Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.1.2021 17:01
broumacka

XXX.XXX.168.213

Všechny zdravím , potřebuji poradit.Mam tu jednu bílou hedvabničku,měla by být zdrobnělá a nyní jsem si byla pro 2+1 hedvabnicky velké žluté vousaté.Bohuzel nevidím moc rozdíl mezi velikostí zdrobnělé a té velké.Nemate někdo foto kde by byli vedle sebe,jen na porovnání.

17.1.2021 17:11
pastevecovci

XXX.XXX.8.37

broumacka napsal(a):
Všechny zdravím , potřebuji poradit.Mam tu jednu bílou hedvabničku,měla by být zdrobnělá a nyní jsem si byla pro 2+1 hedvabnicky velké žluté vousaté.Bohuzel nevidím moc rozdíl mezi velikostí zdrobnělé a té velké.Nemate někdo foto kde by byli vedle sebe,jen na porovnání.

Rozdíl mezi zdrobnělou a velkou hedvábničkou je značný. Je-li to 0,1 zdrobnělá, měla by mít váhu cca 0,5 kg, velká určitě více jek 2x tolik (tedy 1kg a více...)
Ale žijeme v ČR, takže když nalíhnem pozdě (velké) a ony pořádně nevyrostou, tak je prodáme a řeknem, že jsou zdrobnělé... A tak... On to někdo koupí, rozmnoží.... a prodá ten příběh dál...

17.1.2021 17:20
pastevecovci

XXX.XXX.8.37

Pro porovnání poslední dvojice nad sebou kohout a slepice z. HE. Jsou to zcela dospělí jedinci.
Vedle v kleci z.W

Více fotek lze najít zde https://vidzhan.rajce.idnes.cz/Oblastni_vystava_Podyji_Okresni_vystava_vyletku_12._-_13.10.2019/

17.1.2021 17:46
broumacka

XXX.XXX.168.213

Tak zítra zkusím zvážit,to bude sranda.Zatim je mám všechny u zdrobnělých slepicek,než dodělám další výběh.Jsou určitě o něco větší než zdrobnělé vesumky,ale zase o dost menší než třeba nosnice.

17.1.2021 17:51
pastevecovci

XXX.XXX.8.37

broumacka napsal(a):
Tak zítra zkusím zvážit,to bude sranda.Zatim je mám všechny u zdrobnělých slepicek,než dodělám další výběh.Jsou určitě o něco větší než zdrobnělé vesumky,ale zase o dost menší než třeba nosnice.

Měli by být poloviční než zdrobnělé velsumky. Jsou-li stejně velké, nebo větší není třeba vážit - nejsou to zHE, ale jsou HE.

17.1.2021 18:00
broumacka

XXX.XXX.168.213

Děkuji tak to jste mi udělal radost,v tom případě i bílá není zdrobnělá.Mela jsem strach,aby ji kohoutek neublížil. Měla jsem nasadova vejce a pan co mi je prodával tvrdil,že jsou zdrobnělé.Tak je možná popletl.Pekny vecer

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.1.2021 08:15
Uživatel s deaktivovaným účtem

Není to úplně nejlepší foto, ale srovnání tam je, kohout klasická HE, vzadu bílá zdrobnělá slepička HE

18.1.2021 15:58
maho

XXX.XXX.25.134

A co třeba rozdíl ve velikosti vajec?? Má HE stejně velká vejce jako např. nějaké nosné plemeno? A zHE pak poloviční než nosné plemeno i než klasická HE? Děkuji za odpověď.

18.1.2021 19:58
broumacka

XXX.XXX.168.213

Tak pokud mám tedy hedule velké a ne zdrobnělé,tak mají vejce asi jako zdrobnělé slepičky,moc velká vajíčka nemaji

18.1.2021 20:30
maho

XXX.XXX.25.134

Díky za info, to jsem potřeboval vědět. Já před 4 lety koupil násadova vejce zHE a vylihlo se 5 slepiček. Po roce jsem sehnal kohouta. Velikostně k sobě jdou, vajíčka mají menší než klasické nosné slepice, ale rozdíl ve velikosti údajných zHE a těmi nosnicemi zase tak velký není. Takže mám velké HE a to si celé ty roky myslím, že mám zHE , právě podle velikosti těch vajec:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík