A další pranostiky...
Co v říjnu zimy přibude, v lednu jí opět ubude.
Čím déle vlaštovky u nás v říjnu prodlévají, tím déle pěkné a jasné dny potrvají.
Čím dříve listí opadne, tím úrodnější příští rok.
Deště v říjnu znamenají příští úrodný rok.
Deštěm-li se konec října rozvodní, znamená, že příští rok se zúrodní.
Je-li říjen hodně zelený, bude leden velmi studený.
Je-li v říjnu mnoho mlh, bude v zimě mnoho sněhu.
Je-li v říjnu mnoho vos a sršánů, přijde studená a dlouhá zima.
Jestli má dub mnoho ovoce, bývá ráda tuhá a dlouhá zima.
Jestli sníh napadne toho měsíce (října) a kolik dní trvati bude, tak stálá bude zima.
Když dlouho listí nespadne, tuhá zima se přikrade.
Tak uvidíme, ale počasí bude vždy nějaké a tak snad i sluníčko někdy vykoukne, abychom nezapomněli, jak vypadá.
Jo a od pondělí se zase změní taktika litého boje proti neviditelnému nepříteli. A masmédia mají zase možnost žonglovat s různými statistikami a hlavně by neměla zveřejňovat žádné "nepravé" informace. Je důležité si zachovat zdraví a zdravý rozum, aby všechna naše drůbež nám dělala radost, neboť na ní jsou všechna opatření i nouzový stav krátká. Budou dál kdákat, kokrhat syčet atd.
Jinak jsou na tom zpěváci..."Souhlasíme se snahou dočasně omezit zpívání v kolektivech. Zdá se však, že regulace je formulována podle divadelních žánrů. A zdaleka ne jasně. Budeme se samozřejmě řídit zdravým rozumem a zpěv v divadle prostě na 14 dní zakážeme. Doufám, že si doma lide zpívat nepřestanou," vyjádřil se k novým opatřením ředitel Národního divadla Jan Burian.
Tak trochu si vzpomínám na toho ševce z Pyšné princezny, který si přes hranice odskočil zaspívat z Půlnočního království do Miroslavova.....
Pro Horala - bez záruky
3. 10. Sokolov, Bergmanova 391 - místní výstava - ta bude 100%
3.-4. 10. Všetaty - místní - bude 100%
3.-4. 10. Dolní Lukavice - místní výstava králíků, drůbeže a holubů
9.10. Vimperk - okresní
9.-10. 10. Štěnovice - místní výstava králíků, drůbeže a holubů
10. 10. Horní Bříza - propagační výstava králíků, drůbeže a holubů
10.10. Kladno - místní
17. 10. Bezdružice - místní všeobecná výstava
17.10. Černovice u Chomutova - místní
17.-18. 10. Nezvěstice - místní výstava králíků, drůbeže a holubů
17. 10. Horšovský Týn - výstava nebude, bude trh a stolní posuzování králíků a drůbeže od 9:00
24.10. Chodov u K. Varů - místní
30.-31. 10. Horní Bříza - místní králíků, drůbeže, holubů + speciální hol. gigantů
Honzíku, máte štěstí, že u vás hygiena povolila výstavy. V Královehradeckém kraji byla asi poslední povolená výstava v Nedělišti a to 22. a 23.8. Jinak všechny ostatní se chystaly, ale bylo zakázány. A to jich většina byla venku v nějakém parku, či zahradě. A tak mi doma zbyly Rz porcelánové určené na prodej na výstavách. Proto jsem raději dnes při sluníčku přemisťoval "vitamíny" na zimu ze zahrady do sklepa...
Přiznejme si to, věková skladba chovatelů je spíše staršího věku. A ne všechny areály jsou venku. U nás je na jihu taky všechno zrušené.
Plánovala jsem, jak si seženu na výstavě nepříbuzného kohoutka hedvábničky, taky kačera . Udám tři samičky zakrslých kastorexů. Člověk se musí zařídit jinak a spíš koukat po inzerci nebo vyhrabat staré katalogy z výstav a oslovit chovatele přímo.
Tak nám Petra Kvitová postupuje na Rolland Garros
a Josef Černý zajel šesté místo f časovce na Giro d´Italia.
Ano, i to je možné - v říjnu.
Páni, to je počasíčko. Děkuji tam nahoru za něj. Uí.
Tedy, ne že by zrovna počasí mělo vlif na to, jestli se mi dobře a měkce
hajá na gé, ale přece jenom pozorovat za oknem sluníčko, je při tom
zaslouženém podřimování takové... uspokojující. Že?
Člověk, když se výjimečně otáčí na druhý bok, hned má lepší náladu
a nevidí to s tím dnešním světem až zas tak černě.
Dokud budou existovat prostorné a bytelné gauče, s dostatečným prostorem
vespod, pro nejrůznější odpadky a bordýlek, bude svět ještě v pořádku.
Musím zde, na tomto krásném místě, poděkovat našemu panu
soudruhovi Horalovi, a to konkrétně za doporučení Bobbyho.
Bobby je prostě super.
Dokud jsem neznal Bobbyho, drůbežničil jsem naprosto
neandrtálním a neekonomickým způsobem.
