Dobrý den,
včera jsem našel 1 mrtvou slepici a roztrhanou A klovala do ní slepice. Dnes jsem našel opět další slepici můj dotaz zní zda slepice mohla uhynout a ostatní slepice ji rozzobali nebo se jedná o potkana je mi divné aby uhynuli den co den po sobě dvě slepice proto dávám asi za pravdu predátorovi uvidíme jak na tom budou zítra?
Co myslíte ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Standouš
napsal(a):
To je klidně možné ale jestřáb si neodnáší potravu ? nemá ho co vyrušit u nás.
neodnáší, není to letadlo ani pták noh.
je to pro lidi překvapivě malé zvíře a neunese slepici, co je těžší než on.

napsal(a):
To asi ne, ale pták s rozpětím křídel kolem metru mi zase tak malý nepřipadá.
napsal(a):
Děkuji za vysvětlení.pro mě uzavřená věc.uvidíme jak to dopadne zítra. Jinak děkuji bodlinko.Vás si tady všímám hodně.Děkuji. a hodně rad na foru mi pomohlo.

napsal(a):
To asi ne, ale pták s rozpětím křídel kolem metru mi zase tak malý nepřipadá.
hmotnost terčeka průměr 760 g, jestřába 1200 g.
není to velké zvíře. terček na dospělou slepici ani nepoletí. a jestřáb s dvoukilovou slepicí neodletí, není to Mil Mi-26.

.tumash1983.
napsal(a):
Myslím, že samice jesteřába by lehkou slepici odnesla. Když by chtěla...
lehkou ano. kuřici, zdrobnělku. ne dospělou hybridku, co má cca 1600 g a více.

napsal(a):
lehkou ano. kuřici, zdrobnělku. ne dospělou hybridku, co má cca 1600 g a více.
To se shodneme.

napsal(a):
hmotnost terčeka průměr 760 g, jestřába 1200 g.
není to velké zvíře. terček na dospělou slepici ani nepoletí. a jestřáb s dvoukilovou slepicí neodletí, není to Mil Mi-26.
Vůbec nezpochybňuji - jenom mě tak napadlo, že nevím, kolik pták o určité hmotnosti teoreticky unese. Jako že o levhartovi se ví, že je schopný vyšplhat do větví s kořistí významně těžší, než je on sám. A taková jestřábí samice váží i přes kilo a půl. Nicméně přiznávám, že osobní zkušenost nemám, jestřába jsem v životě neviděla - nebo o tom aspoň nevím.

napsal(a):
Vůbec nezpochybňuji - jenom mě tak napadlo, že nevím, kolik pták o určité hmotnosti teoreticky unese. Jako že o levhartovi se ví, že je schopný vyšplhat do větví s kořistí významně těžší, než je on sám. A taková jestřábí samice váží i přes kilo a půl. Nicméně přiznávám, že osobní zkušenost nemám, jestřába jsem v životě neviděla - nebo o tom aspoň nevím.
neunesou víc, než sami váží. je rozdíl, jestli něco odnáší pozemní zvíře - mravenec - nebo ten levhart, šplh pořád není let, je tam mimo počáteční skok s odrazem pořád styk se zemí, i když zprostředkovaný větvemi. s gravitací se bojuje tímhle způsobem mnohem lépe.
napsal(a):
Já ano, neunesl 14týdenní slepičku Vlašky.
Zvedal do metru, metru a půl a pořád mu padala.
Asi dravec dnes jsem tam byl po 8h a slepice nikde. Byli zalezlé v kurníku jak vylezli tak jsem je zkontroloval a 1 měla oškubaný krk ale na zádech žádné stopy po drápech. A pak jsem tam zahlédl dravce.
Standouš
napsal(a):
Asi dravec dnes jsem tam byl po 8h a slepice nikde. Byli zalezlé v kurníku jak vylezli tak jsem je zkontroloval a 1 měla oškubaný krk ale na zádech žádné stopy po drápech. A pak jsem tam zahlédl dravce.
Chudák slepice..je problem udelat slepicim volieru?..
Vždycky se to da nějak vyřešit,pokud tech slepic nemáte padesát.
ančovička1
napsal(a):
Chudák slepice..je problem udelat slepicim volieru?..
Vždycky se to da nějak vyřešit,pokud tech slepic nemáte padesát.
Chudák splepice.no mají výbeh 156m2 a jsou tam stromky.
Mám rád když se slepice volně pase než být zavřená ve vaší volieře. samozdřejmě nemám nic proti.:) A určitě jim chci udělat bezpečí. I v části udělat ukryt nebo takovou částečnou volieru. A hlavně dotaz byl na to co tu slepici usmrtilo :) to vše Děkuji za vaše chovatelské rady .

