Očkování a kokcidióza

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.2.2021 18:19
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Livacox se prodává v množství 1000 dávek za 500,- 🤔
Co s pár desítkami kuřat? Jak to děláte?🙏
Nepočítám s tím, že budou ve výběhu vloni zamořeném kokcidiemi, ale budou ve styku s dospělými slepicemi (po pěti měsících).
Má cenu uvažovat o očkování?

4.2.2021 18:31
veraboskova

XXX.XXX.0.235

500 myslíte Kč? To asi ne, pod tisícovku nepůjde, my ho máme letos za něco přes 1300,- Kč Qčko

4.2.2021 18:44
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

veraboskova napsal(a):
500 myslíte Kč? To asi ne, pod tisícovku nepůjde, my ho máme letos za něco přes 1300,- Kč Qčko

Vygooglená cena...🙈 Paní Věro, vy máte tisíc kuřat???

4.2.2021 18:54
jo012810

XXX.XXX.101.35

Ja osobně nerad používám jakýkoliv farmaceutický preparát v chovu, krom přírodních bilinek, od česneku, přes pórek atd. Kokcidióza je metlou při odchovu u kuřat. Nicméně, je možné ji udržet na uzdě suchým prostředím a odchovem kuřat do cca 6 týdnů na roštěch. Mám s tím letité zkušenosti a penízky nevěnované za farmaka, věnuji na nákup kvalitních krmiv a zeleniny v zimě, když není přístup k trávníku. Jiné to je ve velkochovech, tam se bez farmak prostě neobejdou.

arte.P

4.2.2021 18:57
arte.P

XXX.XXX.32.137

veraboskova napsal(a):

Livacox se vyrábí ve dvou variantách, u Livacox T se do tý ceny vejít dá. Za 1300 budete mít čtyřkombinaci.

4.2.2021 19:02
veraboskova

XXX.XXX.0.235

T je pro brojlery pro uzavřené prostory

4.2.2021 19:03
veraboskova

XXX.XXX.0.235

petraodlesa napsal(a):
Vygooglená cena...🙈 Paní Věro, vy máte tisíc kuřat???

Proč myslíte, že mám tisíc kuřat?

4.2.2021 19:22
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

veraboskova napsal(a):
Proč myslíte, že mám tisíc kuřat?

Můj dotaz nebyl na cenu, ale na množství očkovací látky a počtu kusů drůbeže... jestli je možno koupit menší balení než pro 1000 kuřat.

4.2.2021 19:24
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

jo012810 napsal(a):
Ja osobně nerad používám jakýkoliv farmaceutický preparát v chovu, krom přírodních bilinek, od česneku, přes pórek atd. Kokcidióza je metlou při odchovu u kuřat. Nicméně, je možné ji udržet na uzdě suchým prostředím a odchovem kuřat do cca 6 týdnů na roštěch. Mám s tím letité zkušenosti a penízky nevěnované za farmaka, věnuji na nákup kvalitních krmiv a zeleniny v zimě, když není přístup k trávníku. Jiné to je ve velkochovech, tam se bez farmak prostě neobejdou.

Jo, děkuji za tip.
Rošty 👍 Dobrý nápad. Z čeho je udělat??

4.2.2021 19:28
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Jo012810🐓 líbí se mi přírodní prevence, než sáhnu po chemii (stejně jako u mého zdraví)... Mohla bych Vás poprosit o detaily v boji proti kokcidióze? 🌺🌺🌺 děkuji.

4.2.2021 19:29
veraboskova

XXX.XXX.0.235

petraodlesa napsal(a):
Můj dotaz nebyl na cenu, ale na množství očkovací látky a počtu kusů drůbeže... jestli je možno koupit menší balení než pro 1000 kuřat.

Určitě, můžete se domluvit s jiným chovatelem. Do sterilní stříkačky vám natáhne požadované množství a musíte to převézt v chladu.
Na FB se už objevují nabídky.

4.2.2021 19:32
veraboskova

XXX.XXX.0.235

petraodlesa napsal(a):
Jo012810🐓 líbí se mi přírodní prevence, než sáhnu po chemii (stejně jako u mého zdraví)... Mohla bych Vás poprosit o detaily v boji proti kokcidióze? 🌺🌺🌺 děkuji.

