Co budete líhnout,já už mám naloženo,prozatím zkouška nové líhně ,dnes večer první prosvícení,tak uvidím co zbyde.
Jsou tam Brahmánky,Australky modré a černé,kříženky Araukan,a určitě nějaký mix všeho.
rošt normálně používám,ale měla sem tam víc vajec než vleze,ted po prosvícení to tam dám zpět,nebot hodně vajec sem vyřadila.Otáčím 2x denně,s roštem i bez.Ano je to Cleo 5,nové,tak zkouším jestli je OK,ještě mám jedno staré 8 sezonu,ale je ještě vpořádku.
Ted tam mám už jen 29ks,zbytek do 50 neoplozen,byly to vesměs Australky./mám 2 kohouty a oba to mají na háku/.U těch zelených vajec něco co bylo tmavé,tak nešlo prosvítit tak bude překvápko.Tyhle kuřátka budou stejně na prodej,tak mi je vcelku jedno,co se vylíhne.Co bude,bude.
ančovička1
napsal(a):
Ja se chystam lihnout maransky od mych mladych slepicek, novy mlady kohout uz ceka u kamaradky.. vlasky,forverky,jeste nevim, slepicek mam dost..dale opet pizmovky,ale ty se o lihnuti postaraji samy..uz zacaly snaset😕..brzo..
no mě přestaly kachny IB snášet teprv v prosinci,ale nesnášely v létě,a to co málo v tu dobu bylo bylo neoplozeno.
Tak snad pak dám do líhně i IB,i když sem do doted líhla jen pod kachnama.Vždy nějaká sedne.Ted mám ještě nějaký kachní mix co se vylíhl v létě,tak tam pak až nanesou taky něco bude.
Jeje , vy mate krasne chocholatky😀..ja jsem take chovala indiany,ale nebylo to k nicemu,tak sli o dum dal..dlouho jsem mela ruanske a pizmovky, nakonec zvitezily pizmovky..spolehlive,dobre mamy, dobre oplodnena vejce..a na pekaci hodne masa😁
...ale o kuratech zacnu premyslet az tak za dva mesice:)
ančovička1
napsal(a):
Jeje , vy mate krasne chocholatky😀..ja jsem take chovala indiany,ale nebylo to k nicemu,tak sli o dum dal..dlouho jsem mela ruanske a pizmovky, nakonec zvitezily pizmovky..spolehlive,dobre mamy, dobre oplodnena vejce..a na pekaci hodne masa😁
...ale o kuratech zacnu premyslet az tak za dva mesice:)
no já tyhle kuřátka taky budu prodávat,nechám si až další .Hlavně potřebuju Australky,ale kohouti sou uplně mimo
No kačky chocholačky jsou srandovní,kor ten kačer,ten má místo chocholky helmu.Jinak mám na prodej 2 divoce zbarvené bez chocholky a jednoho ruánského/tedy nevím ,jestli je uplně čistokrevný/.Snad se to udá.Nikdo to nedokázal zabít.Taky tu mám ještě volné kačery IB černé,ale to mám vyzkoušeno,že se udají vždycky.