Kačice ruánske

Kachny ruánské anglické
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.9.2020 00:09
grino

XXX.XXX.228.209

Dobrý večer,
prosím vás, tí čo chováte ruánske kačice o zdieľanie info akú máte mortalitu a akú prevenciu proti tomu máte zaužívanú?. Pýtam sa preto, lebo som sa rozhodol chovať Ruánske kačky, no zistil som že je to fakt náročné plemeno. Pri mulardoch, alebo pyžmokách to bola pohoda. Ale toto je iná káva. Z 12 kačičiek mi 2 už umreli. Veľká moja chyba, že som im od malička nedával kvapky AD3E a minerály PLASTIN. To som začal dávať až keď som o obe prišiel. Zatiaľ sú ostatné v pohode, no jeden káčer niekedy posedáva, inokedy zas behá a vrta sa zobákom na pastve, žere, pije, niekedy je OK, a niekedy - väčšinou večer už nevládze. Neviem z akého sú chovu, no všetky čo boli choré boli o dosť menšie ako ostatné. Mám podozrenie či nebola spárená sestra s bratom. 3 kačičky z nich si chcem odložiť do ďalšieho chovu, káčera už mám dlhšie z iného chovu, tak dúfam že všetko pôjde dobre a budúci rok už budem mať vlastné vajcia. Liaheň nemám - odkladám takisto pyžmové kačky ako adoptívne maminy. Krmim vlastným šrotom /pšenica+kukurica+žltý hrach v pomere 2+1+2 / + 3x do týždňa primiešam zemiaky +pastva + AD3E + PLASTIN.
Ďakujem.

30.9.2020 08:01
ančovička1

XXX.XXX.39.102

Ruanky jsem chovala aspon deset let a nevzpominam si,ze bych mela nejake problemy , ze by něco chciplo..krmila jsem je směsi K1 Energys, K2,potom s pridanim šrotu,kysele mleko..jsou to velice vitalni kacenky,rychle rostou,ale potrebuji dobre,kvalitni krmeni,jako vlastně vsechno...
Uhynule dejte na pitvu,asi mate zamoreny pozemek,mozna maji červy..kupte pripravek na odcerveni, např.Chemisole, roztok do vody..

30.9.2020 08:35
grino

XXX.XXX.158.186

Aj ja som krmil 3 týždne zmeskou, potom išiel šrot. Odčervené sú, aj manželka vravela či náhodou nemáme niečo v tráve čo by im škodilo, ajkeď ja si stále myslím že to má niečo spoločné s chovom odkiaľ som ich doniesol /ako 3 dňové/. Lebo tie ktoré ochoreli, boli ako som písal omnoho menšie od samého začiatku keď boli v teple na zmeske a čiernom čaji...sám som zvedavý ako sa to bude vyvíjať ďalej

30.9.2020 09:28
lupus4

XXX.XXX.205.61

žabky ?

30.9.2020 09:46
grino

XXX.XXX.158.186

Aj tie som pozeral tým to nebude. Káčerík aj pekne žerie, keby mal žabky tak neje vôbec

30.9.2020 11:17
ančovička1

XXX.XXX.39.102

grino napsal(a):
Aj tie som pozeral tým to nebude. Káčerík aj pekne žerie, keby mal žabky tak neje vôbec

Vite,ono se to zdá,že žere..ale on se jenom snazi nabrat krmeni a kvuli oteklemu jazyku nejsou schopni potravu polknout..kdysi jsem si se zabkami koupila housata..prohlednete je..i kdyz dospeli jedinci by zabky mit nemeli..ale kdo vi?..

3.10.2020 08:58
grino

XXX.XXX.228.209

Ok, tak ozaj všetky príznaky nasvedčovali tomu, že má tie žabky zapálené. Teraz som mu ich vyrezal, šlo to hladko, žltého hnisu bolo celkom dosť. Akonáhle som jazyk narezal a hnis vyšiel von, prestal sa cukať a v momente bol ako vymenený . Potrel som ranu bravčovou masťou, dal som mu čistú vodu, vitanímy AD3E a oddelil od kŕdľa. Behá, skúma, rýpe zobákom špliecha sa vo vode no jedna radosť.. Teraz mám iný problém, rozbehol sa do záhrady a neviem ho nájsť
Ďakujem Vám

3.10.2020 12:47
ančovička1

XXX.XXX.37.123

Tak to je fajn👍😀..mam radost,že jste zachranil kacenky pred smrti hladem..a take,ze vám nase rady pomohly😀🐔🐔🍀

3.10.2020 13:05
ančovička1

XXX.XXX.37.123

grino napsal(a):
Aj ja som krmil 3 týždne zmeskou, potom išiel šrot. Odčervené sú, aj manželka vravela či náhodou nemáme niečo v tráve čo by im škodilo, ajkeď ja si stále myslím že to má niečo spoločné s chovom odkiaľ som ich doniesol /ako 3 dňové/. Lebo tie ktoré ochoreli, boli ako som písal omnoho menšie od samého začiatku keď boli v teple na zmeske a čiernom čaji...sám som zvedavý ako sa to bude vyvíjať ďalej

Ještě..krmit 3 tydny směsi je malo..ve trech týdnech teprve zacinaji růst a vzit jim kvalitni krmeni a vymenit za šrot,byť s hrachem , neni rozumné..potrebuji spostu mineralu,vitaminu a vápník,to jim hrach nenahradi..ja krmim nejméně 2-3měsíce K1 Energys,male granulky, kacenky,husy i kuřata rostou jako z vody, nikdy žádné žabky..kacenky jsou na kvalitni krmeni dost náročné..vlastne vsechna mláďata..

4.10.2020 08:42
ančovička1

XXX.XXX.37.123

Zabky budou mit pravdepodobne i vsechny mlade kacenky..

4.10.2020 09:24
grino

XXX.XXX.228.209

Prehodnotím veru kŕmenie a nepodcením tých prvých 6-7 týždňov. . Ostatné kačky sú v poriadku nebadám na nich nič zvláštne. Všetky ostatné sú aj veľkosťou vyrovnané . Preventívne ich rezať a stresovať nechcem. Vyzerá že sa z tej nepohody dostali akonáhle som im pridával do každej dávky krmiva minerály a vitamíny .

4.10.2020 09:32
ančovička1

XXX.XXX.37.123

grino napsal(a):
Prehodnotím veru kŕmenie a nepodcením tých prvých 6-7 týždňov. . Ostatné kačky sú v poriadku nebadám na nich nič zvláštne. Všetky ostatné sú aj veľkosťou vyrovnané . Preventívne ich rezať a stresovať nechcem. Vyzerá že sa z tej nepohody dostali akonáhle som im pridával do každej dávky krmiva minerály a vitamíny .

tak to je dobře..byla byla by jich škoda,jsou krásné..at Vám hezky rostou😀🍀

4.10.2020 09:50
grino

XXX.XXX.228.209

Ďakujem pekne

Přidejte reakci

Přidat smajlík