No kdyby jste ty odkazy přečetla, tak se dočtete, že Livacox jsou oslabené kmeny kokcidií. Takže vlastně kuřata kokcidiemi necháte řízeně nakazit aby měla včas imunitu.

4.2.2021 19:49
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

veraboskova napsal(a):
No kdyby jste ty odkazy přečetla, tak se dočtete, že Livacox jsou oslabené kmeny kokcidií. Takže vlastně kuřata kokcidiemi necháte řízeně nakazit aby měla včas imunitu.

🙈🤔to všechno vím. Já jsem se ptala na to, jestli se dá koupit menší množství očkovací látky než na 1000 kuřat.

4.2.2021 19:50
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Oslabené kokcidie, jasně, není to chemie.

4.2.2021 19:53
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Paní Věro, dejte si štamprličku🥳. Při vší úctě... já o koze,Vy o voze.
Ale vážně: kdybych chtěla podat kuřatům oslabené kokcidie, dá se koupit množství na 50 kusů???

4.2.2021 19:59
bery25

XXX.XXX.35.76

veraboskova napsal(a):
Určitě, můžete se domluvit s jiným chovatelem. Do sterilní stříkačky vám natáhne požadované množství a musíte to převézt v chladu.

mne veterinar natiahne na kolko kurčiat potrebujem, nechavam trochu kuriatka vysmednut a potom im to davam do vody

4.2.2021 19:59
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Ale já už jsem vám odpověděla, nevím proč se rozčilujete. Takže kopíruji:
petraodlesa napsal(a):
MOJE ODPOVĚĎ:

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.2.2021 20:00

petraodlesa napsal(a):
Paní Věro, dejte si štamprličku🥳. Při vší úctě... já o koze,Vy o voze.
Ale vážně: kdybych chtěla podat kuřatům oslabené kokcidie, dá se koupit množství na 50 kusů???

ne.

obecně, pokud seženete vakcínu pro slepice jeden tisíc dávek, je to malé balení.

4.2.2021 20:04
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jinak ještě existují další možnosti než Livacox nebo kuřata na roštu.
Mojí bývalé kolegyně manžel Ing. Luboš Zábranský, Ph.D. pracuje na Zemědělské fakultě Jihočeské univerzity a má několik projektů, kde se věnuje nahrazením kokcidostatik (antibiotik) v krmivu zvířat prebiotiky a probiotiky.

4.2.2021 21:34
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

veraboskova napsal(a):
Jinak ještě existují další možnosti než Livacox nebo kuřata na roštu.
Mojí bývalé kolegyně manžel Ing. Luboš Zábranský, Ph.D. pracuje na Zemědělské fakultě Jihočeské univerzity a má několik projektů, kde se věnuje nahrazením kokcidostatik (antibiotik) v krmivu zvířat prebiotiky a probiotiky.

Děkuji. Omlouvám se. No, na fb nechodím. Zkusím se zeptat známé chovatelky. Děkuji za odpověď i bodlince.
P.

5.2.2021 04:54
jo012810

XXX.XXX.101.35

petraodlesa napsal(a):

Základem odchovu kuřat je sucho, teplota podle stáří kuřat, plnohodnotná výživa, stálý přístup k čisté vodě a písku. Rošty z bodovaného pletiva zajišťují čistotu a neumožňují kuřatům vyzobávat rozházené krmivo z krmítek do podestýlky a tím příjimat i různé "breberky". Mám takové třídílné odchovny-bedny. Spodní část má dno a je vysoká cca 15 cm. Na ní je v rámečku položen rošt z bodovaného pletiva a zatížen vrchním dílem bedny beze dna. Fotky odchovny na https://kshk.rajce.idnes.cz/Lihnuti_a_odchov_drubeze_a_japonskych_krepelek/
Zhruba od 6 týdnů pak jdou kuřata do dochovny s podestýlkou. Používám zahradnický substrát-nepráší a vlastně si vyrobím přidáváním substrátu hlubokou podestýlku (opět sucho), kterou zkompostuji. Nepoužívám žádná léčiva, úhyny mám minimální. V průběhu odchovu a to až do dospělosti vyřazuji slabší jedince a jedince, kteří mají hrubé vady podle standardu.

