Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lukáš_Kolúch

10.12.2020 10:24
Lukáš_Kolúch

XXX.XXX.252.50

Dobrý den,
prosím vás, rozhodl jsem se, že bych synovi pořídil husy - mala housatka. Chci, aby mel na zahrade a zvířátka, o která se bude muset starat, nakrmit, vypustit na pastvu a na večer zavřít. Mám kotec a v něm velkou boudu po velkém psovi, tak bych chtěl husy případně zavirat. Výběh bych měl taky, cca 50m2.
Je možné si někdy z jara sehnat malička housatka, aby si na nás co nejdříve zvykla? Nebo, rodí se vůbec housatka na jaře?
Děkuji moc moc za rady.
Lukáš
Karviná

10.12.2020 11:06
petraodlesa

XXX.XXX.36.253

Pokud to máte jen pro radost, synovi, máte lepší slepičky hedvabničky.

10.12.2020 12:24
paskov244

XXX.XXX.200.184

Kolik má syn roku ? Husy do podzimu vyrostou a jestli je syn do deseti let určitě ho bude houser prohánět po zahradě . Může se stát že pak ztratí zájem o zvířata to by byla škoda .
Pořiďte mu slepice a když mu budou nosit barevná vajíčka tmavě hnědé , modré a zelené myslím že bude mít větší radost .

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.12.2020 12:30

No....je to veliká zodpovědnost za živého tvora, kterého nikam neudáte, až ho to přestane bavit (záleží na jeho věku a JEHO zájmu o věc). Vždy je lepší začít něčím, co je odolné a vydrží nějaký den bez dozoru, jako morče, křeček, rybičky. Housata na zkoušku se i moc nezdají, navíc ta plocha není na husy taky moc velká. Pokud zájem má, tak bych také volil spíše nějaké zdrobnělé plemeno slepic, 3 kusy, využijí i ten psí kotec.
Jinak, ptáci se NERODÍ, ale LÍHNOU. A obvykle na jaře.

10.12.2020 12:50
nighthunter

XXX.XXX.24.128

50m2?

10.12.2020 12:53
Meelek

XXX.XXX.38.211

Zdravim, husy bych klukovi na starost nedaval, spis 4 páry pěkných holubů a kotec předělat na holubník. Plemen jsou spousty, udělají vice krásy, nenáročné ve srovnání s husou. Budniky a sedačky v horní části a dole můžou běhat křepelky. Chov hus si vemte na paškál Vy sam. Pokud dokážete udržet lišku za plotem, český husy se dají chovat celoročně venku
. Houser v toku, pres zimu a jaro, se moc k dítěti nehodi. A husa s housaty to same. Kvůli tomu se můj kluk (5let) hus boji, párkrát ho prohnal houser. Stesti, ze umí dobře běhat :). Ale sranda to příliš není, mohl by malému dítěti ublizit.

10.12.2020 13:36

Lukáš_Kolúch napsal(a):
Dobrý den,
prosím vás, rozhodl jsem se, že bych synovi pořídil husy - mala housatka. Chci, aby mel na zahrade a zvířátka, o která se bude muset starat, nakrmit, vypustit na pastvu a na večer zavřít. Mám kotec a v něm velkou boudu po velkém psovi, tak bych chtěl husy případně zavirat. Výběh bych měl taky, cca 50m2.
Je možné si někdy z jara sehnat malička housatka, aby si na nás co nejdříve zvykla? Nebo, rodí se vůbec housatka na jaře?
Děkuji moc moc za rady.
Lukáš
Karviná

A co budete dělat, až housátka vyrostou? Ono to jde dost rychle. Koukala jsem loni na podzim na sousedovic, rostla skoro "před očima".

10.12.2020 13:46
honzapm

XXX.XXX.134.34

Housata se líhnou na jaře a dají se pořídit v drůbežárnách.
Snad v Karviné nějakého prodejce máte.
K člověku jsou velice důvěřivá a kontaktní.
Potřebují dostatek pastvy, směs pro výkrm a zpočátku i tepelný zdroj.
Možná nebudou chtět být v tom kotci, ale budou chtít být s vámi doma.
Čím méně jich pořídíte, tím závislejší na člověku budou.
Pět už je lepší číslo.
V dospělosti jsou také přítulné a na Martina je prodáte bez problému
nebo zužitkujete doma.
Přes zimu + případný chov - na to je výběh malý, stal by se blátivým.
Dál byste potřebovali vodní plochu, nádobu, na úspěšné páření.
Houser je agresivní až po vytvoření pár či hejna, tj. po přelomu roku,
což pro vás není aktuální.

10.12.2020 13:48

malá housata potřebují teplou odchovnu

a počítáte s tím, že syna teda budete nutit, aby se staral o housátka, která potom zabijete a sníte? ne každý dítě tohle zvládne.

janae1

10.12.2020 13:49
janae1

XXX.XXX.160.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No....je to veliká zodpovědnost za živého tvora, kterého nikam neudáte, až ho to přestane bavit (záleží na jeho věku a JEHO zájmu o věc). Vždy je lepší začít něčím, co je odolné a vydrží nějaký den bez dozoru, jako morče, křeček, rybičky. Housata na zkoušku se i moc nezdají, navíc ta plocha není na husy taky moc velká. Pokud zájem má, tak bych také volil spíše nějaké zdrobnělé plemeno slepic, 3 kusy, využijí i ten psí kotec.
Jinak, ptáci se NERODÍ, ale LÍHNOU. A obvykle na jaře.

Řekla bych, že tazatel je to dítě. Dospělý by snad toto nenapsal.

Housata jsou hloupost. Malý výběh, husy jsou dost hlasité a umí být hodně zlé, jsou výborní hlídači. Dle mého pro dítě začátečníka absolutně nevhodné.
A jako perlička jsou dlouhověké, počítejte, že pokud je nesníte, tak se budete o husy starat 15let a nadělají celkem nepořádek.
Osobně jsem ráda, že se jim najdeme ubytování v mrazáku a to jsem vždy z housat nadšená.

Přidejte reakci

Přidat smajlík