I naše známá držgrešle Věrka by si Bobbyho mohla pořídit.
Když si k němu totiž pořídí i křemelinu, třeba jako Mistral Layer,
bude koukat, jak Bobby a Mistral Layer zatočí se čmelíkama.
Jednou provždy.
Stačí hrnek prášku a vystačí to s Bobbym na maštal, všechny hřady
i kukaně. No tak to teda ale - hop hop.
Honzíku, pokusy s křemelinou mám už za sebou. Efekt mizerný. Já radši preferuju ten svůj plynový vypalovač plevele, plynová kartuše stojí 65 Kč a mám jí na půl roku.
Jinak dneska jsem definitivně skončila na zahradě s vlaškama. Skončily oškubané, vykuchané, napůlené naskládané na plechu, připravené k snědku pro dědovo NO Dorinku.
Omezuju zvířectvo. Mám teď 6 kohoutů a asi 40 slepic a to je fakt hodně. Do toho kachny, krůty, křepelky, ovce, králíci. Už se to nedá stíhat při práci v nějakém rozumném čase.
Vlašky začaly přepeřovat, přestaly snášet a nejlepší léta už měly za sebou. Tak byly první na řadě. Příští týden bude probírka orlovek
Tak to je pochopitelné..ja budu take ještě redukovat počet, nejmíň 10 triletych krizenek a nejaka maranska..nahradi je 6mladych maransek a 8 forverek..
Minuly týden jsem prisla o 5 slepic,krizenek a mladeho krasneho maransaka😢,ten mě mrzi..sousedovi utekla cuba nemeckeho ovčáka,nevychovana,stale na řetězu u boudy..téměř vyvratila branku a vyřadila se nam na slepicich..dlouho jsem to nemohla rozdejchat..tak tak..to naštve..
Tak lepsi slepice na polivku,než zakopat...
Ano,souseda to mrzelo také,tak jsme se dohodli na přiměřené náhradě škody..některé slepicky byly starší,tak si je soused vzal pro psa😀..hlavne slibil,ze si spravi na zahradě tu diru v plotě...
Mam na zahradě 35pizmovek,mladi kaceri maji 5kilo,nechápu,jak vsichni přiletěli pres plot asi 1,50 a zachranili si život..potom je chlapi byli shánět po vesnici a v klidu je prihnali zpet domů..vsichni sousedé pomáhali..naštěstí husy a odrost mladych kurat mam na zahrade jinde....no,byl to zážitek,který nikomu nepřeji..
Můj šesti měsíční ohař si na běžecké závody vybírá některého z pěti kohoutů, slepiček si ani moc nevšímá,zhruba po sto metrech kohouta poloběžícího a pololetícího dožene,označího čenichem a nechá jít.Letecké schopnosti nejen vlašek,ale i perliček jsou uspokojivé a pokud útoku odolají přeletem oplocení do lesa,postupně se vracejí jako holubi.Napínavé bude setkání s liškou,více se však obávám kuny,ta vyleze i na strom,kde některé i nocují.
Včerejší svátek Františka, mj. jiné i Sv. Františka z Assisi,
patrona zvířat a Mezinárodní den zvířat a Mezinárodní den chovatelů
jsme oslavili, jak jinak, než krásným odpočinkem vy víte kde.
Počasí se předvedlo na jedničku a Vlašky si neděli opravdu užily.
Hop hop.
U nás už třetí den prší, tak zas máme všude plno bláta. Do bláta padá spousta ořechů, jsou malé a špinavé, tak sbírání není moc veselé.
Včera Pivíčko celý den chodila po zahradě s kohoutem Kokešem. Ten se před ní natřásal a ukazoval, co všechno na zahradě vyhrabal. Večer Pivíčko zalezla do kurníku k ostatním slepicím.
Ale i tak ji musím pochválit, o kuřata se vzorně starala, zítra jim budou 2 měsíce.
Teď mě čeká stěhování kuřat do kurníku, to zas bude něco, než se to naučí.
Tak to je velká romantika na dvorku u říčky J.
Jdu si sem schovat pár receptů z Perličky,
jelikož to brzy bude aktuální.
https://www.sumavska-zverina.cz/recepty-z-perlicky/
https://recepty.vareni.cz/vyhledavani/?q=perli%C4%8Dka
Javorko,u nás take špatné počasí..velke slepice se drží v závětří v pristresku v suchu, kuřecí dorost vybíhá houfně na pastvu a zase honem zpět do volier..
Jen husam a pizmovkam to nevadi a vyrábějí v travniku s radosti rybnicky😁....ořechy padaji,pod křapakem se bojim chodit😁..take denně sbíráme ,nejhorší to bude se susenim, chybi to slunce😕
😀ze tří ořešaku padají ořechy do trávy, ale jeden č 4, stoji u zvířat ve výběhu a prave pod nim se všichni ,kozy,kaceny,slepice, nejraději zdržují..tak vim,o cem mluvite..tam bude vice orechu zašlapanych do bahna, než stihnu posbirat😁..až to trochu vyschne, tak je stejne rozbiju slepicim..ořechy milují.... i kozy by se po nich utloukly,ale těm je musim vyloupat😁a pri podávání dávat pozor,abych nepřišla o prsty😁
Ještě mám v rohu zahrady liskovy keř,už jsem nasbirala plny kýbl oříšků..ale to dá práci😀
..ale ořechy muzete normálně vyprat..špinavé nasypu do kýblu s vodou a míchám, nekdy 2-3x ve vode dočista..