5.2.2021 08:15
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Jo012810🌺 děkuji za obsáhlou odpověď.
I za kontakt na vaše fotky 👍

5.2.2021 08:28
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Jo012810, píšete i "bodovaném pletivu", můj mr.Google takový termín neuznává. Byl byste tak laskav a našel prodejce vašeho roštového pletiva? Děkuji 🥰

5.2.2021 08:42
Varaxi

XXX.XXX.1.226

jo0 píše o bodově svařovaném pletivu. Je to taková ta mřížka.

5.2.2021 09:13
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Varaxi napsal(a):
jo0 píše o bodově svařovaném pletivu. Je to taková ta mřížka.

Děkuji, tak to tam vidím 👍

5.2.2021 09:16
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Děkuji, tak to tam vidím 👍 jen ještě toužím znát rozměry, velikosti oka jsou tam různá. Ať se pipušáci nepropadnou nebo si nezlomí nožičku 🙈🤔

5.2.2021 10:08
jo012810

XXX.XXX.101.35

petraodlesa napsal(a):
Děkuji, tak to tam vidím 👍 jen ještě toužím znát rozměry, velikosti oka jsou tam různá. Ať se pipušáci nepropadnou nebo si nezlomí nožičku 🙈🤔

Mám rošty s oky 0,5 cm; 1cm; a 1,6cm, které vyměnuji v okamžiku, kdy trus se začne zachycovat a ucpávat oka....Pochpitelně vylíhlá kuřátka mají rošt s nejmenšími oky.

5.2.2021 10:20
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

jo012810 napsal(a):
Mám rošty s oky 0,5 cm; 1cm; a 1,6cm, které vyměnuji v okamžiku, kdy trus se začne zachycovat a ucpávat oka....Pochpitelně vylíhlá kuřátka mají rošt s nejmenšími oky.

Jo012... jste úžasný 👍😘 děkuju 🌸

5.2.2021 12:21
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

Včera som práve u nás v lekárni kupoval Livacox Q za 48,82€ (cca 1.270 Kč) v najmenšom balení = pre 1.000 ks.

5.2.2021 12:38
honzapm

XXX.XXX.134.34

Nedokážu si představit neočkovat proti kokcidioze.
Ano, všechno to povídání o kulturním odchovu, o suché a čisté podestýlce,
o roštech a bylinkách a dalších ne-smyslech je jistě zábavné.
Ale když si třeba koupíte za téměř deset tisíc (vč. poštovného, plus poplatky bance)
vejce, máte z toho jen tři slepičky (zákony přírody) a ty by vám měly odejít
jen kvůli neočkování, tak si to řádně rozmyslíte.

Ano, mnoho let mohou ty preventivní "věci" fungovat, a pak přijde rok R,
sezona S...

Krásně o tom vypráví Manfred Becher ve videu, které jsem vám se dával nedávno.
Určitě jste si všimli, že o celý letitý chov německé říšské slepice přišel během jediné
sezony, kdy mu tam kokcidioza nenechala nic. Prostě to se stát může a od toho
byla vyvinuta oslabená vakcína a každý soudný chovatel je rád, že je dostupné
toto malospotřebitelské balení na 1000 dávek za akceptovatelných 1300-1400 Kč.

Ano, před pár lety jsme to kupovali za 800-900 - sami vidíte, jak se vše neustále
zdražuje, jen ta konzumní vejce stále stojí 3,- Kč a slepička 150,-.

Taky mi jeden pán, co má mé Vlašky v Národním zemědělském muzeu na Letné
říkal - no to já bych teda do kuřátek cpát tu chemii nemohl...
No co jemu a Josefovi12345 máte na to říct?
Jak někdo může oslabenou vakcínu vydávat za škodlivou chemii? Ztráta času.
A hlavně energie.

V čase 3:30 máte vyprávění, jak pán v roce 2005 přišel o veškerý chov.
https://www.youtube.com/watch?v=egqIp-dB6pE

5.2.2021 13:08
začátek

XXX.XXX.4.22

Po očkování je držím mimo dosah slepic a to i jen prachu aspoň 14 dni, pak mají vytvořenou imunitu

5.2.2021 14:22
JanBaskvilsky

XXX.XXX.65.136

Z radosti od vás odkoupim 100 dávek vakcíny. Jsem
že Šenova jako vy. Jinak stačí dávat slepicím 1x týdně ocet a v případě zhoršení výtrusů je top míchanice z rozmačkaným česnekem.

