Juraj_Kafka
napsal(a):
Ad foto 1) směřování vlašky do středně těžkého typu můžeme krásně příkladně vidět na perlgrau
Možná pro nás neznalé by bylo doré používat českého názvosloví. Tak trochu se dím, že i vlašky jsou tlačeny do "obdelníku", tedy do středně těžkých plemen. Trochu mě to zarazilo na jedné výstavě, když jsem se ptal posuzovatele při posuzování. Bylo mě řečeno, že jde o současný trend. nevím odkud přišel, ale unifikovat rámec plemen????
jo012810
napsal(a):
Možná pro nás neznalé by bylo doré používat českého názvosloví. Tak trochu se dím, že i vlašky jsou tlačeny do "obdelníku", tedy do středně těžkých plemen. Trochu mě to zarazilo na jedné výstavě, když jsem se ptal posuzovatele při posuzování. Bylo mě řečeno, že jde o současný trend. nevím odkud přišel, ale unifikovat rámec plemen????
Možná pro nás neznalé by bylo dobré se představit.
Juraj_Kafka
napsal(a):
Možná pro nás neznalé by bylo dobré se představit.
Vážený pane, paní. Tato diskuse funguje i pod přezdívkou. Určitě Juraj Kafka, jako osoba existuje. Ale je diskutující skutečný Juraj Kafka? Asi ano. Stejné je to s přezdívkami. Na ifauně diskutuji více let a inzeruji. Takže pokud někdo chce dohledat, najde i mé jméno (Josef Beran). Nicméně se domnívám, že na slušně položenou otázku, by měla následovat i slušná odpověď. Alespoň mě to učili již v první třídě obecné škole a to před mnoha a mnoha léty. Třeba tato praxe již dávno vymizela a žádné slušné odpovědi se nedočkám.....
Nič si z toho nerobte.....
Mne sa nie raz zastavil rozum nad niektorými komentmi o ktoré tu na Ifaune naozaj núdza nie je.
Čo ma na jednej strane hnevá a na druhej mrzí, pretože práve tí, čo tu najviac ponižujú, zosmiešňujú sú dookola tí istí skúsení chovatelia (s naozaj peknými chovmi, a bohatými skúsenosťami). Ktorí na miesto toho aby boli vážení ostatnými, za radu, skúsenosť, si hladia svoje egá svojím postom KING OF.....
Tu sa malo kedy nováčik (Teraz nemyslím Váš, Vas tu registrujem už dávno), alebo tuctový užívateľ dočká rady bez nejakej uštipačnej poznámky.
Ak nechcem poradiť, nepíšem. Jednoduché....
A ak ste mysleli Perlgrau, tak to je perlovo šedá 😉
...A ak ste mysleli Perlgrau, tak to je perlovo šedá. Děkuji za objasnění a snad se dočkám i odpovědi, proč vlašky, jaké lehké plemeno(trojúhelník), se tlačí do rámce středních (obdelník) a odkud to přichází. To je docela zásadní změna plemene. Ten dotaz pokládám proto, že jsem zde četl povzdech Honzíka který má u nějaké linie (vlašek) potíž se sedlovými poduškami....
...A ak ste mysleli Perlgrau, tak to je perlovo šedá.
připomínku užívání českého názvosloví.
Ak ste mysleli česky a oficiálně, tak je to šedá... (jenom šedá)
U Vlašek pravděpodobně šedá oranžovokrká -perlgrau orangehalsig(velké), nebo šedá oranžově zbarvená - perlgrau orangefarbig(zdrobnělé)
pastevecovci
napsal(a):
...A ak ste mysleli Perlgrau, tak to je perlovo šedá.
připomínku užívání českého názvosloví.
Ak ste mysleli česky a oficiálně, tak je to šedá... (jenom šedá)
U Vlašek pravděpodobně šedá oranžovokrká -perlgrau orangehalsig(velké), nebo šedá oranžově zbarvená - perlgrau orangefarbig(zdrobnělé)
Tak to vidíte. Začíná to snad podobně, jako před léty u barev holubů, kde do ustáleného českého názvosloví, celkem tradičně pronikaly germanizmy, to se dalo ještě nějak zkousnout (Weiscop apod.). Pak se do toho zamotala angličtina přes genetiku barev a stal se z toho tak trochu guláš, ve kterém se vyznají (snad) jen zasvěcení. Každý jazyk se vyvíjí, přebírá výrazy a já tomu asi již nestačím..
Uživatel s deaktivovaným účtem

