Kohoutky hadům, sovám?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.1.2021 20:03
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Tak jsem prosvítila 50 vajec vlašky koroptví, pátý den v líhni. Vyřazeno tři kusy, dvě neoplodněná, jedno po rozbití s rozpitým žloutkem a na vnitřní stěně zbytek zárodku. No nazdar, čekala jsem nižší oplozenost. Vzhledem k zimě.
A co teď? Vlašky hned po vyklubání jdou poznat, co jsou zač. A kohoutci...co s nimi? Chovat je nechci, zabít nemám to srdce. Kdosi mi poradil odvézt do ZOO. Hadům, sovám...
Děláte to někdo?

31.1.2021 20:26
honzapm

XXX.XXX.134.34

Určitě ihned zavolejte dodavateli vajec a vynadejte mu,
že má tak vysokou oplozenost vajec. Je to jednoznačně jeho chyba.
Žádal bych náhradu a kompenzace.
Kohoutky nabídnout na FCB skupině Kohouti v nouzi,
tam je síť biomatek zachrání.
Dále promyslet množství slepiček.
Co když jich bude třicet? Není to moc?
Máte kurník jen na deset? Zvážil bych též žádost o kompenzace
za zvýšené množství kuřat a náhradu krmného dne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.1.2021 20:29

petraodlesa napsal(a):
Tak jsem prosvítila 50 vajec vlašky koroptví, pátý den v líhni. Vyřazeno tři kusy, dvě neoplodněná, jedno po rozbití s rozpitým žloutkem a na vnitřní stěně zbytek zárodku. No nazdar, čekala jsem nižší oplozenost. Vzhledem k zimě.
A co teď? Vlašky hned po vyklubání jdou poznat, co jsou zač. A kohoutci...co s nimi? Chovat je nechci, zabít nemám to srdce. Kdosi mi poradil odvézt do ZOO. Hadům, sovám...
Děláte to někdo?

tolik jich mít nebudete, aby to zajímalo zoologické zahrady. ty si berou z líhně po pytlech (kde je jich asi 600)

a hlavně nebudou chtít živé.

ale zabít to není problém, ustříhněte jim hlavu. u mě nechtěná kuřata baští Nora.

31.1.2021 20:43
Meelek

XXX.XXX.44.16

petraodlesa napsal(a):
Děláte to někdo?

Najděte si v okolí nějakou záchrannou stanici, budou vděčnější než v zoo a hlavně podporite jejich provoz svoji troškou... Chovají tam třeba dravce s upalenym křídlem, po srážkách s auty....... Samé skvosty vytvořené činnosti člověka.

31.1.2021 21:20
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

honzapm napsal(a):
Určitě ihned zavolejte dodavateli vajec a vynadejte mu,
že má tak vysokou oplozenost vajec. Je to jednoznačně jeho chyba.
Žádal bych náhradu a kompenzace.
Kohoutky nabídnout na FCB skupině Kohouti v nouzi,
tam je síť biomatek zachrání.
Dále promyslet množství slepiček.
Co když jich bude třicet? Není to moc?
Máte kurník jen na deset? Zvážil bych též žádost o kompenzace
za zvýšené množství kuřat a náhradu krmného dne.

😄😂🙋

31.1.2021 21:21
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
tolik jich mít nebudete, aby to zajímalo zoologické zahrady. ty si berou z líhně po pytlech (kde je jich asi 600)

a hlavně nebudou chtít živé.

ale zabít to není problém, ustříhněte jim hlavu. u mě nechtěná kuřata baští Nora.

Teda, ustřihnout 🙈no díky.

31.1.2021 21:49

petraodlesa napsal(a):
Teda, ustřihnout 🙈no díky.

Zní to drasticky, ale je to rychlé.

31.1.2021 21:56
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Trochu mi to připomnělo situaci, kdy má žena stála pod rozkvetlou meruňkou a přemýšlela, co budeme dělat s takovou úrodou. Přišel mráz a bylo po starostech.

Teda ne že bych Vám to přál.

31.1.2021 23:55
honzapm

XXX.XXX.134.34

Štefan1 napsal(a):
Trochu mi to připomnělo situaci, kdy má žena stála pod rozkvetlou meruňkou a přemýšlela, co budeme dělat s takovou úrodou. Přišel mráz a bylo po starostech.

Teda ne že bych Vám to přál.

