Uživatel s deaktivovaným účtem

ne, vylíhlá kuřata potřebují vytápěnou odchovnu. a mezi slepice je můžete dát, teprve až když jsou dostatečně velká a zcela opeřená.
Zde najdete naprosto vše, co nevíte.
https://www.trhknih.cz/kniha/2mxgbsiwn4
Čerstvě vylíhlá kuřata potřebují teplotu 30-32 stupňů, světlo a krmení jen pro ně.
Ke slepicím je přidávám až kolem 16.-18. týdne věku.
To si přepočítejte na měsíce a máte dobu, po kterou se o ně musíte starat VY.
Kuřata se po vylíhnutí dávají do ODCHOVNY. Její vybavení a rozměry máte v knize.
Malé kuře vám slepice klidně uklovou.
Četbě zdar.
Boban10
napsal(a):
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli někdo nevíte jakou si koupit líheň do začátku za normální peníze děkuji za radu
Již to tu bylo mnohokrát a tak jen shrnu stručně. Musíte mít představu na kolik vajec, zda nějakou levnou s obsluhou (většinou musí být umístěna ve stabilních bytových podmínkách) a nebo automatickou. Prodejců je celá řada a ne všichni prodávají kvalitní líhně. Vyzkoušená kvalita je od firem R-com a Brinsea. Ale dá se líhnou, se znalostmi a zkušeností, téměř v každé líhni. Záleží na tom, jak se chcete chovu drůbeže věnovat.
ančovička1
napsal(a):
..a jsou stale..jednu velkou, Bios 09,mam, krasne lihne hlavne husy
Určitě Biosky jsou spolehlivé líhně. Ty malé většinou potřebují ruční otáčení vajec, hlídat vlhkost i teplotu a to hlavně u nichž jsou menbránové termostaty. Ty vyžadují velkou trpělivost při seřízení a stálou teplotu v místnosti, kde je Bioska umístěna. Tato technika je sice spolehlivá, ale kvalitním digitálním zařízením nemůže konkurovat.
jo012810
napsal(a):
Určitě Biosky jsou spolehlivé líhně. Ty malé většinou potřebují ruční otáčení vajec, hlídat vlhkost i teplotu a to hlavně u nichž jsou menbránové termostaty. Ty vyžadují velkou trpělivost při seřízení a stálou teplotu v místnosti, kde je Bioska umístěna. Tato technika je sice spolehlivá, ale kvalitním digitálním zařízením nemůže konkurovat.
Membranovy termostat mi pred par lety "odesel", ale byla jsem s nim spokojena.perfektne drzel teplotu,zadny problem..ted mam ovladani digitalni, ale musim vice hlidat teplotu..teplomer s vlhkomerem,digi, mam uvnitr lihne na horni urovni vajec, tato lihen velice dobre drzi vlhkost...rucni obraceni mi nevadi, lihnu v ni jen housata, tedy + - 50 vajec..
Kurata lihnu v lihni Cavattuto..
Tak koukam, ze uz to brzy vypukne,uz se tesim 😁🐣🐣🐣
ančovička1
napsal(a):
Membranovy termostat mi pred par lety "odesel", ale byla jsem s nim spokojena.perfektne drzel teplotu,zadny problem..ted mam ovladani digitalni, ale musim vice hlidat teplotu..teplomer s vlhkomerem,digi, mam uvnitr lihne na horni urovni vajec, tato lihen velice dobre drzi vlhkost...rucni obraceni mi nevadi, lihnu v ni jen housata, tedy + - 50 vajec..
Kurata lihnu v lihni Cavattuto..
Tak koukam, ze uz to brzy vypukne,uz se tesim 😁🐣🐣🐣
My máme liheň CLEO, na kterou moc dobrá reakce není, ale spokojenost , máme ji cca 7 let , možná i více ...Je v teplotě cca 18stupňů , musela se trochu vyladit , ale funguje Ze cca 45 vajec zůstanou cca 3-5 kusů navyklubaných , ale jinak v pohodě...
Mám biosky na 90ks menbrana i digitál,menbrána je citlivá na barometrický tlak,ale hlavně na skladování mimo líhnutí,chce to místo se stálou teplotou,já je skladuju v ložnici U 60Ks to platí taky na 30ks je hrozně citlivý potenciometr,ale pak drží.
Tak tedy, kde se dají nakoupit nové líhně se zajištěným servisem např.: https://www.bioska.cz/cze/produkty; nebo www.lihne.cz.. Jinak tu na ifauně najdete inzeráty prodeje i starších líhní, nebo na Bazoši.
Boban10
napsal(a):
A nemáte naky stránky odkud ste kupovaly chci líhnout hlavně slepice a křepelky po případě husy moc děkuji
Jak pise pan chovatel vyse, bud lihen novou, s typem a velikosti lihne si jeste nechte poradit, uz je jich spousta vyzkousenych, na lihnuti housat doporuceji lihen Biosku,protoze nema "nucenou" ventilaci, tedy vajicka tolik nevysychaji..husy potrebuji k lihnuti vyssi vlhkost, nez kurata..obratila bych se na inzerci, Bazos..
Já bych vám poradila, kupte si něco kvalitnějšího.
Já začínala s COVINA SUPER ET24 automat, a doslova jsem to někdy obrečela, když jsem při každém prosvěcování vyhazovala oplozená vejce s odumřelými zárodky. Po hodně pokusech jsem přišla na to, že teplota na display ukazuje jinak než je uvnitř. V některých místech pod topnou spirálou dosahovala teplota i 41 stupňů. Vyhodila jsem automatické otáčení, tím se dostaly vejce níž. Pak jsem ubrala doporučovanou vodu, protože kuřata se díky malé vzduchové bublině udusily před líhnutím. Ale doteď se divím, že jsem u líhnutí vydržela, protože tyhle neúspěchy vás pěkně otráví.
Teď mám dvě Biosky koupené na inzerát z bazaru. A dvě rcom king suro 20. A mám z líhnutí radost. A když pak kupujete násadovky, kdy třeba jedno vejce orlovek stojí 40 Kč, tak potřebuje člověk jistotu kvalitní líhně.
Boban10
napsal(a):
Ne já to čtu jen naky pan se ptal jakou sem si vybral
Tak jsem si take precetla, jakou lihen jste si vybral, je dobre,ze jste typ lihne uverejnil,aspon vam muzou zkuseni chovatele napsat svoje nazory a zkusenosti..vyhnete se zklamani..taky souhlasim s koupi sice drazsi, ale kvalitni lihne..