŤÁKŮ A PAŠOVÁNÍ DROG !!! Primátorka Vaňková ( ODS ) a vedení města dospělo k závěru , že zavření hranic a omezení lékáren ublížilo feťákům a město a stát jim musí sehnat náhražky a finančně pomoci !!!!!
A já dodávám, že je nutno zajistit finanční náhradu i kapsářům a prostitutkám, protože jim chybí zahraniční turisté a nemají koho okrádat!
Ne to není vtip....
veraboskova
napsal(a):
Tak ono to není jenom o zvířatech. Tuhle se nám tu přehnala střevní chřipka. Endiaron nepomáhal ani při 6ti tabletách denně. Nakonec babička poradila Smectu, což je čištěný jíl. A po prvním pytlíčku už to začalo zabírat. Hned mi naskočilo, jak jsem viděla přírodopisný dokument, jak papoušci ara konzumují jíl v přírodě a chrání je to před jedovatýma semínkama ...
Všimla jsem si, že naše kůzlata, ještě než se začnou pást na trávě, žerou hlínu 😉 už to pozoruju několik sezón...

petraodlesa
napsal(a):
Všimla jsem si, že naše kůzlata, ještě než se začnou pást na trávě, žerou hlínu 😉 už to pozoruju několik sezón...
Moje taky. A ja si lamu hlavu ceho to ty potvory maji malo..
přezdívka
napsal(a):
Ano, jsme na drůbeži, ale taky jsem to, že žrala jehňata hlínu zažila. Veterinář říkal, že mají málo minerálů. Prostě všechno se nedá doplnit jenom žraním sena a trávy. Pokud minerál chybí v půdě nebo je ho tam málo, tak se musí dodat přímo na žlab.
Jelikož je to všeobecná rozprava, myslím, že kozí odbočka nevadí, ne?
Jinak souhlas... připomíná mi to batolata, která olizují omítku z nedostatku vápníku. 🙈😉
Ano,přesně to mně napadlo,myslim,ze se to muze stát,kdyz koza nema dost mleka..kuzlata mohou mineraly postradat..coz se take odrazi od vyzivy mamy kozy😀..
Sice prší a to skoro od rána, ale kohoti zdrobnělé hepšírky mají chuť do žrádla a plody vinné révy jsou skutečně sladké...
Už se nemohu dočkat,jak těm roztočům znepříjemním život ořechovým listím,ale ne zmírajícím,utrženým či suchým,ale živím.K mému kůrníku se pomalu,ale jistě každoročně přibližuje větvoví ořešáku,vzdáleného dobrých šest metrů, a za takových pět let pronikne několik větví dovnitř a pak se uvidí.Již nyní ten statný strom plní funkci jakési lázeňské péče vlaškám,které v jeho koruně prochází zdravotní očistou.Pravda boj proti čmelíkům vyžaduje trpělivost,je během na dlouhou trať,ale co dnes není,civid,dálnice?Doporučení,zasaďte vedle kurníku ořech a za deset let oceníte,po marném boji s čmelíky vším možným i nemožným,moji radu.
Na Klínofci už mají uplácaného dnešního sněhuláka.
Jako teda ale fujky.
My, letní typy, bychom uvítali těch dobře míněných +25 a slunce.
Ale nás tu Klínovec zcela zásadně ovlivńuje.
Je-li tam sníh, znamená to u nás, že Vlaška se zlomí při běhu do Začátka.
Tedy do zatáčky, že...
Trochu mi ten sněhulák připomíná andílka. Andílka pro štěstí, asi...
A jak se má Pivíčko?
Tak se zima začíná hlásit. Bohužel. Měl bych raději táké těch +25°C a pohodičku u teplé vody-jen vzpomínám. Na to si asi budeme muset počkat a radovat se z toho, co nevyhnutelně příjde, případně se pousmát nad některýi postřehy.

veraboskova
napsal(a):
Taky byla. Jinak dneska na den přesně začaly snášet obě hedvábničky. Váha pidivajec 25 a 27gramů.
A jak staré? Čekám, kdy se do toho pustí ty moje letošní. Omladina je skoro už všechna z domu a jedna z těch, co zůstávají, se tváří skoro jako dospělá , ikdyž je jen 5-ti měsíční.
Po svatém Václavu vezmi beranici na hlavu.
Na svatého Václava mráz nastává.
Na svatého Václava ráno mráz pálí přes den slunce září.
Na Jiřího hadi a štíři vylézají na svatého Václava do děr zalézají.
Tak a prý pranostiky neplatí. Dnes ráno ještě v osm hodin byla na některých místech na zahradě jinovatka a v malých loužičkách lehký škraloupek ledu.
Přeji všem Vencům, Vendům, Vaškům, no prostě všem Václavům všechno nejlepší k svátku.
horal
napsal(a):
Po svatém Václavu vezmi beranici na hlavu.
Na svatého Václava mráz nastává.
Na svatého Václava ráno mráz pálí přes den slunce září.
Na Jiřího hadi a štíři vylézají na svatého Václava do děr zalézají.
Tak a prý pranostiky neplatí. Dnes ráno ještě v osm hodin byla na některých místech na zahradě jinovatka a v malých loužičkách lehký škraloupek ledu.
Přeji všem Vencům, Vendům, Vaškům, no prostě všem Václavům všechno nejlepší k svátku.
Kdysi u nás velmi hojné jméno Václav, je již v mladé generaci daleko méně zastoupené. Nicméně i já všem Václavům, Venoušů a nositelům tohoto starodávného českého jména, přeji zdraví, štěstí, pohodu rodinnou, ale i tu chovatelskou. U nás sice nemrzlo, ale jen dva stupínky nad nulou...