jo012810
napsal(a):
Odkud přišel trend unifikace? No přece od těch, co nepoznají (nebo nechtějí poznat)rozdíl. Standard je jeden a téměř v celé Evropě.
Tak se nám ochladilo.
Vzpomínka pár dnů stará, jak bylo na zápraží takové horko,
že i záložák Björn se musel větrat.

A jak krásně klopi, lecjaka slepice může závidět
Nyní v srpnu: Pro zábavu jim předhazuji nasečené obilí v tomto případě nahý oves ve zralosti voskové až tvrdé... (později sám vypadává nebo ho plení vrabci) Rozhodím pár návidlí na starý žebř. A to byste viděli, jak je to na celý den zaměstná a radši to berou než suché zrno v korytě. Dělám to už tak několik let. Nemám mlátičku. Jednou je to ječmen, jindy oves. A pro dospívající kuřice i mladé kohouty je to chutné zpestření. A je jedno co je to za plemeno. I těžkopádné vyandoty se hbitě pasují s obilními klasy a latami.
Abych se nenudila..do půlnoci jsem vypeckovala asi 5kg švestek a hned do sušičky.. už se suší 😀..zbytek se redukuje na povidla😀
Letos jsou stromy "obalené"švestkami, i ten nejmenší 😊

ančovička1
napsal(a):
Abych se nenudila..do půlnoci jsem vypeckovala asi 5kg švestek a hned do sušičky.. už se suší 😀..zbytek se redukuje na povidla😀
Slivovice nebude?
napsal(a):
Slivovice nebude?
Kometo, slivovice určitě bude,ale to není moje parketa, pro mě by existovat nemusela.. ovšem pánové, ten můj a zeť, se už nemůžou dočkat..
pane Josefe, děkuji, snažím se😀,baví mě to ..
Ale nejen já,jsou tu ženy a dívky, které jsou šikovnější 😊
Nedávno mi dcera řekla.."mamko, já jsem tak šikovná,jako ty zamlada😀😀"

ančovička1
napsal(a):
Tiše závidím. U nás se letos krom deště, větru, bahna a slimáků moc neurodilo. a stále chčije a chčije Bože jak mě to s**e
napsal(a):
Tiše závidím. U nás se letos krom deště, větru, bahna a slimáků moc neurodilo. a stále chčije a chčije Bože jak mě to s**e
Letos je to s úrodou bídné.. počínaje plesnivými jahodami, rajčaty, okurky také odešly brzy a teď leze plíseň na listy a hrozny vína☹️..jeden pozitivní postřeh.. nemám moc slimáků (stejně nemají co žrát 😀), protože pouštím od podzimu Pižmovky do celé zahrady..
ančovička1
napsal(a):
Kometo, slivovice určitě bude,ale to není moje parketa, pro mě by existovat nemusela.. ovšem pánové, ten můj a zeť, se už nemůžou dočkat..
pane Josefe, děkuji, snažím se😀,baví mě to ..
Ale nejen já,jsou tu ženy a dívky, které jsou šikovnější 😊
Nedávno mi dcera řekla.."mamko, já jsem tak šikovná,jako ty zamlada😀😀"
Nevíte, co pravíte.
Slivovice je všeobecně zdraví a domácnosti prospěšná látka. Dají se s ní mýt okna, protáhnout odtok, masírovat bolavá záda, desinfikovat skoro všechno, je první pomocí při nevolnosti či trávicích problémech. Kdo jest nachlazen či nemocen, tomu jistě pomůže rada mé babičky: litr slivovice do horké vany a naložit se tam.
Někdo ji teda i pije, no.
Varaxi
napsal(a):
Nevíte, co pravíte.
Slivovice je všeobecně zdraví a domácnosti prospěšná látka. Dají se s ní mýt okna, protáhnout odtok, masírovat bolavá záda, desinfikovat skoro všechno, je první pomocí při nevolnosti či trávicích problémech. Kdo jest nachlazen či nemocen, tomu jistě pomůže rada mé babičky: litr slivovice do horké vany a naložit se tam.
Někdo ji teda i pije, no.
Varaxi, děkuji za samé praktické rady 😀.to jsem potřebovala slyšet.. akorát nevím,jak to vysvětlím chlapovi, že jsem s jeho slivovicí umyla okna🤣🤣
Ale jinak pro zdravotní účely se mi použití velice líbí.. zvlášť masáže a koupel ve vaně 😀