Když mate jeden ořesak, skoda kazdeho oříšku😀
ančovička1
napsal(a):
..ale ořechy muzete normálně vyprat..špinavé nasypu do kýblu s vodou a míchám, nekdy 2-3x ve vode dočista..
Když mate jeden ořesak, skoda kazdeho oříšku😀
I u nás se ořechy nejdříve "vyperou" a pak se teprve suší. Protože není slunce tak ve vnitřních vytápěných prostorách na sítech. Snad se ještě sluníčko několikrát ukáže a pomůže v sušení...
Taky ořechy myju, ty co má vůbec smysl schovávat. Malé dostanou slepice. Stromy máme 4, ale bohužel ten, co má ořechy největší, má letos malou úrodu. I tak je jich až dost.
Lískové mám taky, něco jsem posbírala, ale za moc nestojí. Jsou to prastaré keře s malými oříšky. Pod nimi je oblíbené místečko, kde slepice vysedávají.
My ořechy sušíme nejradsi na slunci na rostech a r.pytlich,když prší,jsou pytliky zavesene na ráhnu ve stodole v průvanu,kde zůstanou podle potreby celou zimu...máme tri odrůdy ořechů,jeden křapak, 2x Mars a ten,s orisky tvaru mandli,nevim,jak se jmenuje..oříšky ma moc dobre,sladké..
Stromy jsou úrodné kazdorocne,az moc..kdyby mi nebylo lito tech nadhernych stromů,tak bych aspon dva pokacela,ale to by byl fakt hřích..a to jsem dostala ještě jeden,Sychrov, s červenými jádry..kam ja ho dám?😕....
Milá soudružko hospodyňko Věrko,
tak vám k dnešním jmeninám od srdce i od kloaky přejeme
s Vlaškami fšecko nejlepší.
Abyste byla hodná na svého pana muže a nebila jej,
on vás za to měl rád a na rukou nosil,
aby vám synové dělali jen samou radost a občas přidali
i nějakou tu pomocnou ruku či jiný orgán, že.
Chovu zdar.
Hop hop.
PS: málem jsem vám složil i báseň, ale opravdu jen málem
Pěkný večer všem. Díky za přání.
Na zahradě mě čekal dneska pěkný úlovek. Doufám, že se časem přidají i sourozenci a rodiče
veraboskova
napsal(a):
Pěkný večer všem. Díky za přání.
Na zahradě mě čekal dneska pěkný úlovek. Doufám, že se časem přidají i sourozenci a rodiče
Tito "miláčci" jsou hodně ostražití a všechny vychytat, to by byl husarský kousek. Ale třeba je jen hodně zredukovat, je určitě lepší, než je krmit a čekat, co kde zamří...
Věrko, snad nespapal tu kukuřici celou? Teda ale.
Takové škody, skoro jako by to byl Javorčin malinový dortík.
Kdepak máme Olánka a především Začátka?
Dlouho nás tu neoblažili novinkami ze svých životů, že?
PS: věděli jste, že dnes je Památný den sokolstva čili Sokolů?
To by sokolík Olympionik koukal.
Jistě dnešek strávil navlečený do slavnostní teplákovky a na značce.
https://www.youtube.com/watch?v=Ax69hV5Pw_c
Hop hop.
honzapm
napsal(a):
Vyhrál.
Svět je ještě v pořádku.
V dnešní době je výkon zbožňován,tak jsem zvědav,zda jsou spermie nového držitele svěťáku na 10000 metrůCHeplegeie a vajíčka držitelky svěťáku na 5000 metrů Gideyové,ve zkumavce nebo mrazáku,pro vypěstování potomků schopných rekordy překonat.
Olánku, snad mají, narozdíl od nás, v mrazáku ještě dost místa.
Mně už se tam nevejde ani jedna soudružka Vlaška na poléfku.
Fšude jsou pižmovky, fazolky a 100 litrů jablečno-hruškového moštu.
A že se letos vyvedl.
Matematicko-genetické okénko:
- spojíme-li 10 tisíc metrů a 5 tisíc metrů, vznikne 15 tisíc metrů, že?
To je asi ten heterózní efekt.
A to už je hodně metrů. To se vejde hodně potomků.
Já vypadám, že přenáším 10 let.
To víte, životní styl La Gaučó na člověku zanechá nesmazatelné stopy.
A to je dobře. Tak to má být.
Javorko, to by mě ale zajímalo, po kom jsou ty vaše Vlašetky tak bystré.
honzapm
napsal(a):
Já vypadám, že přenáším 10 let.
To víte, životní styl La Gaučó na člověku zanechá nesmazatelné stopy.
A to je dobře. Tak to má být.
Javorko, to by mě ale zajímalo, po kom jsou ty vaše Vlašetky tak bystré.
Mně na tom obrázku děsí to jelení oko. Fakt je to strašidelné.
