Zdravím,
prosím o rady a názory. Bydlíme v Krkonoších (700m.n.m.). Máme pár nosných hybridů, převežně vynešené z velkochovů. Loni jsem tady řešil Jestřába, který nám jich zlikvidoval 23 (2x jsem dokupoval). Udělal jsem plot a nad něj síť a je klid. Na jedné diskusi na FB, řešila paní podobný problém, tak mě napadlo, jestli třeba není nějaké plemeno, které by bylo větší a nedalo se tak snadno. Někdo tam zmiňoval Orlovky pestré. Zkrátka by se mi líbilo, kdyby si zase mohli slepice courat kde chtějí. Bydlíme na samotě, takže s nějakým menším úbytkem se počítá. Požadavky :
1. Aby se to případně nedalo tak snadno sežrat :-)
2. Snůška je celkem jedno - máme vejce jen pro sebe
3. Snášek trochu drsnější podminky v zimě
4. Cen tak nějak rozumná - je jasný, že jak hybrid to nebude :-)
P.S. : Zateplený kurník máme.
Díky za rady a názory.
Kuba
My bydlíme na konci vesnice u pole/ žádná samota, ale dravci k nám sem tam zaletí. Už když se blíží, začne kohout “nadávat” a holky zalezou pod kurnik nebo mezi keře. Kvočna s mladýma běhá po dvorku a ubránila kuřata před postolkou i kocourem. A to prosím zdrobnělá wyandotka. Když byla na volno velsumka, zavedla je vždy do budky a tam zůstala .
Zkuste jiného kohouta, nás mladý zatím také nic moc, ale ještě ani nepojímá, tak snad zmužní co nejdříve 😇
viu
napsal(a):
My bydlíme na konci vesnice u pole/ žádná samota, ale dravci k nám sem tam zaletí. Už když se blíží, začne kohout “nadávat” a holky zalezou pod kurnik nebo mezi keře. Kvočna s mladýma běhá po dvorku a ubránila kuřata před postolkou i kocourem. A to prosím zdrobnělá wyandotka. Když byla na volno velsumka, zavedla je vždy do budky a tam zůstala .
Zkuste jiného kohouta, nás mladý zatím také nic moc, ale ještě ani nepojímá, tak snad zmužní co nejdříve 😇
Náš Kohout je celkem bojovník, ale na Jestřába bohužel nemá. Tedy já ho přímo neviděl, ale podle peří na zemi tak nějaký kontakt proběhl :-)