veraboskova
napsal(a):
Jsou vylíhnuté 24.4. , takže 5 měsíců a 4 dny
to se brzo možná dočkám taky
Olánek
napsal(a):
Mění se klima,pranostika přestává platit a tak si říkám komu více věřit,paleoklimatologum nebo environmentalistům
Názory třicet let staré, pokud jde o rostliny a lesnictví, jsou dle odborníků pro kočku,tak buďte in.
Něco na tom je, na těch pranostikách. Určitě platí i dnes pranostiky vycházející ze střídání ročních období, délky dne atd. Např. sv. Lucie noci upije, ale dne nepřidá. Naštěstí dnes máme vědu meterologii, která celkem úspěšně dokáže krátkodobé předpovědi počasí a u dlouhodobých se stejnou přesností, jako některé pranostiky....
Tak jsem se právě vrátil z holešovické tržnice,kde středočeši prodávají ovoce a zeleninu.Na můj dotaz zda půjdou volit zazněla shodná odpověď,nás to nezajíma,nesledujem to.Možná,že někteří i platí daně a vůbec jim nevadí,jak z jejich peněz vykrmuje nahrávačka Babiše vybrané krajské úředniky.Prostě si žijí jako prasata v žitě.
V ZOO v Anglii papoušci šedí,žako,sprostě nadávali návštěvníkům a tak je izolovali,zda do Lán článek neuvádí.
Napršelo, je teplo a pořád a ještě víc rostou. Manžel dneska našel hřiba borového 590 gramů
Tady na horách už byl, bohužel, v noci silný mráz a, bohužel, vydržel celé ráno.
Až v 9.00 střechy konečně přestaly být bílé.
Vše je spáleno a houby v lese podle toho vypadají.
Tedy, ty jedlé.
Mé léto,
ty už také šedivíš?
Je tomu tak
a podzim přijde zítra.
Zas celé stromy budou odlétat,
zas ptát se budem,
kam a komu vstříc.
A ticho, chudé jako polní myš,
tu a tam za zády nám pískne.
Mé léto,
ty už také šedivíš?
(Jan Skácel)
Javorko, jestli oba myslíme to kuřátko pod Pivíččinou hrudí,
tak má ale barvu jako slepička,
byť má hřebínek na slepičku v tomto věku dost velký.
Barva pohlavně dimorfních rázů by měla mít vždy při určování pohlaví
přednost před ostatními znaky, jako je třeba hřebínek.
Proto jsem nastínil možnost, zda to nebude hermafrodit.
A proto jsem vás hned po vylíhnutí prosil o fotku shora.
Budu si dál myslet, že je to slepička, a že máte 6,4 a ne 7,3.
Uf.
I tak je to ale zajímavý poměr.
Matka příroda se rozhodla, že svět potřebuje více krásných kohoutků, ůůůů.
Myslela jsem, že to bude slepička, ale pak začal růst hřebínek a i na hrudi tomu začaly růst tmavší peříčka, jako mají kohoutci. Tak jsem usoudila, že nemá smysl doufat, a že 4 slepičky prostě nebudou.
Zkusím kuře ještě vyfotit. Netušila jsem, že se hermafroditi objevují tak často. Čekala bych, že jsem si to v tak mrňavém chovu, už jednou kohouticí vybrala.

Opravdu má obojí pohlaví?
Tak tady jsou další fotky. Teď už vypadá opravdu jako kohoutek. Je to zajímavé, jak se strašně za tři týdny změnil. Ještě 9.9. jsem si byla téměř jistá, že to je slepička.

petraodlesa
napsal(a):
Proč u drůbeže dochází k hermafroditismu a jak se rozezná?
(U koz je to chovem bezrohých, účelovou selekcí, pokud vím.)
Jaké jsou další příčiny, ví to někdo? Děkuji slovutnému honzamp i ostatním.
Nedochází, stejně jako v tomto případě se o hermafrodita nejedná
Nevim,jestli jsem se s tim nekdy setkala,ale kdysi davno mi obcas kokrhala jedna slepice jako kohout,ale vajicka snášela😀🐔..
Moje Vorwerky uz take povyrostly,poměr celkem ucházející , 8 / 8..
..a damy maransky, 5 měsíců, musi být v čele😀🐔🐔
javorka
napsal(a):
To je krása.
Moje kohoutice kokrhala ze začátku docela dost. Kokrhání bylo trochu kratší než od kohouta. Zajímavé je, že úplně přestala.
Javorko ,děkuji😀..mam je moc rada,zatim ale nemám silu, prodat ani ty kohoutky,ale vsechny si nechat nemůžu😞..
Tiše vám závidím ty stříbrnomodre vlašky,ale všechno mit, bohužel nemůžu..tak snad nekdy příště😀at se vám vydaří👍