Kachna jako domácí mazlíček

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.11.2020 00:16
Mrs.V

XXX.XXX.27.202

Otázka choval někdo nějakou drůbež jako domácího mazlíčka v bytě? Třeba kachnu. Né že bych to chtěla vyzkoušet jen mě to tak napadlo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.11.2020 09:16

no. představivosti se meze nekladou, ale drůbež překvapivě smrdí, práší a taky nekontrolovatelně kadí. v případě kachny jsou to mokré stříkance.

13.11.2020 11:16
asperulo

XXX.XXX.104.1

No, jak píše Bodlinka - meze si musí určit každý sám, ale určitě to už někdo zkoušel, někdo má hodně času a neví co s ním .... https://www.youtube.com/watch?v=38IAla4yz9w

13.11.2020 12:36
přezdívka

XXX.XXX.105.195

A co na to ochránci zvířat? Nehraničí to náhodou s týráním? Kachně je přece nejlépe v hejnu někde na rybníce. Já ji mám potom velice ráda na talíři.

13.11.2020 13:18
asperulo

XXX.XXX.104.1

Myslím, že kachně na rybníku je dobře, ale asi horší, než udělat si z drůbeže domácího mazlíčka a dobře se starat, je chov v nevhodných chovatelských podmínkách ...
A to je asi častější problém.
Někdo má jako mazlíčka kočku, někdo psa. A pes je smečkové zvíře, taky by se dalo polemizovat, jak moc pes trpí, když je během dne sám ...
Dotaz byl, zda to někdo zkoušel. Když se o zvíře člověk dobře stará nevidím problém.
Já drůbež jako mazlíčka nemám, ale když má někdo raději husu než psa ....
Pro někoho je týraní právě ta kachna na talíři, a těžko najdeme někoho, kdo by mohl říc jak to vlastně je ...

https://www.youtube.com/watch?v=tewFh6KhnCQ&list=RDCMUCJnagsHfzw_JKMl-uAqVZUg&index=9

13.11.2020 13:20
Valentko

XXX.XXX.226.187

Mrs.V napsal(a):
Otázka choval někdo nějakou drůbež jako domácího mazlíčka v bytě? Třeba kachnu. Né že bych to chtěla vyzkoušet jen mě to tak napadlo.

O chvíľu budú mať ludia za maznáčika aj slona.

14.11.2020 20:20
juhaj

XXX.XXX.164.121

To mi připomnělo. Známého otec byl vysoce postavený činitel v mezinárodní firmě. To odnášelo i časté recepce, na jednu svého syna vzal. U stolu vedle mého známého seděla krásná slečna, asi v jeho věku. Byl tehdy na vejšce. Protože byla cizinka, zapředl s ní hovor anglicky, přemýšlel, čím jí zaujmout a nakonec začal vyprávět o svém psovi. Jenže nebyl zdatný lingvista a navíc nervózní, tak spletl dog ( pes) s duck ( kachna). Takže začal s tím, že jeho nejlepší přítel je duck, jak s ním chodí na procházku do parku, krmí ho, jak ten ho vítá, když přijde domů. Slečna prý zírala dost nevěřícně, z omylu ho vyvedl až odešla vedlesedící, který smíchy málem spadl pod stůl b

19.11.2020 09:16
paskov244

XXX.XXX.200.184

přezdívka napsal(a):
A co na to ochránci zvířat? Nehraničí to náhodou s týráním? Kachně je přece nejlépe v hejnu někde na rybníce. Já ji mám potom velice ráda na talíři.

Nestrašte z ochránci zvířat .
Každé zvíře které se narodí v zajetí považuje tvory se kterými se stýká za svou skupinu v tomto případě hejno . Větší týraní je chovat zvířata na omezeném prostoru rychle jej vykrmit a pak ho přidat na talíř ke knedlíkům a zelí .

19.11.2020 13:20
Valentko

XXX.XXX.226.187

paskov244 napsal(a):
Nestrašte z ochránci zvířat .
Každé zvíře které se narodí v zajetí považuje tvory se kterými se stýká za svou skupinu v tomto případě hejno . Větší týraní je chovat zvířata na omezeném prostoru rychle jej vykrmit a pak ho přidat na talíř ke knedlíkům a zelí .