Tak zase je to lepší než:
"Přinesla jsem si z trhu kuřátka. Zatím je mám na sluníčku v krabici.
Ale pípají. Nevíte někdo, co jim mám dát a tak?"
(nejmenovaná blondýna na FCB)

Samozřejmě je fajn najít v okolí někoho, kdo má pár hadů
nebo jiná roztomilá zviřátka.

Já jednou kamarádovi dal né sice kuřátka, ale cibule lilií,
a on vytáhl anakondě z úst morče, že je mu ho líto, a dal mi ho.
Tak jsem mu (kamarádovi) ve zverimexu koupil ještě pět potkánků.
Jenže slečna měla jen papírovou krabici.
No fujky jako, bylo to prochc... do tří minut a začínali na mě koukat ven.
Naštěstí je had snědl hezky pěkně rychle všechny.
Ulevilo se mi.
Tak třeba tomuhle kamarádovi bych dával kohoutky já,
kdybych měl něco proti nim.

Hezky jsem se vykecal.
To víte, sněžíme tu každý den, takže to má už i následky.

PS: jo, to morče mělo jen jedno oko a nesežral ho ani had, ani Tereza

1.2.2021 06:40
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Štefane, jasně, moudrá žena přemýšlí, kolik jí čeká marmelád, aby si předem připravila sklenice, cukr atd...kdo je připraven, není zaskočen. Umím se připravit na nejlepší a počítat s nejhorším. Ani jedno z toho mě, doufám, nerozhodí. V mém věku 😉
Honzo, to bylo krásné povídání. Už jsem se bála, že jste v tom sněžení na gaučíku usnul jako medvěd 😍

1.2.2021 12:43

Já dávám do Zoo jak vytříděná jednodenní kuřata tak třeba i starší kohoutky ve věku od 3 týdnů výše. Ono je to ale troška problém v tom , že velká Zoo jako jí máme tady a okolo které x krát týdně jezdím je nechce. Oni jsou totiž něco extra, něco lepšího než ostatní a oni se předci nebudou zabývat něčím takovým. Za to jedna menší Zoo asi 30 km odsud, si je vezme kdykoliv a i menší množství a klidně živé. Ale musíte to přivést. nebo čekat až budou mít cestu okolo. Víte je to jako vše o lidech. Pokud je hlavní Zoolog trocha člověk a chovatel určitě se dohodnete. Pokud ne je to jako házet perly sviňím. Zkuste se v okolí poptat i co se týče záchranných stanic, chovatelů plazů a dravců. A pokud ne jsou ty nůžky nejlepší volba. Nebo hold kohoutky vykrmit a mít něco jako polévkovou směs v mražáku. Či jděte o krok dál a kohoutky vyuďte budete mít trocha dražší "žebírka" ale za to na nich bude nějaké to maso. Ono mám v práci jednu milou paní z Ukrajiny. A ta když slyšela , že moji kohouti končí jako odpad v Zoo, tak se zhrozila. Vždyť je to škoda ba přímo rouhání a mrhání božím darem. Ona u nich doma by takovým vyskákaným kohoutem nakrmila celou rodinu a ještě by za to byla vděčná...Ale to jsem zase u konzumní společnosti...

1.2.2021 18:52
honzapm

XXX.XXX.134.34

Ne, to opravdu není tím, že velká zoo je něco extra.
Každé vstupující zvíře je riziko. zdravotní, jakékoliv.
Může to přinést pošahaný jedinec, uvnitř může být ampule s jedem...
Proto třeba neberou vánoční stromky, na kterých byly ozdoby
- nikdo nemůže kontrolovat, jestli někde nezůstal byť jediný háček.
V Plzni jednou dali do sena provazy - pižmoň to sežral a chcípnul.
To je drahá sranda.
Ty opravdu velké zoo, které chovají zvířata nevyčíslitelných hodnot,
to prostě brát nebudou.
Naštěstí je plno zoo-koutků, farmiček, chovatelů aj., kde si to rádi vezmou.
Já třeba nosil jeden čas do normálního zverimexu v Plzni.
Dali mi za to zobání pro sýkorky, prošlé. Třeba.

1.2.2021 18:54

no a nebo spapá Nora. Ham a je po vybrakovaném kuřeti. Ham ham ham a je po vybrakované kuřici. Ham ham ham ham a je po kohoutkovi, který se nehodí ke kroužkování.