Dobry vecer, v karantene je více času, došlo konečně na if 🥳
Sasexky jsme 3x uklizeli
A zatímco přes den hraduji na všem : vino, růže, meruňka... v novém “Dospelackem”kurniku ještě spi ve slamenem hnizdu.
Dokonce jsem vymyslela způsob jak dostat ven hejno z tzv. Zadního výběhu, teď to vypadá jako oranice :( možná už močál .
Krásný dobrý večer.
To je zajímavé, že vám drůbež nechce chodit domů a flámuje.
Tady na horách je to jiné.
Já například musel uklidit pižmovky do mrazáku jenom jednou.
a od té doby tam jsou a ani nedutají.
Dut dut.
Jó, jelení voko, když na člověka zblízka mrkne...
To mi něco připomnělo... A nebylo to oko.
https://www.youtube.com/watch?v=aC3aV7bJbr4
Tak jsme včera měli na Vlaškáriu moc milou návštěvu.
Zejména mladý pětiměsíční pan chovatel se intenzivně zajímal
o chov Vlašek a věci s tím spojené, tak přišla na řadu názorná ukázka. :)
Děkujeme a přejeme hodně zdraví celé rodince. Hop hop.
honzapm
napsal(a):
Tak jsme včera měli na Vlaškáriu moc milou návštěvu.
Zejména mladý pětiměsíční pan chovatel se intenzivně zajímal
o chov Vlašek a věci s tím spojené, tak přišla na řadu názorná ukázka. :)
Děkujeme a přejeme hodně zdraví celé rodince. Hop hop.
Krása. :)
To je někdo z rodiny, komu předáváte své zkušenosti?
Tak a je tu zostřený režim stavu nouze, ale je někdo hrdina, či si všiml, jak to v životě chodí.
A život se nezastavil, i když rouškovaná zasahuje všude...
https://mail.centrum.cz/download.php?msg_id=000000012b92000073940516193e&idx=1.2&filename=VID-20201004-WA0014.mp4&r=19.872009654583355
Ale já je, Olánku, neukážu jen tak někomu. Že...
Milostslečno, mohl bych vás pozvat k sobě domů?
Ukáži vám svou sbírku Vlašek.
No, je pravda, že to eŠ, ve slově Vlašek, když se patričně vysloví, že...
A já proč jsou na té Moravě zase povodně. Už to vím.
Tak prosím, pánové, nikomu své sbírky neukazovat, žádné eŠ nevyslovovat!
Jinak bude stále vlhko a vůbec to nevyschne.
Má úcta.
Uživatel s deaktivovaným účtem

javorka
napsal(a):
Dnes ani jedno vejce.
Tak u nás byla u chocholí hedulí asi 14 denní pauza a teď už zase jedou 5 vajec denně od 6 kusů. A nepřepeřily. Už se těším na kvokání o Vánocích....
Pěkný večer, tak u nás každý den jedno vejce od hedvábniček, jedno vejce od IB, od orlovek nic ani od starých a ani nic ještě od mladých. Snáší jenom mladé hempšírky.
Zato snáší děsně moc křepelky, jsou v garáži, jenom přisvěcuju ledkou, netopím. Zato se topím v křepelčích vejcích. Musím na to o víkendu vlítnout a nějak je zpracovat.
jo012810
napsal(a):
A od kolika slepic, jakého plemene a stáří? Staré slepice i u mne nesou jen občas zNH. Ale mladé mají 80% snášku.
Skoro se to stydím napsat, moc se nesmějte.
Mám tu takovou směsku: 6 loňských vlašek, 4 předloňských /převážně dvorková směs/, pár důchodkyň /tam ani nic nečekám, ty čekají na hrnec/, mladé wyandotky, no a kuřata. Dohromady i s kohouty 30 kousků.
Většina slepic, co by mohla nést, tak přepeřuje, není se čemu divit.
Musela jsem dnes, vyloženě donutit manžela, aby mi přinesl z obchodu 10 vajec. Nechtěl, prý z principu. Tak jsem mu vysvětlila, že nemůžu uvařit ani plánované lečo, ani kulajdu a že mu nic neupeču.
Štrůdl dokolečka, mě už nebaví, tak byly jablka v županu se zmrzlinou.
Prostě bez vajec to prostě dlouho nejde.
Včera jsem obalovala řízky v našlehaném bílku s trochou mléka a majolky.
petraodlesa
napsal(a):
První praví: furt chčije.
Druhá praví: furt chčije.
Třetí praví: furt chčije.
.
.
.
...a ti lidi jsou taky nějaký divný. Furt nějakej kovid, znáte ho?
Komu by se ještě chtělo snášet, žejo.
(zaslechnuto dnes v 16:30 v kurníku už napolo spících soudružek)
Zřejmě i vaše soudružky viděli rozmarné léto.
Furt nějakej kovid, znáte ho? Kdo ho nezná, ten ho určitě brzy
pozná.
Jestli že byly všechny soudružky před osdesátým devátým ,
organizované ve svazu žen pod vedením Marie kabrhelová
slepice, pak byla ČR největší drůbežárnou Evropy
Je zvláštní, že i po tolika letech si někteří soudruzi udržují tento
kmen soudružek v chovu.
Zřejmě stále dobrý kmen.
