PeterDK

XXX.XXX.76.149
Uživatel s deaktivovaným účtem

petraodlesa
napsal(a):
Já teda pižmovky nemám, ale to fakt poznáte stav zvířete z takové na dálku udělané fotky???
když je to dostatečně strašné.... "kvalita" opeření je teda vidět. ta svěšená křídla. ty světle šedé jsou bílé pižmovky.teda měly by být.
petraodlesa
napsal(a):
Já teda pižmovky nemám, ale to fakt poznáte stav zvířete z takové na dálku udělané fotky???
Uvědomte si, že někteří chováme třeba 30 let.
Paní Petro - TO NENÍ JENOM ČÍSLO.
Pak je smutné, když tu čteme, že doporučíme-li začátečníkovi směs,
je to propagace GMO a podobné nesmysly.
Tady jasně vidíte, že pižmovky na foto trpí nejenom nedostatkem
mnoha prvků, a tak ani nedokáží udržet křídla u těla.
Nejen, že je to nekonformní, ale uniká jim tělesné teplo,
které v uplynulé zimě tolik potřebovaly.
A dále - i kdyby měly - nemůžou se dostatečně vyprat ve vodní nádrži.
Pižmovka používá křídla k nanášení vody na celé tělo,
jenomže tyto chuděry křídla neposlouchají a budou vždy poněkud více ušmudlané.
Vadí to nejenom exteriérově, ale i prakticky.
Navíc taková samice špatně sedí na hnízdě, nezahřeje vejce tak dobře,
nedotvoří hnízdo, neudrží tak snadno teplotu, nevejde se pod ní tolik vajec atd.
Když tu doporučíme směs, včetně všech stopových látek, vitamínů
a nepostradatelných aminokyselin, tak víme proč. (že, Reznade a jiné)
Když tu hejtujeme "krmné pečivo", tak víme proč.
Tyhle chuděry nejspíš dostávaly hodně pečiva.
petraodlesa
napsal(a):
Bodlinko, Honzo, děkuji za vysvětlení. 💓
Zároveň si musíte uvědomit, že tu byly opakovaně případy,
kdy lidé podobné obrázky "jen" někde viděli "po netu".
A dávají je sem se záměrem "pobavit se".
Není to jejich chov, není to jejich problém,
vědí, že to je špatně, a nudí se, a chtějí, aby to tu vřelo.
Ano, to se tu v minulosti stávalo.
Prostě provokování.
Pak každý začínající pochopí, že ne vždy dostane
padesát ochotných a vyčerpávajících reakcí na každý dotaz.
Prostě je tu několik milionů témat, na celé iFauně,
a už toho tu bylo (zažito i zodpovězeno) opravdu hodně.
Tohle vypadá přesně jako další provokativní příspěvek.
Nejdřív se jakože "nenápadně" zeptá, co to je za plemeno,
a už to jede (fotka týraných zvířat).
Vkladatel (znuděné dítě na on-line?) se baví.
Pak "pobaví" ty reakce těch, kteří, jak je rok dlouhý,
nenapíšou vůbec nic, ale jakmile je výměna názorů,
tak tu perlí, že se "ti chudáci začátečníci" bojí na něco zeptat.
Ne, když se někdo NORMÁLNĚ zeptá, téměř vždy tu dostane radu.
Koukám, že mají i ožrané peří, možná kanibalismus, možná sebepožkozování.
No, každopádně - mít rostoucí pižmovky přes zimu, kdy je pro dorost naprosto
nevhodné období, se nevyplácí. Krmná směs dodá veškeré živiny, peří i zvířata
by vypadala naprosto jinak.
honzapm
napsal(a):
Uvědomte si, že někteří chováme třeba 30 let.
Paní Petro - TO NENÍ JENOM ČÍSLO.
Pak je smutné, když tu čteme, že doporučíme-li začátečníkovi směs,
je to propagace GMO a podobné nesmysly.
Tady jasně vidíte, že pižmovky na foto trpí nejenom nedostatkem
mnoha prvků, a tak ani nedokáží udržet křídla u těla.
Nejen, že je to nekonformní, ale uniká jim tělesné teplo,
které v uplynulé zimě tolik potřebovaly.
A dále - i kdyby měly - nemůžou se dostatečně vyprat ve vodní nádrži.
Pižmovka používá křídla k nanášení vody na celé tělo,
jenomže tyto chuděry křídla neposlouchají a budou vždy poněkud více ušmudlané.
Vadí to nejenom exteriérově, ale i prakticky.
Navíc taková samice špatně sedí na hnízdě, nezahřeje vejce tak dobře,
nedotvoří hnízdo, neudrží tak snadno teplotu, nevejde se pod ní tolik vajec atd.
Když tu doporučíme směs, včetně všech stopových látek, vitamínů
a nepostradatelných aminokyselin, tak víme proč. (že, Reznade a jiné)
Když tu hejtujeme "krmné pečivo", tak víme proč.
Tyhle chuděry nejspíš dostávaly hodně pečiva.
Já si míchám směs sama, ono to taky jde, jen je to trochu pracnější. Kdyby to nebylo dobré, tak by mi 7 nosnic nesnášelo 6-7 vajíček denně. A u pižmovek i od chovatelů od kterých jsem je brala i tady v diskuzích jsem četla, že pižmovkám nevadí, když dostanou jen pšenici. Asi se pisatelé zapoměli zmínit že jen mimo snáškové období. Já jsem se v četbě Domácího chovu zvířat od Havlína trochu sekla, tak jsem tam o výživě chovných pižmovek četla až pár dní zpět.