1.2.2021 18:56
honzapm

XXX.XXX.134.34

Míša to olíže.

1.2.2021 19:35
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

no a nebo spapá Nora. Ham a je po vybrakovaném kuřeti. Ham ham ham a je po vybrakované kuřici. Ham ham ham ham a je po kohoutkovi, který se nehodí ke kroužkování.

😂 budeme si muset pořídit Noru. Náš Betík by to akorát olízal, hrozně rád se s tím mazlí.

Jo, vlašky...kohouti jak holubi. Co tak jim dávat směs pro brojlery, vyrostli by na nich 😉?

1.2.2021 20:01

I holub je dobrej. Malý domaci kuře je furt lepší než nádor od Babiše. Krmit Br se nevyplatí, lehká plemena mají potenciál optimálně využít výběh a statková krmiva

1.2.2021 20:53
ančovička1

XXX.XXX.220.111

petraodlesa napsal(a):
😂 budeme si muset pořídit Noru. Náš Betík by to akorát olízal, hrozně rád se s tím mazlí.

Jo, vlašky...kohouti jak holubi. Co tak jim dávat směs pro brojlery, vyrostli by na nich 😉?

A kolik mate Bertiku?..myslim,ze kazdy den by takova Nora slupla aspon jednoho😂

1.2.2021 21:10
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

ančovička1 napsal(a):
A kolik mate Bertiku?..myslim,ze kazdy den by takova Nora slupla aspon jednoho😂

🙈 náš čistokrevný voříšek, pro Noru? By se nestyděla, brát ho do huby? To je teda...

1.2.2021 21:56
ančovička1

XXX.XXX.220.111

petraodlesa napsal(a):
🙈 náš čistokrevný voříšek, pro Noru? By se nestyděla, brát ho do huby? To je teda...

No,kdyby dosli ti kohouti😁..ja jsem nasi cubince,dobrmance, take davala vzdycky zlikvidovat kohoutky, ani ho neskousla,jen polkla😂..samozrejme zabite..ja jeste nelihnu, pocitam s kuraty na konec brezna..loni byla prvni kurata jeste v unoru, uz nikdy!..

2.2.2021 08:51

a ham ham dělá bez zabití nebo jí je zabíjíte? Já tohle zkusit, tak ta naše nebude nic zahrabávat, ale dělat jen ham ham...

2.2.2021 08:53
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

ančovička1 napsal(a):
No,kdyby dosli ti kohouti😁..ja jsem nasi cubince,dobrmance, take davala vzdycky zlikvidovat kohoutky, ani ho neskousla,jen polkla😂..samozrejme zabite..ja jeste nelihnu, pocitam s kuraty na konec brezna..loni byla prvni kurata jeste v unoru, uz nikdy!..

To jako vážně, že dobrman sežere kuře? 🙃
Také jsem poprvé teď dala do líhně tak brzo. A to proto, že můj dodavatel násadových vajec spotřebuje všechno pro svoji líheň, mi z milosti dal foršus. Později bych z něho už nic nedostala. A je vyzkoušený. Tak nechci měnit.
Jaké problémy byly u vás s tak včasným líhnutím? S odchovem? Děkuji.

2.2.2021 08:53
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Jo, a psala jsem do ostravské Zoo, dnes odepsali, že z důvodu veterinární ochrany neberou...

2.2.2021 08:57

Když nabidnete nechtěné kohoutky chovatelům většich krajt, užovek, varanů, neřeknou ne

2.2.2021 08:59

a ham ham dělá bez zabití nebo jí je zabíjíte? Já tohle zkusit, tak ta naše nebude nic zahrabávat, ale dělat jen ham ham...

dostává jen zabité. aspoň se tam nesápe po živých, jen kouká když mám v ruce drůbež nebo morče, jestli náhodou njdu zabít

2.2.2021 10:28
ančovička1

XXX.XXX.220.111

petraodlesa napsal(a):
To jako vážně, že dobrman sežere kuře? 🙃
Také jsem poprvé teď dala do líhně tak brzo. A to proto, že můj dodavatel násadových vajec spotřebuje všechno pro svoji líheň, mi z milosti dal foršus. Později bych z něho už nic nedostala. A je vyzkoušený. Tak nechci měnit.
Jaké problémy byly u vás s tak včasným líhnutím? S odchovem? Děkuji.