Tak to já za chvíli jdu vyrábět hraběnčiny řezy. Byly minulý víkend, ale nevydržely ani půl dne. Jablek je dost, tak proč ne.
Vejce jsem kupovala výjimečně tak možná před 5ti lety. A zrovna jsem natrefila na nějaké divné, vejce po rozklepnutí smrděly, takže skončily v odpadu a já jsem se zařekla, že z obchodu je nekoupím. Zatím jsem naštěstí nemusela.
Ale javorko, docela jste mě překvapila 30 kousků je hodně, ještě deset a budete stejně na tom jako já.
Mňam, Hraběnčiny řezy.
Ty už jsem neměla, ani nepamatuju.
Já jsem nakonec byla překvapená, jak ta kupovaná vajíčka vypadala pěkně. Jsou to první koupená vejce, co slepice chovám.
Dnes jsem sebrala 2 kousky, tak bude aspoň na snídani.
Věrko, je tam započítáno 10 kuřat a tam je 7 kohoutků. Měla bych ten počet hodně zkrouhnout, ale mám dva dospělé kohouty a mladých slepiček je málo.
Jedna známá mi slíbila 3 mladé slepičky, ale bohužel se jí v chovu objevila nějaká choroba, tak z toho nic nebude.
Tak mám doma ode dneška nový přírůstek. Hedvábničák velký vousatý, původ DE, kroužkovaný. Budeme mu asi říkat Bubák
První fotka po vypuštění do karantény. Při odpoledním krmení už mě zobnul, takže se už adaptuje
Další dvě fotky od majítelů z inzerátu.

Fešák
Léto je již definitivně za námi, i když dnes u nás svítí sluníčko a v termálních kolektorech připravuje teplou užitkovou vodu a to na teplotu více jak 40°C. Nicméně i geniální matematik praví...
Pěkný večer všem, tak jsme se dali do zabití jedné krůty na zkoušku. Živá váha 4 kg. Játra čistá. Stáří 4,5 měsíce.
Mám domluvené s kamarádkou, že si vyměníme krocany.
Teda na ty zprávy aby člověk nekoukal. Doteď přemýšlím, jak budou venčit psy třeba v Bardejově, když majitelům pejsků nevyjde negativní test.
O to víc mě potěšilo organizování "Virtual Orloff Breed CLUB show 5 prosince 2020". Virtuální klubová výstava orlovek s fotkami orlovek a vajec.
veraboskova
napsal(a):
Teda na ty zprávy aby člověk nekoukal. Doteď přemýšlím, jak budou venčit psy třeba v Bardejově, když majitelům pejsků nevyjde negativní test.
O to víc mě potěšilo organizování "Virtual Orloff Breed CLUB show 5 prosince 2020". Virtuální klubová výstava orlovek s fotkami orlovek a vajec.
tak s pozitivnym testom snad nie,lebo odrazu tu budeme mat cca 5milionov psičkarov
To byl dnes ale krásný den. Nádherný. Okouzlující.
Počasí na jedničku.
Myslel si to i Petr Kopfstein, tak krásně svým letadlem duněl
nad Vlaškáriem, že se chvělo úplně fšechno a Vlašky a perličky
z toho byly naprosto na nervy.
Musel jsem mu ukázat erektivní prostředníček, pochopil, přestal.
Bravo, Petře.
To byl dnes ale krásný den. Nádherný, Okouzlující. Bílý.
https://www.youtube.com/watch?v=4UqjOTv2SGY
Ano, ano ten čtvrtek, co se týká počasí, super. Krásně se mi čisltilo u slepic a dalo by se i opalovat. Proto mi nezbývá čas na nějaké prohlášení kohokoliv, která se mnohokrát "upřesňují", výjimkují atd. Zdraví je možné hledat v přírodě a tu ještě nikdo nezakázal, možná ano....A proto typ pro všechny

jo012810
napsal(a):
Ano, ano ten čtvrtek, co se týká počasí, super. Krásně se mi čisltilo u slepic a dalo by se i opalovat. Proto mi nezbývá čas na nějaké prohlášení kohokoliv, která se mnohokrát "upřesňují", výjimkují atd. Zdraví je možné hledat v přírodě a tu ještě nikdo nezakázal, možná ano....A proto typ pro všechny
Tak si říkám , že mi chovatelé, drobní pěstitelé a malozemědělci máme vlastně i v této době docela štěstí /až na ty zrušené výstavy/..Náš dobyteček chce žrát a mít poklizeno pořád a neustále. A tak na nějáké takové ty chmury z téhle celé situace nemáme pořádně ani čas
Neumím si představit být zavřen v paneláku a sedět u televize či rádia a poslouchat všechny ty hrůzy, co se na nás valí ze všech stran..

Inu poslední večeře...
napsal(a):
Tak si říkám , že mi chovatelé, drobní pěstitelé a malozemědělci máme vlastně i v této době docela štěstí /až na ty zrušené výstavy/..Náš dobyteček chce žrát a mít poklizeno pořád a neustále. A tak na nějáké takové ty chmury z téhle celé situace nemáme pořádně ani čas
Neumím si představit být zavřen v paneláku a sedět u televize či rádia a poslouchat všechny ty hrůzy, co se na nás valí ze všech stran..
