Jak se poráží křepelky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.10.2020 10:47
nemide

XXX.XXX.47.94

Jakým způsobem porážíte křepelky?

25.10.2020 19:57
servis62

XXX.XXX.51.230

Jestli to chcete i s kůží tak smočit křepelku v teplé vodě 65"C, až jdou škubat křídla.

28.10.2020 14:33
mr.X

XXX.XXX.168.134

Souhlas, nic šetrnějšího u drůbeže než useknutá hlava není.
Já spařuji ve vroucí vodě cca 3-4 vteřiny ve staré rychlovarné konvici a pak škubu na domorobo škubačce...

28.10.2020 14:40
mr.X

XXX.XXX.168.134

Výborná pomůcka je malý vykrvovací trychtýř.
Křepelka je malé křehké zvíře. Místo sekání hlavy můžete ve vykr.trychtýři trochu vytáhnout hlavu a velmi ostrým nožem rychlým pohybem hlavu uříznout. Je to stejně rxchlé jako useknutí a u křepelek i praktičtější. pak už ji jen necháte v trychtýři vykrvit.
M

28.10.2020 17:20
hanzig

XXX.XXX.168.142

useknu hlavu vykrvim opařim oškubu a je to... Máme teda škubačku a 10 ks je oškubáno za cac 30s.. Sem tam zustane nějaké brko ale holky to stejně dočistí takže ok...

30.10.2020 10:27
milanhorinka

XXX.XXX.41.121

Dobrý deň.Za 30 sekund 10 krepeliek,sa zdá málo.Ak trochu pridáte budem tomu veriť.M.H.

30.10.2020 11:00
mr.X

XXX.XXX.168.134

V bubnove skubacce proc ne. Ja skubu na domorobo skubacce 1 kus za cca 10s krepelka, 20s velke kure. Pro me je to naprosta parada, nedelam najednou moc kusu

30.10.2020 12:31
Varaxi

XXX.XXX.1.226

mr.X napsal(a):
V bubnove skubacce proc ne. Ja skubu na domorobo skubacce 1 kus za cca 10s krepelka, 20s velke kure. Pro me je to naprosta parada, nedelam najednou moc kusu

No to jo, ale z výpočtu výše vyplývá, že 10 křepelek je oškubáno za 30 vteřin, tj. 1 křepelka za tři vteřiny. To je prostě zvláštní.

30.10.2020 12:38
hanzig

XXX.XXX.2.131

Varaxi napsal(a):
No to jo, ale z výpočtu výše vyplývá, že 10 křepelek je oškubáno za 30 vteřin, tj. 1 křepelka za tři vteřiny. To je prostě zvláštní.

Máme tohle a v tom oskubete i 20 krepelek naraz 😉 běžně 3-4 kuřata naráz... Stále je to zvláštní?

30.10.2020 12:43
mr.X

XXX.XXX.168.134

Vlastní výroba? Pěkné to máte

30.10.2020 13:04
Varaxi

XXX.XXX.1.226

hanzig napsal(a):
Máme tohle a v tom oskubete i 20 krepelek naraz 😉 běžně 3-4 kuřata naráz... Stále je to zvláštní?

Jéé!
Ano, je to zvláštní, ale už úplně jinak! :)

31.10.2020 07:33
servis62

XXX.XXX.51.230

Pro hanzig:

Za 30sekund těch 10 křepelek ani pořádně nevytáchnete ze škubačky, natož nepočítám nějakou přípravu a ještě píšete že holky doškubou, a potom ještě úklid. Takže bych nepsal nesmysl. Těch 30 sekund se točí akorát vaše škubačka. Souhlasím je to rychlé, ale nemátl bych až tak lidi. Píšete oškubu a je to - nesouhlas já teda ještě kuchám.

31.10.2020 07:40
servis62

XXX.XXX.51.230

Jinak 10-15 křepelek časově ze škubačkou nebo bez, jde porazit za cca 1 hodinu. Počítám vše od přípravy po úklid. Záleží na člověkovi a na počtu porážených zvířat.

31.10.2020 10:47
mr.X

XXX.XXX.168.134

nemide napsal(a):
Jakým způsobem porážíte křepelky?

pro inspiraci můj celý postup porážky:
- malý vykrvovací trychtýř, pod ním kýbl.
- odříznu v trychtýři hlavu, až sebou přestane škubat, tak křepelku zavěsím na okraj kýblu a nechám řádně vykrvit.
- mezi tím zaříznu další a takto si připravím ještě cca 2-3 kusy
- pak spařím v rychlovarné konvici v téměř vroucí vodě cca 3 vteřiny, hned poté oškubu na škubacím válci. - škubačka za pár korun domácí výroby ale velmi účinná na křepelky a kuřata.
-takto oškubu všechny ty 3- 4 připravené vykrvené křepelky
- pak postupně všechny kuchám. Nůžkami na drůbež křepelku rozstřihnu na hřbetě, rozevřu a jednoduše vyndám celý obsah bez porušení střev. Následně odříznu kolem kloaky aby trávicí trakt nebyl při vyndavání porušen.
Tento postup s rozstřižením na hřbetě se mi osvědčil mnohem více než vnitřnosti dolovat ven prstem otvorem pod kloakou....

Celkově nevím kolik času to zabere, nikam nespěchám a dělám naráz tak 20-30 kusů. Nejvíc času vezme příprava a následný úklid.

tak asi tolik k mému postupu. Přeji zdar při chovu.
M

31.10.2020 11:04
honzapm

XXX.XXX.134.34

Otázka je, jak bylo myšleno to dnes už legendární: "holky to pak doškubou".

To znělo tak krásně, automaticky, běžně...

Napadlo mě jediné - autor legendárního klasického výroku vyjme křepelky
ze škubačky a následně je vhodí do voliéry ostatních křepelek, které,
s vrozenou chutí, provedou kanibalistické dočištění trupů kolegyň/kolegů?

Nic jiného mě nenapadlo.

2.11.2020 00:32
lecram

XXX.XXX.8.29

hanzig napsal(a):
Máme tohle a v tom oskubete i 20 krepelek naraz 😉 běžně 3-4 kuřata naráz... Stále je to zvláštní?

Je,protože podle fotky je rozteč prstů velká.V tom křepelky neoškubete,narve vám je mezi prsty.

Přidejte reakci

Přidat smajlík