No,problemy s vcasnym odchovem nebyly,kurata se lihla dobre,jako vzdycky,ale problem byl s manzelem😂😂..lihnu v loznici a kuratka jsem tam mela po unosnou dobu smradu, 14dni,potom sla do odchovny v dilne..potom jsem je vsechna,asi 30,prodala🙌..dalsi jsem lihla konec brezna..to uz je na dosah do teplejsiho pocasi..
Ale chapu,ze je vcasne lihnuti nutne pro vystavy,drubez musi vyrust do krasy,zvlast kohouti😇..

2.2.2021 12:00
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Smrádeček budeme mít 14 dnů v jídelně 😉 pak půjdou do sklepa. Tak díky za objasnění 🙋 ančovičko jedničko

2.2.2021 12:31
ančovička1

XXX.XXX.220.111

petraodlesa napsal(a):
Smrádeček budeme mít 14 dnů v jídelně 😉 pak půjdou do sklepa. Tak díky za objasnění 🙋 ančovičko jedničko

Jj,smradecek byva I v kuchyni,tam byvaji kurata take,ale I housata a kacata😂😂..se divim,ze se chlap jeste neodstehoval😂😂
..ale kdepak jednicka, dala bych si tak za 3..😁.. jednickari jsou tu jini😀

2.2.2021 12:48
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

ančovička1 napsal(a):
Jj,smradecek byva I v kuchyni,tam byvaji kurata take,ale I housata a kacata😂😂..se divim,ze se chlap jeste neodstehoval😂😂

Trojka je "dobrá"... Také se bojím, že mě můj vystěhuje do sklepa i s kuřaty 🙃

2.2.2021 12:53
honzapm

XXX.XXX.134.34

petraodlesa napsal(a):
Jo, a psala jsem do ostravské Zoo, dnes odepsali, že z důvodu veterinární ochrany neberou...

To je logické. Chřipka, markovka, pseudomor, salmo, myko, entero - fujky.
Nic, co ve velké zahradě, kde jsou tisíce zvířat, potřebují.

Mají vlastní výživářská oddělení, chovatelské prostory.
V Plzni to mají hned vedle Kalik. mlýna.
Líhně, množárnu morčátek, potkánků, myšiček, červíků a brouků.
Cvrká to tam zvesela.

Blbé je, když málo omráčí krmné myši.
Na tamním statku na půdě jsou sovy,
těm to studentky málo omráčily, a myšky se probíraly a trajdaly
vesele po půdě.
Naštěstí je bílá docela nápadná barva, trochu...

2.2.2021 12:54
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

"Mám to napsané na takovém malém papírku, který teď nemohu najít. Ale věřte mi, že to není důležité, protože se ten pán s tou slečnou právě rozchází"... Saturninovi se to řeklo. Vtipálek.

Ale co já, líhnula jsem vlašky zatím jen jednou pod kvočnou, pár kousků. Selekce se nekonala.
Ale těch 47 v líhni? "Mám to na takovém malém papírku, který teď nemohu najít"🙈 jak se, pro pána krále, rozpozná po vyklubání kohoutek od slepičky? Vím, nějaká čárka od oka směr dozadu, ale který má dlouhou a který krátkou?
Saturnine, pomóóóc!!!🙏🐤🐓🙃

2.2.2021 14:25
bery25

XXX.XXX.35.76

ančovička1 napsal(a):

ale nebudte taka skromna jedničkari,jedničkari,to mi nič nehovori

3.2.2021 09:25
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Takže budu chovat všechno. Už jsem našla "ten malý papírek"... vlaška koroptví po vyklubání je slepička s tmavším pruhem na zádech a od oka jí jde tmavý pruh daleko za ušní dírku. Kohoutek je celkově světlejší, a tu čárku od oka má kratší.
No, kloakální metodu sexování neovládám, a tyto znaky prý také nejsou na 100%.

3.2.2021 12:25
ančovička1

XXX.XXX.220.111

petraodlesa napsal(a):
Takže budu chovat všechno. Už jsem našla "ten malý papírek"... vlaška koroptví po vyklubání je slepička s tmavším pruhem na zádech a od oka jí jde tmavý pruh daleko za ušní dírku. Kohoutek je celkově světlejší, a tu čárku od oka má kratší.
No, kloakální metodu sexování neovládám, a tyto znaky prý také nejsou na 100%.

Proto cekam NEJMIN 14'dni,az jsem si jista, ze neudelam chybu..