Jsme na vesnici v domě, pořád je co dělat. Teď prořezáváme stromy a uvažujem, že vysadíme česnek, ale za šera se to už blbě dělá. Takže jsme po letech vytáhli karty a Člověče, nezlob se. Televize je zapnutá, jen když jsou v programu kriminálky, které má mamka ráda. Na ty zprávy se už nedá koukat.
Ovšem kdo hledá nějakou pozitivní zprávu, tak najde. Dnes v Zoo v Brně vykouklo z vaku klokáně (ti se rodí strašně malincí, tak nikdo neví, kdy se přesně narodí; proto se u nich nesleduje datum narození a narozeniny, ale datum vykouknutí a „vykouknutiny“). Minulý měsíc se v Zoo v Ostravě narodila mláďata kočky cejlonské, dnes se ukázalo, že to jsou obě holčičky a mají se k světu.
A to jsou přece krásné zprávy, ne?
Dnes v odpoledních hodinách dorazila do polní nemocnice v Letňanech posila z USA. Děkujeme!

veraboskova
napsal(a):
Dnes v odpoledních hodinách dorazila do polní nemocnice v Letňanech posila z USA. Děkujeme!

Tak dnes jsem se dočkal i já 1. vajíčko letošní hedvábničky staré 5,5 měsíce.
Tak Josef Bílý vyhrál etapu Giro d´Italia, no to jsem málem spadl z gaučíku.
To bylo radosti, na starém Vlaščidle.
Zítra budu dělat perličku po chánovsku, našel jsem si recept na koreni.cz.
Tak jsem zvědavý, jaké to bude. Cítím se tak... mezinárodně.
https://www.koreni.cz/recepty/kure-po-cikansku-od-pani-kalinove
Gratuluji😀..mě už nejmíň 14dni snáší prvni slepicka Pavlovka, Nastěnka😀🐔 ..
honzapm
napsal(a):
Tak Josef Bílý vyhrál etapu Giro d´Italia, no to jsem málem spadl z gaučíku.
To bylo radosti, na starém Vlaščidle.
Zítra budu dělat perličku po chánovsku, našel jsem si recept na koreni.cz.
Tak jsem zvědavý, jaké to bude. Cítím se tak... mezinárodně.
Perlička po Chánovsku, to jste ten recept přejmenoval velmi správně.
Ten původní by se měl odstranit, protože je silně diskriminující.

honzapm
napsal(a):
Neškrtí prstýnek ten právnický prstík?
Ne, prosím
Dobrou chuť přeje celé sídliště.
Poctivá perlička podle paní Kalinové.
honzapm
napsal(a):
Dobrou chuť přeje celé sídliště.
Poctivá perlička podle paní Kalinové.
Neodolatelné!..už vcera jsem si opsala recept a co nejdřív vyrazím do kaufu pro ty spekacky..jen tu perličku budu muset někde ukrást😂
To jsem rád, přátelé, že jste si také dnes pochutnali.
Také jsem rád, že přítel Začátek nezahálí a aktivně
spoluvynalézá všelék na šecke té neřádstvá.
To by tetka Peléščena kúkala, jaké sú včil medecíne.
https://www.youtube.com/watch?v=bHtfto7-ons
Vynález všeléku je asi nutný, ale je neděle, tak buďme skromní, jako mnohé ženy...
Včera zapršelo a dneska je na zahradě děsně bahýnka, to mají kachny nejradši
viu
napsal(a):
Dobry vecer,
Dnes bylo krásně, koukala jsem po slipkach a došlo mi, ze naši noví kohouti vůbec neplní funkci 😇
A tak mě napadá, kdypak asi začnou ?
Dekuji za odpoved
Tak to záleží hlavně na slípkách,zda dokážou u kohoutů probudit vášně.U mne některé slepice zaujmou pářící pozici i před ohařem,přitisknou se k zemi a čekají buď oplození nebo smrt.
Věrka ale podepisovala petici proti střídání času.
No jak vidno, všichni jsou pro, ale nenašel se žádný blbec,
který neví, že to nejde a dotáhl by to do konce..
Já bych tedy hlasoval pro tento, zimní čas.
Ale zase má Věrka hezké běžence a fotky a trávu...
Až si říkám, co dělají její rouenské, že?
Máte Honzíku pravdu, petici jsem podepsala a ani nevím, jak to dopadlo. Každopádně kvůli Covidu to odsunuli. Volila jsem letní čas, protože teď si člověk přispí, ale zase v pět hodin už bude tma. Takže přes týden krmení na zahradě po práci za tmy s čelovkou.
Ruánky zatím mám v počtu 7 kusů. Cílový stav by měly být dva kusy.
Dneska je počet drůbeže mínus dva. V lednici se chladí jeden loňský orlovák a poslední mnou líhnutý hedvábničák. Foto nedávám, to by byla zase komentáře
Tak dám foto kachen gang č.2. Z těch koupených násadovek kachna má pořád "andělská křídla" (je na fotce za čínkou). Jde na pekáč. Kačerovi se jedno křídlo srovnalo, tak čekám, jestli se mu srovná i to druhé. Jinak ho čeká to samé jak kachnu.