Vysvetlite mi aky mate problem s tým ze sa napr. kačice chovajú na omedzenom priestore aby sa vykŕmili. Ked chcete jest kačice s tesca alebo z lidla ktoré sú vo veľkosti sliepky tak nech sa vam páči ( aj tie kačice na pultoch nemali bohvie aký zivot ). A keď ste taký " ochrancovia prírody" tak napr. môžete jesť klíčky zo zahrady. Ale ja sa dobrej vykŕmenej kačice určite nevzdám. Ved domáce zvieratá su nato aby z nich bol úžitok. Ci sa mýlim?

19.11.2020 13:55
začátek

XXX.XXX.4.22

No nevím kam to ještě povede ,ale za mého života pamatuji ,že psí pečínka či guláš byla celkem běžná pochoutka a sádlo bylo používané jako lék Ledvinový pás s kočičí kůže to nejlepší na ledviny. Ale vnučka nechce jíst králíka a může za to pohádka, králíci s klobouku, Ochočit jde i kachna tak proč si jí nenastěhovat do postele ,nebo koupelny. Však známe asi všichni kačera Skrblíka.

19.11.2020 16:30
paskov244

XXX.XXX.200.184

Valentko napsal(a):
Vysvetlite mi aky mate problem s tým ze sa napr. kačice chovajú na omedzenom priestore aby sa vykŕmili. Ked chcete jest kačice s tesca alebo z lidla ktoré sú vo veľkosti sliepky tak nech sa vam páči ( aj tie kačice na pultoch nemali bohvie aký zivot ). A keď ste taký " ochrancovia prírody" tak napr. môžete jesť klíčky zo zahrady. Ale ja sa dobrej vykŕmenej kačice určite nevzdám. Ved domáce zvieratá su nato aby z nich bol úžitok. Ci sa mýlim?

Tak jsem vás nepochopil bohužel . Přečtěte si to ještě jednou co jsem napsal .

19.11.2020 17:07

Já mám jednu slepičku doma, byla ošklivě zraněná a ostatní jí šikanovali tak jsem jí přestěhovala, už je zahojená a ostatní jsou s ní v pohodě ale už je zvyklá bydlet doma. Ráno vstávám v 5 a ona se mnou, dá si snídani a pak se jde ještě dospat do postele než se rozední. Pak otevřu kurník a ona jde ven za ostatními. Když chce domů jde ke dveřím a zavolá si abych jí otevřela. Když prší tak kolikrát nechce ven celý den, jestli je doma nebo venku je čistě na ní, pouštím jí jak chce. Samozřejmě že hovínka dělá po podlaze, ale ne tak často jak si možná mnozí myslí :) Prostě je seberu papírovou utěrkou a dám do kýble co pak jde na kompost. Má doma stále k dispozici pšenici a další pochutiny dle jejích preferencí, misku s vodou sdílí se dvěma psi kteří jsou její velcí kámoši. Když vařím tak ochutnává a když jím tak hodně rychle protože ona ujídá z druhé strany. V noci spí na seně v kočičí přepravce na stole. V profilu mám její fotky :)

19.11.2020 18:19
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já mám jednu slepičku doma, byla ošklivě zraněná a ostatní jí šikanovali tak jsem jí přestěhovala, už je zahojená a ostatní jsou s ní v pohodě ale už je zvyklá bydlet doma. Ráno vstávám v 5 a ona se mnou, dá si snídani a pak se jde ještě dospat do postele než se rozední. Pak otevřu kurník a ona jde ven za ostatními. Když chce domů jde ke dveřím a zavolá si abych jí otevřela. Když prší tak kolikrát nechce ven celý den, jestli je doma nebo venku je čistě na ní, pouštím jí jak chce. Samozřejmě že hovínka dělá po podlaze, ale ne tak často jak si možná mnozí myslí :) Prostě je seberu papírovou utěrkou a dám do kýble co pak jde na kompost. Má doma stále k dispozici pšenici a další pochutiny dle jejích preferencí, misku s vodou sdílí se dvěma psi kteří jsou její velcí kámoši. Když vařím tak ochutnává a když jím tak hodně rychle protože ona ujídá z druhé strany. V noci spí na seně v kočičí přepravce na stole. V profilu mám její fotky :)

A jak to dopadlo s tou vaší slepičkou, co blbě chodila? Dostala se z toho, nebo ne?

19.11.2020 18:23

Díky za optání, je to lepší, většinou už chodí normálně takže mám podezření že si ze mě dělá srandu :D

19.11.2020 20:12
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Tak to buďe ráda, že máte takovou laškovnou slepici, ty moje to vždycky myslej dovopravdy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík