Uživatel s deaktivovaným účtem

Od února začínají zasílat a prodávat ze Slovenska z Gyronu násadová vejce. Zasílají Českou poštou, nebo na osobní odběr u nich na líhni. Tak asi jdu na to - osobně si zajedu, jen nevím, jak přes hranice teď, když je tu korona.
Nějaké doporučení nebo zkušenosti náhodou nemáte?
Dobrý deň Určite by som to neriskoval,nakoľko sa vyhrážajú na mieste 1000 eur pokutami.V tomto nestálom období by som ešte s liahnutím neponáhlal.bude dosť veľká neoplodnenosť.U Nás je 25 cm snehu,sliepočky sú zavraté,ale v Piešťanoch nemusí byť tolko snehu.Nepíšete od akých sliepok chcete nekupovať vajíčka.Ak Kalimera alebo brojlery,tak by som počkal,tie rastú rýchlo.M.H.
Uživatel s deaktivovaným účtem

On bude každý hybrid lepší než směska různých genotypu z gyronu, kde co kus to original
jiran69
napsal(a):
Dobrý den, naváži na příspěvek Studenec - Dominanti. Jaký typ dominantu byste doporučili na volný venkovní chov, samozřejmě zateplený kurník?
Já jsem nejspokojenejší s dominant leghorn a loni jsem zkusil dominant červeně žíhaný a taky jsem spokojený.
Naopak zklamání dominant greenshell, dominant koroptvi a dominant žíhaný a modrý.
Dominant černý a sasex taky není špatný.
1978milan
napsal(a):
Já jsem nejspokojenejší s dominant leghorn a loni jsem zkusil dominant červeně žíhaný a taky jsem spokojený.
Naopak zklamání dominant greenshell, dominant koroptvi a dominant žíhaný a modrý.
Dominant černý a sasex taky není špatný.
mám náhodou jednoho Dominanta greenshell a začal nést sice o 2 týdny pozděj než rychlejší leghornka, ale ted v zimě za poslední 2 týdny 9 vajíček, jsou olivová jak
mají být, tak krásně poznám a spočítám...
jinak Greenshell je přednostně vyšlechtěn na zelená vajíčka, takže snůška není to hlavní, tak ani nemá udávanou takovou nosnost jako leghornka...
Dominant má v podstatě všechny slepice většího tělesného rámce, snad jen mimo leghornek. I ty koroptví jsou oproti čistokrevným vlaškam mohutnější a mají jinou stavbu těla.
Ty greenshelly jsou stejně velké jako hnědé a černé, ale vejce poloviční.
Naproti tomu dominant leghorn má obří vejce.