To svítící do dáli naše čínka, to je mazlík. Dneska zobla našeho jezevčíka Alfa, když se k němu nepozorovaně přiblížila, do zadní partie. Alf se leknu, kníknul a pak se po ní ohnal. Už jí držel za krk, ale pak jí zase pustil.
Ano ano, já si pamatuji rok, že jste podepsala petici proti střídání času,
ale deset minut si nepamatuji, že jsem se měl otočit v celou na druhý bok.
Nějak na to zapomínám. Tak já to jdu napravit.
Jinak ty počty... Já měl za to, že mám 102 Vlašek.
Tak jsem to přepočítal a je jich 115.
To je zajímavé, asi se začaly nekontrolovaně množit.
Musím pochválit Ňufíčka.
Je to velice hodný, dobrotivý a čiperný kocourek.
Hop hop.
honzapm
napsal(a):
Ano ano, já si pamatuji rok, že jste podepsala petici proti střídání času,
ale deset minut si nepamatuji, že jsem se měl otočit v celou na druhý bok.
Nějak na to zapomínám. Tak já to jdu napravit.
Jinak ty počty... Já měl za to, že mám 102 Vlašek.
Tak jsem to přepočítal a je jich 115.
To je zajímavé, asi se začaly nekontrolovaně množit.
Musím pochválit Ňufíčka.
Je to velice hodný, dobrotivý a čiperný kocourek.
Hop hop.
Fakta, není to švýcarský stroj na smrt hrabošů,jež Karlovarsko staví v popředí boje s nechtěným hlodavcem,ale Ňufík.
Je třeba dezinfekce, roušky, odborného lékaře, i plány a také trochu domácí kultury, když nejsou výstavy a to ani v Lipsku...
To ne, Ňufíček není vulgární.
Moc se mi líbil na Radiožurnálu rozhovor s Markem Ebenem
mj. o jeho nové knize.
Svátky se blíží, tak jsem si ji musel koupit.
Srandy není nikdy dost, že...
https://www.knizniklub.cz/knihy/502714-myslenky-za-volantem.html
Když píšete o Marku Ebenovi, tak jsem si vzpomněla na tuhle výbornou písničku:
https://www.youtube.com/watch?v=e9emmqvLcuo&list=RDe9emmqvLcuo&index=1
Javorko, vy jste třída.
Kdo sní i po dvou dnech Vlašák, ten je pašák.
Chlebíčky, oschlé chlebíčky
Pohrobci včerejších svátků
Ty šunkové
Ty s vajíčky
Ty ze čtvrtku
Ty z pátkuChlebíčky, oschlé chlebíčky
Ztroskotaly na svých cestách
Už delší čas jsou z ledničky
Nikdo po nich ruku nevztáh
Chlebíček s vajíčkem je nejsilnější ráže
Host hubu otevře, jak vrata do garáže
A už tam zajíždí ta velká sněžná fréza
A z obou koutků úst vytéká majonéza
Chlebíčku humrový, no vida i ty jsi tu
Kolik let byl jsi pro nás symbol blahobytu
Všichni jsme žasli nad tou zvláštní recepturou
A plátek citronu? Ten jedl se i s kůrou
Chlebíčky, oschlé chlebíčky
Pohrobci včerejších svátků
Ty šunkové
Ty s vajíčky
Ty ze čtvrtku
Ty z pátku
Pak je tu chlebíček, který si vždycky počká
z něj hledí osamělá sardelová očka
A kdo jim podlehne, ten dopustí se chyby
už nikdo ho ten večer na ústa nepolíbí
Na dalším chlebíčku je salát zvaný vlašák
Kdo ho sní po dvou dnech tak to je vážně pašák
Protože pak přijde ten svátek rock-n-rollu
a kameny se valí, ze žlučníku dolů
A je tu klasika - chlebíček s uherákem
kdo si s ním potyká, tak ten to bere hákem
Myslím, že kdysi stával kolem pěti kaček
A já cítím tu vůni, ten parfém zasedaček
Mám rád ty chlebíčky, ty svědky zašlých věků
Vždyť já sám připomínám trochu oschlou veku
Žili jsme svobodně a taky nesvobodně
A zažili jsme hodně
A pamatujem hodně
A zažili jsme hodně
Chlebíčky, oschlé chlebíčky...
Kdopak nám to na stodole loupe oschlý chlebíček?
Pardon, perníček?
Snad tam nemáme nějaké čmelíky?
Pardon, červíky.
Konec básně.
Ano, je tu krásně.
Naštěstí tu nemáme Bečvu, tak ji nemá kdo trávit a podobně.
Včera jsem z výběhu za humny opět vyháněl dvě srny.
Chodí na šťavnatou otavu, jsou to mlsoňky.
Musím je někdy vyfotit.
Teda... já už je vyfotil... ale kartu jsem si, spolu s dalšími
třemi tisíci fotek krásných Vlašek spláchnul hádejme kam.
Ano, tam.
Ano, je tu krásně.
https://www.youtube.com/watch?v=qewzjSE2tbM
Den vzniku samostatného československého státu
je státní svátek České republiky, který se slaví každoročně 28. října.
Slaví se jako připomenutí výročí 28. října 1918, kdy zástupci Národního výboru
československého zveřejnili provolání o vzniku Československa
a vydali zákon o zřízení samostatného státu.
