Vlhkost v domácej liahni

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2021 10:55
didibakachan

XXX.XXX.96.2

Dobrý deň, mame doma po domácky urobenu liahen z chladničky. Na bokoch mame vyhrievacie teleso a dnes skúšame vlhkosť. Ako dosiahnuť aby vlhkosť bola na všetkých 3 poschodiach rovnaká? Máme 3 poschodia a aj vetráčik malý ale aj tak vlhkosť na vrchom poschodí nedosahuje ani 50%.
Skusame zatiaľ bez vajicok ale vodu som musela liať teplú, nakoľko pri studenej aj pri 2 veľkých nadobach vlhkosť ani po pol hodina nesla nad 40%.
Nemáte niekto nejaké skúsenosti alebo rady?
Dakujem.

20.1.2021 11:29
mr.X

XXX.XXX.168.134

zdravím,
také v domácí líhni bojuji s vlhkostí. Dávám misku s vodou, odpařovací papíry a s bídou se dostanu na 50 procent.
Teď budu experimentovat s malým difusérem, který vyrábí mlhu + ovládací hygrostat. Používá se i do terárií, tak pak dám vědět jak se osvědčilo.
Pokud ale máte v každém patře jinou vlhkost tak má asi nedostatečný výkon větrák.
Jak řešíte topení ? Trochu mi pomohlo když výhřevné keramické žárovky byly kousek nad hladinou vody v misce a mířili na hladinu - zvýšil se odpar....

20.1.2021 18:39
jo012810

XXX.XXX.101.35

Vlhkost je funkcí plochy nádoby a teploty. Já mám zatím ve zkušebním provozu a stále zlepšuji: https://kshk.rajce.idnes.cz/Stavba_lihne/ keramická miska (to je důležité, neboť udržuje teplotu) o průměru 17 cm je zakryta plechem celá a tak je v líhni relativní vlhkost 46 až 48% při dolíhni mírným odkrytím jsem měl vlkost kolem 60%. U hrabavé drůbeže vlhkost od 45 do 50% je OK.

24.1.2021 13:59
joseff

XXX.XXX.159.46

Zdravím,jenom takový nápad.Co zkusit topení do akvárka.Má regulaci teploty vody a spolu s vlhkoměrem by se to dalo vyladit.Zkoušel jsem to ve sklenici s vodou a funguje

24.1.2021 14:02
jo012810

XXX.XXX.101.35

joseff napsal(a):
Zdravím,jenom takový nápad.Co zkusit topení do akvárka.Má regulaci teploty vody a spolu s vlhkoměrem by se to dalo vyladit.Zkoušel jsem to ve sklenici s vodou a funguje

Asi možné, ale zakrytá myska a její odkrývání asi příjde levněji...

24.1.2021 18:42
joseff

XXX.XXX.159.46

Záleží na velikosti líhně

Přidejte reakci

Přidat smajlík