5.2.2021 17:59
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Česnek je nej 👍
Kokcidióza mi v minulé sezoně zlikvidovala vše. Zkusím od někoho vyprosit ocjovavi

5.2.2021 18:00
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Ocjovavi... očkovací látku.

5.2.2021 18:15
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Očkovací látka v mnou nepředstavitelném množství vydrží jak dlouho???

5.2.2021 18:19

petraodlesa napsal(a):
Očkovací látka v mnou nepředstavitelném množství vydrží jak dlouho???

podle své expirace.

ale nečekejte roky, je to vakcína živá a prostě ty oocysty v tom roztoku nevydrží žít nějak extra dlouho

5.2.2021 18:34
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
podle své expirace.

ale nečekejte roky, je to vakcína živá a prostě ty oocysty v tom roztoku nevydrží žít nějak extra dlouho

Je mi jasné, že je živá. Proto se ptám. Takže podle expirace. Když se to otevře, tak to už nelze použít za rok, ne?

5.2.2021 18:40

petraodlesa napsal(a):
Je mi jasné, že je živá. Proto se ptám. Takže podle expirace. Když se to otevře, tak to už nelze použít za rok, ne?

ona spíš nejde použít za rok ani když se neotevře. ty expirace jsou kratší.

5.2.2021 18:54
petraodlesa

XXX.XXX.38.236

ona spíš nejde použít za rok ani když se neotevře. ty expirace jsou kratší.

Děkuji, tušila jsem to. Takže jsem odkázána na ocet a česnek.

14.6.2022 10:04

a vraj trh všetko vyrieši

14.6.2022 10:07

Dávam sliepkam a aj kuriatkam do vody ACIDOMID D. Každý deň.

Môže to zabrániť rozvoju kokcidiózy?
A nemôže to mať negatívny vplyv na hydinu, ak to podávam každý deň?

19.6.2022 07:01
petraodlesa

XXX.XXX.46.61

Dávam sliepkam a aj kuriatkam do vody ACIDOMID D. Každý deň.

Môže to zabrániť rozvoju kokcidiózy?
A nemôže to mať negatívny vplyv na hydinu, ak to podávam každý deň?

Asi bych jim to střídala...po týdnech. Přece jen to není přirozené, v přírodě nikde voda s octem neexistuje. Ocet zatěžuje játra.

19.6.2022 11:55
frimico

XXX.XXX.243.27

Hezky den.Ja davam podle rady me sousedky veterinarky do pitne vody ocet.Kokdicie pry nesnasi kysele prostredi.Mnozstvi .Na 5 l vody 5 polevkovych lzic octa.A jak casto tu octovou vodu. Jak si vzpomenu.Nekdy 1xmesicne a taky 3xmesicneA v zime ta voda s octem zamrza o hodne dyl nez bez octa.A take kdyz maji obe vody(s octem i bez)tak radsi piji tu octovou.

19.6.2022 22:45

petraodlesa a frimico

ďakujem za reakcie a a za popísanie skúsenosti s octom pri chove hydiny.

20.6.2022 14:55
petraodlesa

XXX.XXX.46.61

petraodlesa a frimico

ďakujem za reakcie a a za popísanie skúsenosti s octom pri chove hydiny.

Neobvyklé zde, děkování za rady 😉 ale milé.
Jinak... nevím, jestli byly k čemu. Ocet je prevence, stejně tak jako sypání křemeliny do popelište 😊 Je dobré to dělat, ale i tak počítám s nezdarem, některé jedince nezachrání nic. Jen sekyrka. Jakože proti kokcidióze očkované kuřice z drůbežárny, jednu už jsem poslala na věčnost a o druhé uvažuju. Béžová pěna místo správného bobana. Krmím svědomitě, výběh jak na Bahamách...
Přeji vám všem úspěch. A Buggyře a Vrkůovi stálý přísun vtipné kaše 👍❤️

20.6.2022 20:04
frimico

XXX.XXX.243.27

Aha,tak priste zadne kurice z ustavu.Ale pekne svoje z pod kvocny a nebo lihne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík