Dobrý den,
v březnu jsem pořídila nové hejno - směs hybridek. Od té doby, co začaly snášet, se vždy najde 1, pokaždé jiná, která kvoká. Nejen, že nenese ona, ale špatně nese celé hejno. Jen co přestane kvokat, za den či 2 se najde nová, která začne. Kromě leghornek kvokaji všechny. Takhle to je už pátý měsíc v kuse.
Nevím, co s tím, ale začíná mě to štvát, je to pořád dokola. Jediné, co mě napadlo je, že dcera slepičky často chová - jsou velmi přítulné - ochocila dokonce i leghornky, které jsou více plaché než ostatní, jestli se z toho nemohly jako tak rozněžnit, že by se v nich probudily mateřské pudy...
Předtím jsme měly hejno jen ISA Brownek, též jsme je dost hladili a chovali a žádná nikdy nekvokala, tak já už fakt nevím - napadá někoho něco?
Děkuji za rady
Johana
nam sa tiez rozkvokali teraz v auguste mali sme z 30tich asi postupne 16 kvociek (nie naraz), dve nam kvokali az 3x tiez nevieme cim to bolo, davali sme ich zvlast od ostatnych aby sa nedostali do hniezda na par dni max tyzden. vacsine to pomohlo a viac nekvokali a aktualne uz nekvoka ziadna.
vela ludi vzdy na jar hlada rady ako rozkvokat sliepku aby mali kuriatka a potom na konci leta ako jej to ukoncit aby uz nesedela
Na jare mi postupne I po dvou,po trech, kvokalo z asi 60 ti nosnic nejmin 10 slepicek..protoze kurata lihnu v lihni,byly kvocny nezadouci..mlade,rocni a dvoulete, jsem davala odkvokat,trilete sly hned do mrazaku..ubylo asi 10 slepic, mlade kuricky maransek a forverek uz dorustaji😀
Johi, vase hybridky pochazely asi po kvokavych predcich... me nejvic kvokaji maransky a jejich krizenky s vlaskou koroptvi..lonske slepicky, 10- rodajendek a vlasky 10, ani jedna..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mě letos s přestávkami od Dubna taky kvokají hybridní slepice. Ale ty loňské černé Morávie. Nevím vypadá to tak , že se domluvili, že bude vždy jedna hlídat hnízdo protože jak jsem již psal od dubna vždy jedna kvká..pak jí to přejde a začne druhá..
Nevím taky čím to je. Krmím jako vždy beze změn. Teda pkud nezměnil výrobce složení bez toho aby to napsal na štítek
napsal(a):
Mě letos s přestávkami od Dubna taky kvokají hybridní slepice. Ale ty loňské černé Morávie. Nevím vypadá to tak , že se domluvili, že bude vždy jedna hlídat hnízdo protože jak jsem již psal od dubna vždy jedna kvká..pak jí to přejde a začne druhá..
Nevím taky čím to je. Krmím jako vždy beze změn. Teda pkud nezměnil výrobce složení bez toho aby to napsal na štítek
To neni krmenim😀neslechtene nebo krizene slepice nemaji potlacenou kvokavost prisnym vyberem,selekci kvocen..ale to urcite vite..takze vyradit kvokava plemena, vyradit vsechny kvokave slepice, zadna vejce od nich nenasazovat a za par let uz mozna,nebude kvokat zadna😁

ančovička1
napsal(a):
To neni krmenim😀neslechtene nebo krizene slepice nemaji potlacenou kvokavost prisnym vyberem,selekci kvocen..ale to urcite vite..takze vyradit kvokava plemena, vyradit vsechny kvokave slepice, zadna vejce od nich nenasazovat a za par let uz mozna,nebude kvokat zadna😁
Aničko já od nich nelíhnu jsou to hybridky. Koupil jsem je loni při přestěhování do domečku. Takže by teoreticky prošlechtěné být měli. je to hybrid. Konzultoval jsem to s dodavatelem a ten říkal , že to je jedině krmením Takže leda to brát pozitivně a nasadit...třeba ty krůtí vejce i ve velkém množství pamatujete .. letošek byl vůbec bohatý na podobné "hlody"
napsal(a):
Aničko já od nich nelíhnu jsou to hybridky. Koupil jsem je loni při přestěhování do domečku. Takže by teoreticky prošlechtěné být měli. je to hybrid. Konzultoval jsem to s dodavatelem a ten říkal , že to je jedině krmením Takže leda to brát pozitivně a nasadit...třeba ty krůtí vejce i ve velkém množství pamatujete .. letošek byl vůbec bohatý na podobné "hlody"
No, to je pekne😁..tak cim je mam krmit,aby nekvokaly?vlasky mi uz deset let nekvokaly zadna..rodajlendky take ne..jen maransky a jejich krizenky, zerou z jednoho krmitka..😕..tak jsem z toho jelen😱..🐐..jelena jsem nenasla😁

Není hybrid jako hybrid. Vetsinu hybridů by si žádný velkochov zaměřený na produkci vajec nevzal. Zvlášť různobarevné, které jsou určené pro pokrytí poptávky v malochovech.

napsal(a):
Není hybrid jako hybrid. Vetsinu hybridů by si žádný velkochov zaměřený na produkci vajec nevzal. Zvlášť různobarevné, které jsou určené pro pokrytí poptávky v malochovech.
Vím a z jednoho velice dobrého zdroje..kdysy napojeného pracovně na Ústrašický podnik..asi víte koho myslím

ančovička1
napsal(a):
No, to je pekne😁..tak cim je mam krmit,aby nekvokaly?vlasky mi uz deset let nekvokaly zadna..rodajlendky take ne..jen maransky a jejich krizenky, zerou z jednoho krmitka..😕..tak jsem z toho jelen😱..🐐..jelena jsem nenasla😁
Dle dodavatele : KVALITNÍ KRMNOU SMĚSÍ.. když jsem mu říkal , že jí krmím min. ze 75% tak mu docházeli dost rychle argumenty a nakonec říkal: No to víte on je letos taky takový divný rok na ty slepice ..
..tak tam bude ten zakopany pes😂😂..
Nicmene mi kvocny nevadi,aspon je nelituji zabit a mam pro manzela padny argument,ze se hejno MUSI o tyto slepice ,doplnit novymi(ktere uz mam davno v zaloze)😂😂..
Pristi rok se pokusim prosadit brojleri kruty,protoze kdyz vidim,co dcera kupuje v kramu,to fialovomodre kruti maso pro deti,tak se mi to dost nelibi..kdysi jsme je chovali,tak to maso vypadalo uplne jinak😁

ančovička1
napsal(a):
..tak tam bude ten zakopany pes😂😂..
Nicmene mi kvocny nevadi,aspon je nelituji zabit a mam pro manzela padny argument,ze se hejno MUSI o tyto slepice ,doplnit novymi(ktere uz mam davno v zaloze)😂😂..
Pristi rok se pokusim prosadit brojleri kruty,protoze kdyz vidim,co dcera kupuje v kramu,to fialovomodre kruti maso pro deti,tak se mi to dost nelibi..kdysi jsme je chovali,tak to maso vypadalo uplne jinak😁
JJ krůty jsou super. Mám je letos zase. Z těch loňských jsem měli maso pomalu celý rok. A člověk při troše dobré vůle z toho uvaří opravdu vše.
napsal(a):
Evidentně na to šlechtitelé hodili bobek a kašlou na výběr rodičovských linií. Dodavatel kecá a možná ani neví co prodává a možná i produkuje.