ančovička1
napsal(a):
Varaxi, děkuji za samé praktické rady 😀.to jsem potřebovala slyšet.. akorát nevím,jak to vysvětlím chlapovi, že jsem s jeho slivovicí umyla okna🤣🤣
Ale jinak pro zdravotní účely se mi použití velice líbí.. zvlášť masáže a koupel ve vaně 😀
Aby z toho nebyl rozvod Já bych použití slivovice na mytí oken považovala za smrtelný hřích
Miriam33

XXX.XXX.209.171
napsal(a):
Aby z toho nebyl rozvod Já bych použití slivovice na mytí oken považovala za smrtelný hřích
A co teprve to "protáhnout odtok"! Šmarjá... takové práce, peněz a tolik léčivých vlastností...a jen tak to zbůhdarma vylít do odtoku?!

Miriam33
napsal(a):
A co teprve to "protáhnout odtok"! Šmarjá... takové práce, peněz a tolik léčivých vlastností...a jen tak to zbůhdarma vylít do odtoku?!
No to vůbec! To je víc než svatokrádež!

OlafV
napsal(a):
Začíná se vyjasňovat úhyn na Bečvě,
Blbost. Slivovice, kudy teče, tudy léčí.
Miriam33
napsal(a):
Lili jsme tam Krtka, nějakého žrouta nebo co, hydroxid sodný, a já nevím co všechno. Sypali tisíc prášků od bio eko sody po ty největší hnusy s překříženýma hnátama. Použili jsme zvon, pružinu a jakejsi drát speciálně určený na odpad. A výsledek? Do pár minut to zas neteklo.
Jednou jsme tam nasypali kyselinu citronovou se slivkou, od té doby je pokoj.
Slivovice není nápoj; je to zázrak.
ančovička1
napsal(a):
Nějaké peckoviny nám také urodily drobet ovoce.
Juraj_Kafka
napsal(a):
Nějaké peckoviny nám také urodily drobet ovoce.
Krásné ovoce, úplně se mi sbíhají sliny,jen při pohledu😀.. švestku Jojo máme,z té jsem právě vařila povidla a suším,byla první zralá, už si na švestkách pochutnávali špačci..malá je Stenly, ještě Tophit a další 3 staré nevím..ze sladkých "cukrářských blum" jsem uvařila a zavařila pro 7mi měsíční vnučku Majdalenku přesnídávky 😀 rozvařené blumy přepasírovat,osladit,zahustit vanilkovým pudinkem, trošku skořice a jak holka baští😀
Broskve už nemám ☹️,ale bylo trochu meruněk ..za chvíli budou jabka, letos jich
budou také metráky..😀
Tak krásnou dobrou noc všem a hezké sny😇😴