Dobrý sváteční den, žluny, žluvy a jiné opeřence vyhnat ven, že...
Dnešní sváteční den, alespoň u nás, se probouzel z mlhy do sluníčka a podzimně maloval. Zároveň zbyly poslední sladké hrozna, jako malá svačinka...

Tak jsem dnes mluvil s Fidem (4 roky), a prý nemá nic proti,
aby byl za úplatu půjčován.
Takže pokud někdo potřebuje venčit, Fido je tu.
Zdravím ve spolek. Tak taky pár obrázků od nás. U dědy dozrávají papriky. Je na ně špecijalista. Po lese nám tu běhají berani. Divná doba...
Na zahradě jsem našla maličkého ptáčka😢..nikdy jse podobného neviděla,ani jsem ho nenašla v atlasu našich ptáků..nezná ho někdo?....

Králíček
https://www.google.com/search?q=Regulus+ignicapilla&tbm=isch
https://www.google.com/search?q=Regulus+regulus&tbm=isch
Akorát podle té fotky se těžko určí o který druh jde.
bohemiagalle, horale,dekuji Vám za odpověď a informaci o tomto krasnem ptáčkovi..už jsem si myslela,že jsem objevila nový druh sýkorky,tech tu máme hodně😀..takže králíček😇...skoda že už byl mrtvý😢..přečetla jsem si diky vám článek o něm, je pravda,že jsem ho našla poblíž velikého smrku,kde zřejmě žije, škoda ho...budu si dávat pozor,jestli jeste nějakého nezahlednu, je pravda,že letos to ptáčci, zvlášť takto maličci, neměli v těch neustálých deštích lehké..
Snad příští rok bude lip..moc děkuji☺
Tumáši, no tedy, váš děda muší mít nějaké špeciální papriky.
Když mu ještě teď rostou venku.
U nás už více jak měsíc každou noc mrzne,
takže si dokážete představit, jak by asi takové venkovní papriky
prospívaly, že.
Taky si představte, že u nás už houby nerostou.
Není váš děda náhodou Maďar a nebydlí v Maďarsku?
To by mnohé vysvětlovalo, že...
honzapm
napsal(a):
Tumáši, no tedy, váš děda muší mít nějaké špeciální papriky.
Když mu ještě teď rostou venku.
U nás už více jak měsíc každou noc mrzne,
takže si dokážete představit, jak by asi takové venkovní papriky
prospívaly, že.
Taky si představte, že u nás už houby nerostou.
Není váš děda náhodou Maďar a nebydlí v Maďarsku?
To by mnohé vysvětlovalo, že...
Kam se na našeho dědu hrabou Maďaři. U nás byli zatím dvě mrazivá rána ale paprikám to neublížili. Včera už sem to voškubal takřka všechno pač už sluníčka moc nebude. Evidentně se paprikám u Slap daří i když dědovi se daří všechno.
Dneska mě na kole napadl stejný pes, jako převčírem.
Když jsem majiteli (po padesátce) řekl, jestli by mu nechtěl
dávat náhubek, tak odsekl, ať laskavě jezdím autem.
To sem honem musím napsat, protože tak boží reakci (po padesátce)
by mi nikdo nevěřil.
Převčírem jsem mu neřekl nic, vůbec nic.
A o hodně jsem se evidentně ochudil.
Nakonec řekl, ať táhnu, tak jsem se trochu narovnal a šel to řešit,
tak (po padesátce) dostal strach, a že prý to říkal tomu psovi.
Ani jeden z nich neměl náhubek.
* * * * *
Javorko, no tedy ale, tomu říkám zahradnická nespravedlnost.
U nás mráz spálil cukety a všechno hezky pěkně začátkem září.
Naštěstí pižmovky už se tou dobou chystaly jít do mrazáku,
ale Vlaštičky mají také cukety moc rády.
Tak mají smůlu a řepu.
Trochu jsem si musel dnes zafotit, abych se dostal zpátky
do mé obvyklé hezké nálady.
Tak snad Nomádovi nebude vadit, že fotím pořád dokola
stejného kohouta. Uí.
Doba covidová, je doba covidová a tak i čeští humoristé pracují z domova a někdy i se zpožděním...
Ale vlaškám viditelně je ta pandémie úplně fuk a možná i další drůbeži.
Zdravím všechny ve spolek, dlouho jsem tu nebyla a docela jse tu s tím pohly ;) Docela mi trvalo než jsem to prečetla...
Foto zvýřat a zahrádek, krása. Honzíku ty vlašky stále jsou nejkrásnější a nejlákavější. Ale kdo si počká ten se dočká
Letošní výstavy jsou jen snem, chovatelé plné dvorky krásy mají a nemohou je prezentovat.
Naše kachny jsou už v mrazáku, bohužel kohouti hempširek také
Poslední gang araukan si tu chráním ale uz nastává chvíle kdy si musím vybrat jednoho či dva kohoutky a zbytek buď poslat k ledu či nabídnout světu... Jen nevím kterého si nechat.
Tak trochu doufám že mi s tím pomůžete, jde o barevný ráz divoce zbarvený
Video se zpracovává...