Uživatel s deaktivovaným účtem

1978milan
napsal(a):
Slepicím namočené pečivo nedávám už skoro vůbec. Má projimavý účinek a slepice jsou z něho podesraný.
Pečivo dokonale usuším a přidávám ho v malém množství do míchanice pro výkrmové kachny a krůty.
Jinak za mě pečivo pro drůbež naprosto nepotřebná věc.
Haleluja!!!
1978milan
napsal(a):
Slepicím namočené pečivo nedávám už skoro vůbec. Má projimavý účinek a slepice jsou z něho podesraný.
Pečivo dokonale usuším a přidávám ho v malém množství do míchanice pro výkrmové kachny a krůty.
Jinak za mě pečivo pro drůbež naprosto nepotřebná věc.
Zapoměl jsem napsat, že pečivo dokonale usuším a sešrotuju. A pak přidávám do míchanice vlastně strouhanku.
Můj muž s oblibou dával slepicím denně namočené suché pečivo...a já pak při kuchání nadávala jako špaček, slepice byla zalitá sádlem jak prasátko. Skoro jí nešlo vykuchat. Teď už jim ho nedáváme vůbec. Kozy mají také chuť na kousek chleba 😉 a slepicím prospívá klíčená pšenice a granule pro nosnice.
petraodlesa
napsal(a):
Můj muž s oblibou dával slepicím denně namočené suché pečivo...a já pak při kuchání nadávala jako špaček, slepice byla zalitá sádlem jak prasátko. Skoro jí nešlo vykuchat. Teď už jim ho nedáváme vůbec. Kozy mají také chuť na kousek chleba 😉 a slepicím prospívá klíčená pšenice a granule pro nosnice.
Dnes je takových druhů pečiva že si i slepička vybere např.křehké rohlíčky active.dělají svět lepší pro dobrý slepičí život.
Jo, jo. Ale dnes jsou chleby rychlené, kyselé, fuj.
Většina rozmražená, dopečená.
Kdepak jsou ty časy, kdy na Vlaškáriu byl obchod,
police na čočku a hrách a fazole a mák a rýži a pohanku,
a tam, kde mám teď kotelnu, stávala obří pec na chleba,
pro který si chodila celá vesnice.
Chlebíček voňavý, poctivý, týden měkký a mňamyový.
Babička pak klidně ty police na hrách dala do maštale
a seděly v nich kvočny a rodily tam kočky.
No skandál jako.
Ale některé to, víc, jak sto let staré, vybavení obchodu jsem schoval.
Je fakt, že po pečivu jsou slepice zatučnělé, špinavé, vejce jsou ušpiněná.
taky jsem viděl, jak se slepice zadusila namočeným rohlíkem,
když ho do sebe horlivě ládovala před ostatními, hned bylo po ní...
No prostě nic, co byste měli kupovat po pytlích.
Když doma kůrka zbyde a je na dvoře větší hejno, čas od času, proč ne.
Ale když vidím ty nabídky, plné pytle, neomezené množství, 7 Kč za kg.
Šmarjápanno.
honzapm
napsal(a):
Jo, jo. Ale dnes jsou chleby rychlené, kyselé, fuj.
Většina rozmražená, dopečená.
Kdepak jsou ty časy, kdy na Vlaškáriu byl obchod,
police na čočku a hrách a fazole a mák a rýži a pohanku,
a tam, kde mám teď kotelnu, stávala obří pec na chleba,
pro který si chodila celá vesnice.
Chlebíček voňavý, poctivý, týden měkký a mňamyový.
Babička pak klidně ty police na hrách dala do maštale
a seděly v nich kvočny a rodily tam kočky.
No skandál jako.
Ale některé to, víc, jak sto let staré, vybavení obchodu jsem schoval.
Je fakt, že po pečivu jsou slepice zatučnělé, špinavé, vejce jsou ušpiněná.
taky jsem viděl, jak se slepice zadusila namočeným rohlíkem,
když ho do sebe horlivě ládovala před ostatními, hned bylo po ní...