PeterDK
napsal(a):
Dobrý deň, viete mi povedať či sú to pizmovky? Nie som si istý.
No tě (!) To by mohla být kvalitní chovná drůbež z Kavapa - Slepičáře.

reznade
napsal(a):
Já si míchám směs sama, ono to taky jde, jen je to trochu pracnější. Kdyby to nebylo dobré, tak by mi 7 nosnic nesnášelo 6-7 vajíček denně. A u pižmovek i od chovatelů od kterých jsem je brala i tady v diskuzích jsem četla, že pižmovkám nevadí, když dostanou jen pšenici. Asi se pisatelé zapoměli zmínit že jen mimo snáškové období. Já jsem se v četbě Domácího chovu zvířat od Havlína trochu sekla, tak jsem tam o výživě chovných pižmovek četla až pár dní zpět.
No pokud má někdo možnost si suroviny na směs nakoupit za dobrou cenu a navíc tomu rozumí může si míchat sám. Já nemám ani tu možnost nákupu aní skladovací prostory. Tak volím hotovou směs.To není nic proti ničemu nebo někomu. Každému co mu patří, že?
ladd
napsal(a):
Jo psala to o slepicich.
Takhle vypadá pižmovka, která se poprvé v životě dostane k vodě - nepromaštěné peři.
Choval jsem pižmovky na neomezeném výběhu bez přístupu k vodě (ke koupání) a rozhodně takto nevypadaly.
Tohle jsou prostě zubožená zvířata a dopracovat se k takovému stavu chce opravdu "komplexní" přístup (špatné ustájení, špatné krmení).
Štefan1
napsal(a):
Choval jsem pižmovky na neomezeném výběhu bez přístupu k vodě (ke koupání) a rozhodně takto nevypadaly.
Tohle jsou prostě zubožená zvířata a dopracovat se k takovému stavu chce opravdu "komplexní" přístup (špatné ustájení, špatné krmení).
Ale ona se ta pižmovka nemusí ani koupat, stačí jí, že má možnost nanést si pár kapek na tělo, aby si mohla to peří promastit a bylo zdravé.
Tyhle si ani ty kapky nanést nemohly.
Mimochodem, jsem zastáncem toho názoru, že i ta pižmovka tu vodu doopravdy potřebuje, alespoň v malém kastrolu, držet jí bez přístupu ke koupeli je dle mého týrání. Pořád je to totiž zvíře, které se k životu u vody a ve vodě vyvinulo.
PiLnÍk
napsal(a):
Ale ona se ta pižmovka nemusí ani koupat, stačí jí, že má možnost nanést si pár kapek na tělo, aby si mohla to peří promastit a bylo zdravé.
Tyhle si ani ty kapky nanést nemohly.
Mimochodem, jsem zastáncem toho názoru, že i ta pižmovka tu vodu doopravdy potřebuje, alespoň v malém kastrolu, držet jí bez přístupu ke koupeli je dle mého týrání. Pořád je to totiž zvíře, které se k životu u vody a ve vodě vyvinulo.
Peří si promašťuje výměškem z kostrční žlázy.
Pižmovka vodu ke koupání určitě ocení, ale nezbytná pro ní, podle mně, není. Sám jsem podával vodu ve 3 litrových miskách, doplňoval vícekrát denně podle potřeby, pižmovky vypadaly spokojeně, prosperovaly dobře. Určitě i mně by se líbilo, kdyby měly k dispozici potok nebo rybníček, bohužel nemám tu možnost. Samozřejmě můžeme o tom sáhodlouze diskutovat, ale domestikovaná zvířata jednoduše držíme v jiným podmínkách, než měly původní druhy, ze kterých se vyvinuly, v přírodě.
Nedokáži posoudit Honzapm tvrzení, že si potřebuje ponořit celou hlavu, jinak by měla popisované zdravotní potíže. U mne měly k dispozici vodu v miskách a celé se ošplouchávaly, nezkoušel jsem podávat v nějakých napáječkách, které by jím to neumožnily.
Zajímavé bylo, že i když měly k dispozici relativně neomezenou plochu k pasení, v určité fázi růstu se spokojily s poměrně malým prostorem, ve kterém měly k dispozici vodu k napájení a misku s krmivem. Dá se říct, že většinu dne proležely v blízkosti krmítek a vody, trávu spásaly v dosahu hlavy, nejvýše se kousek posunuly dál. Kdybych krmil méně, asi by se více pásly a akční rádius by se zvětšil.
Dvakrát nebo třikrát jsem mél možnost vidět pižmovky, které do té doby mély k dispizici jen nádobu na pití, když se dostaly na vodu. Vylezly promočené na kůzi, křídla takto svěšená. Když plavaly, byly pomalu do poloviny těla ponořené pod hladinou. Trvalo několik týdnů než byly na hladině jak loďky.
Tyto kachny mohou být dle olámaného peří odněkud z haly a teďˇ čerstvě jsou na trávě s přistupem k vodě.