3.2.2021 15:18
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

ančovička1 napsal(a):

No právě 🙈😉

3.2.2021 20:04
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

ančovička1 napsal(a):

To jim ve 14 dnech také stříháte hlavičky?
Já toto fakt nedám... říkala jsem o tomto způsobu redukce 14tileté vnučce. Ona s klidem Angličana, že ona to udělá 🙈🙃
Drsňačka.

4.2.2021 10:02
petraodlesa

XXX.XXX.98.195

A utopit jako kotě? Není to rychlejší než ty nůžky?

4.2.2021 10:05

Já pro ty kohouty snad dojedu...

4.2.2021 10:19
Varaxi

XXX.XXX.1.226

petraodlesa napsal(a):

No fuj! Jak Vás to proboha mohlo napadnout?
Není to rychlejší! Topila jste se někdy? Víte, jak ta plíce bolí, řežou, jak je to děsný pocit?
Píšete, že nemáte srdce je zabít. Garantuju Vám, že nůž je stokrát milosrdnější než voda.

4.2.2021 10:24

petraodlesa napsal(a):

jak, rychlejší?

Do hajzlu přemýšlejte trochu.

4.2.2021 10:25

topení je trýznivý a zákonem zakázaný způsob usmrcení, který volí srabi, co prostě chudáka zvíře nechají desítky minut plácat se v sudu, ale sami se nedívají a vlastně to od nich nevyžaduje žádné násilí, takže krása pohoda

4.2.2021 11:14
ančovička1

XXX.XXX.220.111

petraodlesa napsal(a):

Vy TOPITE KOTATA???..to jste chovatelka?..😱

4.2.2021 11:36

petraodlesa napsal(a):

To teda není ani náhodou! A doufám, že netopíte ani koťata.

4.2.2021 11:51
mini

XXX.XXX.9.57

Z niektorých príspevkov by sa mohla poučiť aj inkvizícia. Keď už nechcete kohútikov chovať, tak stačí inzerát: darujem niekoľkodňových kohútikov.

4.2.2021 17:01
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Kočky nechovám ani netopim. Jasně že takto ne, tu vodu nemyslím jako vhodit do vody a nechat, to ne. Ano, topila jsem se..🙈 jako dítě... prý je to rychlé, když jste jen pod vodou. Fuj, to jsem si naběhla na vidle.
Bohemiagall, přijeďte 🙏🙈
Dala jsem inzerát na bezobratlé. Můžete kouknout.

4.2.2021 17:02
ladd

XXX.XXX.171.23

petraodlesa napsal(a):

Marně hledám zvracejíci emoticon.

4.2.2021 17:03

Spíš na terarijní zvířata,ne? Sklípkani to nedají 😉

4.2.2021 17:14
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

ladd napsal(a):
Marně hledám zvracejíci emoticon.

Já taky, na ty nůžky...chjo, sekyrka bude mít bene.

4.2.2021 17:18
začátek

XXX.XXX.4.22

Nůžky na plech,nebo hlavičku utrhnout.

4.2.2021 17:34
bery25

XXX.XXX.35.76

ja odchovavam všetko,ale ked sa jeden ,dva kusy vyliahnu vadne,hodim to psom,bernak to hltne ako krokodil,nepocut nic,no jedno pipnutie

4.2.2021 17:53
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

začátek napsal(a):
Nůžky na plech,nebo hlavičku utrhnout.

Vy trháte hlavičku??? Nůžky na plech???
Jasně, je to rychlé. Můj muz
Nejsem srab🙈 už třikrát v životě jsem držela za ruku umírajícího člověka. Nemám ráda utrpení, ale bez něj to v životě nejde. U lidí ani u zvířat.

Nejraději bych byla, kdyby si pro ty kohoutky přijel hadař. Přijde mi to přirozenější.

4.2.2021 17:54
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Můj muž je schopný a sekyrou to zvládne.

4.2.2021 18:19
Varaxi

XXX.XXX.129.250

petraodlesa napsal(a):

To zní mnohem líp než topení.

4.2.2021 18:21
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Varaxi napsal(a):
To zní mnohem líp než topení.

Likvidovat něco malého je mi zatěžko jakýmkoliv způsobem. Ale máte pravdu.
Sama bych to nezvládla.

4.2.2021 18:56

petraodlesa napsal(a):
Likvidovat něco malého je mi zatěžko jakýmkoliv způsobem. Ale máte pravdu.
Sama bych to nezvládla.