No prostě nic, co byste měli kupovat po pytlích.
Když doma kůrka zbyde a je na dvoře větší hejno, čas od času, proč ne.
Ale když vidím ty nabídky, plné pytle, neomezené množství, 7 Kč za kg.
Šmarjápanno.
zdravím.také zkrmuji staré pečivo,ale jen co mi přinesou kamarádi nebo sousedi.ale abych ho kupoval,když pšenice,kukuřice a ječmen vyjde levněji mi přijde nelogické.proto by mne zajímalo,jak k té ceně 7 korun za kilo prišli.tvrdý rohlík váží 39 gramů,takže do kila jich je zhruba 25.hodně drahé krmivo,nehledě na to,že je z hlediska výživy nedostatečné nutričně,v podstatě prázdné,nezasytí,zvláště na noc.
Prikladám informáciu od p. Zbyňka Opatrného:
Zdravím Vás chovatelé,
posledně jsem napsal, že v dalším příspěvku rozvinu diskusi ohledně zkrmování pečiva u drůbeže.
A tak, aby nevznikly nějaké zbytečné řeči, že jsem majitel pekárny, který se chce zbavit přebytků pečiva, dostal jsem radu od Zdeněk Nikolai ať se všem představím kdo jsem a co dělám.
Jsem sedlák, který již přes 30 let se věnuje chovu drůbeže.
Jsem lektor, který přednáší pro veřejnost ohledně chovu drůbeže, jsem chovatel, který vystupoval na tiskových konferencích Agrární komory ohledně chovu hus a jsem člověk, který se aktivně podílel a stál za zákazem klecových chovů nosnic v ČR. ( Více v přílohách)
Takže pokud budete mít zájem rád se budu věnovat této problematice i zde ve skupině.
A protože vždy při mých přednáškách zjišťuji odbornou znalost posluchačů a tomu přizpůsobuji můj následný výklad, tak aby byl srozumitelný většině tak prosím zde lidi, kteří jsou profesně znalí za to, že budu pro většinu používat veřejně známé výrazy a pokusím se používat co nejméně odborné výrazy.
Tak a teď k tématu zkrmování pečiva u drůbeže.
Jak při mých přednáškách říkám nebudu Vám tvrdit, že něčím nekrmte, ale spíše budu mít snahu vám vysvětlit jak krmit lze a jaké zásady používat při krmení.
Ano pečivem krmit lze!!!
Ale musíme brát v potaz, že slepice čili v našem případě nosnice nám za den zkonzujeme 150 gramů jádra ať krmné směsi či obilovin a zde je jeden z možných problémů, když se podíváme na složení chleba a rohlíků ( rozvedu v dalším příspěvku pokud bude zájem) tak zjistíme, že u zkrmování chleba jsme o třetinu níže v dávkách jak bílkovinách tak v energii a mějme na paměti, že BÍLKOVINA dělá BÍLKOVINU!!!
Takže u zkrmování chleba nedokážeme nosnicím dodat denní potřebnou dávku.
Ale i přesto chleba používám při krmení kuřat v jisté fázi ( opět podle zájmu napíši v dalším příspěvku)
Pokud si tedy můžeme dovolit zkrmovat nějaké pečivo tak jedině v podobě rohlíků zde máme obdobné složení bílkovin jak u pšenice, ale !!!
Denní dávka tohoto pečiva by neměla být větší než 10% z krmné dávky a den.
Navíc toto pečivo nesmí být v žádném případě solené!!!
Musí být bez plísní bez cukrů to znamená ne koblížky atd.
Z toho důvodu, že pečivo u drůbeže zkrmují tak chovám k tomu ještě prasata a těm zkrmují pečivo, které není vhodné pro krmení drůbeži.
To je úvod do krmivářské problematiky s pečivem.
Pokud bude zájem budu se této problematice věnovat u Vás ve skupině podrobněji.
Zatím přeji všem krásný den.
Zbyněk Opatrný