Dobrý den.
Chtěl bych poradit s léčbou kokcidie. Chytila to 1 mladá hybridka, bohužel sem to zjistil až teď tak je od včerejška na samotě ale pravděpodobně půjde na špalek. Má obrovské měkké vole je pokalena a po chyceni ji ze zobaku teče smradlava tekutina. Je mi jasné že už ji asi nezachráním ale chtěl bych zachránit zbytek který to má jistě taky ale nic na nich nepozoruji.
Proto se chci zeptat co u veta koupit aby se po nějaké době dali vejce normálně konzumovat a v jakých cenách se tyto přípravky pohybují? Dnes sem jim přidal do vody alespoň jablečný ocet ale jak říkám na zbytku nic nepozoruji tak snad to bude v pohodě, bohužel ta nemocná s nimi byla docela dlouhou dobu.
Děkuji za slušné odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

to není kokcidióza, ale měkké vole - hniloba jeho obsahu.

Svijan
napsal(a):
Uff tak to asi nebude tak strašný jak sem myslel. A poradíte co s tím mám dělat? Už to tak má delší dobu a přijde mi že se to zhoršilo tak sem ji dnes ani nedával krmení. Děkuji.
pokud to má delší dobu, tak jí vybrakujte.
Přece nechcete, aby vám tu někdo zdarma a v jeho volném čase vypisoval věci,
které zjistíte jednoduše přes Vyhledávač Google nebo v mnohých knihách.
Navíc - napíše-li tu člověk něco vlastními slovy nebo ze své praxe,
vždy se najde nějaký idiot, který jeho slova popře
- ale sám od sebe nikdy nic nenapíše, natož jako první. Jen číhá a čeká.
Takže sorry, energii do toho určitě já nevynaložím.
Ale třeba ji někdo jiný má, že.
Honzapm má pravdu...Nicméně vám dám odkaz, kde se můžete dozvěděc základní věci a udělat si obrázek, co se u vás nepovedlo a jaké jsou nápravné kroky...
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kokcidi%C3%B3za_dom%C3%A1c%C3%AD_dr%C5%AFbe%C5%BEe

honzapm
napsal(a):
Přece nechcete, aby vám tu někdo zdarma a v jeho volném čase vypisoval věci,
které zjistíte jednoduše přes Vyhledávač Google nebo v mnohých knihách.
Navíc - napíše-li tu člověk něco vlastními slovy nebo ze své praxe,
vždy se najde nějaký idiot, který jeho slova popře
- ale sám od sebe nikdy nic nenapíše, natož jako první. Jen číhá a čeká.
Takže sorry, energii do toho určitě já nevynaložím.
Ale třeba ji někdo jiný má, že.
Jestli my, Honzíku, nejsme z nějakého to důvodu už na ty idioty nějak vysazení, že?

No, kdo nepochopil ironii, jeho problém. Vemte si svého A.B. zpět k sobě na Slovensko a užívejte si😎