Mně taky. ale objektivně uznávám, že v tomhle případě jsou ty nůžky nebo kleště nejrychlejší a tudíž nejhumánnější.

4.2.2021 19:07

petraodlesa napsal(a):

sekyrou?

jako jednou rukou držet a druhou sekat?

kuře?

no jak myslíte.

ale ty nůžky jsou pro kata tak nějak bezpečnější.

a bavíme se o ostrých chirurgických nůžkách 16 cm dlouhých, ne o nůžkách na nehty nebo dětské na papír. Je to šmik, žádné pižlání.

4.2.2021 19:18
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

sekyrou?

kuře?

no jak myslíte.

a bavíme se o ostrých chirurgických nůžkách 16 cm dlouhých, ne o nůžkách na nehty nebo dětské na papír. Je to šmik, žádné pižlání.

Děkuji za doplnění... chirurgické nůžky teda nemám. My dospělé slepice zabíjíme ve dvou, já držím trup, on levou hlavu a v pravé má sekyrku.

4.2.2021 19:21
Olánek

XXX.XXX.50.247

Voda je jistota, přitahuje,Rasputina zastřelili a nakonec hodili do vody,Jana z Nepomuku umučili a taky skončil ve vodě.

4.2.2021 19:35
bery25

XXX.XXX.35.76

sekyrou?

kuře?

no jak myslíte.

to uz by som bol pri mojej sikovnosti jednoruky a pri vykrmenych kohutoch pouzivam odkrvovaci lievik,vopcham kohuta,podrezem krk a mozem si dat pivko a nikoho mi uz pri tom netreba,no jedneho na to pivko

4.2.2021 22:37
začátek

XXX.XXX.4.22

petraodlesa napsal(a):
Vy trháte hlavičku??? Nůžky na plech???
Jasně, je to rychlé. Můj muz
Nejsem srab🙈 už třikrát v životě jsem držela za ruku umírajícího člověka. Nemám ráda utrpení, ale bez něj to v životě nejde. U lidí ani u zvířat.

Nejraději bych byla, kdyby si pro ty kohoutky přijel hadař. Přijde mi to přirozenější.

Dávám je známé pro fretky.

4.2.2021 22:42
začátek

XXX.XXX.4.22

Olánek napsal(a):
Voda je jistota, přitahuje,Rasputina zastřelili a nakonec hodili do vody,Jana z Nepomuku umučili a taky skončil ve vodě.

Potkany v pasti taky topím i s pastí do sudu,udělaj 2-3 tempa a je.Past musí být cela pod vodou.

4.2.2021 22:56
honzapm

XXX.XXX.134.34

Počkat, v tom sudu musí být voda? To jste neřekli...

4.2.2021 23:03
honzapm

XXX.XXX.134.34

Já myslel - topit v sudu, jakože topit v sudu.

5.2.2021 08:08
lydie

XXX.XXX.168.107

sekyrou?

kuře?

no jak myslíte.

používám při utrácení kuřat, krůťat dvě sekerky, nemám problém na špalku udržet malé kuře a těsně nad jeho krkem ostří malé sekerky, do jejíž tupé části uhodím tupou částí další sekerky.

5.2.2021 08:30
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

začátek napsal(a):
Potkany v pasti taky topím i s pastí do sudu,udělaj 2-3 tempa a je.Past musí být cela pod vodou.

A není to náhodou také zákonem zakázáno???🤔😉

5.2.2021 09:17

petraodlesa napsal(a):
A není to náhodou také zákonem zakázáno???🤔😉

Je. Ale kde není žalobce...

5.2.2021 09:50

lydie napsal(a):
používám při utrácení kuřat, krůťat dvě sekerky, nemám problém na špalku udržet malé kuře a těsně nad jeho krkem ostří malé sekerky, do jejíž tupé části uhodím tupou částí další sekerky.

asi zůstanu těch nůžek

nebo tomu prostě lámu vaz, to je velice snadné u jakéhokoliv kura kromě dospělého kohouta. u kuřat akorát tu hlavu člověk často prostě utrhne celou.

mimochodem je to i fajn porážka. zlomím vaz a pak vykrvim.