honzapm
napsal(a):
Já ano, neunesl 14týdenní slepičku Vlašky.
Zvedal do metru, metru a půl a pořád mu padala.
Děkuju, jsem zase chytřejší.
Stopro jestrab. Postavte plasice. Vyssi nez okolni stromy. Mame sad, sem tam nejake volne misto po porazenem strome. Tam vzdy zautocil. Tak na ta mista vztycte stozar ( stihly kmen/sousku) na spici pripevnete stale vlajici a sustici igelit. Nam to pomohlo. Taky mame strasaka,(vycpaninu velikosti lidske postavy) obcas ho premistime. Utocil nekolikrat do roka v zime i v lete ( vime kde hnizdi) Mam Orpinky, jsou pomale, zabijel kvocny od kurat, byla jsem zoufala. A ted uz 3. sezonu je klid. Mozna se odstehoval, nevim. Ted zase kolem smejdi lisky.
Standouš
napsal(a):
Dobrý den,
včera jsem našel 1 mrtvou slepici a roztrhanou A klovala do ní slepice. Dnes jsem našel opět další slepici můj dotaz zní zda slepice mohla uhynout a ostatní slepice ji rozzobali nebo se jedná o potkana je mi divné aby uhynuli den co den po sobě dvě slepice proto dávám asi za pravdu predátorovi uvidíme jak na tom budou zítra?
Co myslíte ?
Já bych to tipoval na ježka . Už jsem takové slepice viděl před léty na mé zahradě . Ježek nemá žádné zábrany si pro slepici zajít i do kurníku a je mu jedno jestli má kilo nebo dvaapůl .
Ježek má flexibilní trup. Dokáže se procpat ledaskam.
I malou skulinou, kterou proleze jen kotě, proleze i ježek největší velikosti.
Viděno osobně.
Jiná soudružka aktuálně na Facebooku uvádí, že sama viděla,
jak ježek šplhá vzhůru po drátěném plotě.
Počkala si, co udělá nahoře - skulil se do klubíčka a přepadl na druhou stranu.
Ježek se zcela flexibilním trupem si cestu vždy najde.
Tady pravou příčinu vašeho načatého kura neodhalíme.
honzapm
napsal(a):
Ježek má flexibilní trup. Dokáže se procpat ledaskam.
I malou skulinou, kterou proleze jen kotě, proleze i ježek největší velikosti.
Viděno osobně.
Jiná soudružka aktuálně na Facebooku uvádí, že sama viděla,
jak ježek šplhá vzhůru po drátěném plotě.
Počkala si, co udělá nahoře - skulil se do klubíčka a přepadl na druhou stranu.
Ježek se zcela flexibilním trupem si cestu vždy najde.
Tady pravou příčinu vašeho načatého kura neodhalíme.
Tak to jsou teda veci :). nikdy bych to do ježka neřekl.Děkuji za info.
janae1

XXX.XXX.160.6
Standouš
napsal(a):
Tak to jsou teda veci :). nikdy bych to do ježka neřekl.Děkuji za info.
A nejen to, před pár týdny nám ježek zakousl slepici a za pár dní šel po další. Vždy velký řev v kurníku, první jsme nezachránili, druhou už ano a ježek byl odvezen. Kdybych to neviděla, tak nevěřím, ježek visel slepici na hrdle.

lupus4
napsal(a):
https://www.facebook.com/Nossos.avos/videos/386266452403870
To byla hodně naštvaná maminka! Neskutečné!

janae1
napsal(a):
A nejen to, před pár týdny nám ježek zakousl slepici a za pár dní šel po další. Vždy velký řev v kurníku, první jsme nezachránili, druhou už ano a ježek byl odvezen. Kdybych to neviděla, tak nevěřím, ježek visel slepici na hrdle.
Mam podobnou zkusenost, vlelz pod prepravku na ovoce, kde jsem odkvokaval slepici. V noci rev, plno peri, ale prisel jsem vcas.