5.2.2021 11:44
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

asi zůstanu těch nůžek

nebo tomu prostě lámu vaz, to je velice snadné u jakéhokoliv kura kromě dospělého kohouta. u kuřat akorát tu hlavu člověk často prostě utrhne celou.

mimochodem je to i fajn porážka. zlomím vaz a pak vykrvim.

Lámu vaz? Chápu to jako "zákroutím krkem" správně?

5.2.2021 18:27

petraodlesa napsal(a):
Lámu vaz? Chápu to jako "zákroutím krkem" správně?

no, jako ano, ale vzít krk a pokoušet se ho nějak kroutit jako kolem osy, to slepici nezabije. nebo aspoň nezabije nějak kulturně.

je to takový jiný chvat.

5.2.2021 18:45

Ještě že slepice nejsou jako sovy

5.2.2021 19:04
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Ještě že slepice nejsou jako sovy

😂😂😂

8.2.2021 10:58
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Včerejší oslava svátku vnučky přinesla skvělé vyřešení problému s kohoutky: můj milý"spolutchán" si je vezme, pro radost a na polívku... chudák netuší. 😌

8.2.2021 11:48
bery25

XXX.XXX.35.76

petraodlesa napsal(a):
Včerejší oslava svátku vnučky přinesla skvělé vyřešení problému s kohoutky: můj milý"spolutchán" si je vezme, pro radost a na polívku... chudák netuší. 😌

nahodou taky pomali dobre upečeny mlady kohut je pre mna vyborna pochutka,najchutnejsi boli bresse,ale boli aj strasne divoky,tak som ich prestal chovat,teraz mam australorpky a tych aj lutujem zarezat,taky su zlaty

8.2.2021 14:12
OlafV

XXX.XXX.15.5

petraodlesa napsal(a):

Co když si přeje brzké vstávání pohledné sousedky.

9.2.2021 06:03
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

OlafV napsal(a):
Co když si přeje brzké vstávání pohledné sousedky.

🤔😉 v jeho věku? Spíše se obávám, že dostane od spolutchyně nůž na krk 😂

11.2.2021 23:47
reznade

XXX.XXX.216.38

ančovička1 napsal(a):

Tak to by můj manžel nepřežil odchov v domě, tak možná na chodbě, ale tam netopíme a pokud by to smrdělo tak by mě s tím rychle pakoval do chlívku,který je běžně prázdný, jen včera se tam nastěhoval kačer s kačanama. Tak budu zkoušet líhnout pod kvočnou. Manžel by mě asi vyprovodil kdybych si vymyslela líheň a odchovnu. Už tak nemile nese, že se najednou nějak moc zabívám slepicemi, prý o ničem jiném poslední dobu nemluvím... jen když řeším, že už by ovce mohli začít s porodama, ať se jehňata podaří prodat...už mě nějak natahují...

12.2.2021 07:05
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

reznade napsal(a):
Tak to by můj manžel nepřežil odchov v domě, tak možná na chodbě, ale tam netopíme a pokud by to smrdělo tak by mě s tím rychle pakoval do chlívku,který je běžně prázdný, jen včera se tam nastěhoval kačer s kačanama. Tak budu zkoušet líhnout pod kvočnou. Manžel by mě asi vyprovodil kdybych si vymyslela líheň a odchovnu. Už tak nemile nese, že se najednou nějak moc zabívám slepicemi, prý o ničem jiném poslední dobu nemluvím... jen když řeším, že už by ovce mohli začít s porodama, ať se jehňata podaří prodat...už mě nějak natahují...

No, u jeho maminky by také kuřata v bytě být nemohla. Má zámecké vybavení... Můj se přizpůsobil mému minimalistickému životnímu stylu, vloni zvládnul kuřata v ložnici 🥳
U nás by třeba nesměl být v bytě pes, kočka už vůbec ne... Zato kůzle na flašce běhalo v obýváku dva týdny. Dodnes lituju, že jsem vymazala video, jak v obýváku skáče, kde se dá.
Když už to bylo hygienicky neúnosné,šlo ven a náš vořech-gentleman mu propůjčil přední část boudy, své oblíbené místečko. Sám se tlačil uvnitř. No a když pak běhal kolem plotu a plnil úkol hlídače, měl parťáka... kůzle běhalo s ním... Boží 🥰

12.2.2021 07:06
bery25

XXX.XXX.242.72

reznade napsal(a):

no pozor na zanedbavanie manžela,na to sme my chlapi dost citlivy

Přidejte reakci

Přidat smajlík