Slepice má ucpané dýchací cesty

Dominant
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2021 10:07
Saulos

XXX.XXX.213.24

Dobrý den,
jmenuji se Saul Sikora je mi teprve 13 a s chovem slepic teprve začínám.
Chtěl bych se vás zeptat, mám asi 20tydenní kuřata a jedno mi začalo mít problémy, ze začátku mi připadalo, že pšíká a tak jsem si tady na iFauně našel něco o tom. Psali, že to asi za chvíli přejde, ale dneska, jak jsem přišel do kurníku, začalo mi připadat že má rýmu, nebo nějak ucpané dýchací cesty, protože nějak chraptí, tak bych vás poprosil o to, aby jste mi pomohli co s tím.

8.3.2021 10:29
ančovička1

XXX.XXX.4.62

Nejlip slepicce pomuze veterinar, zjisti presne,co slepicce je a da popr.leky..
.odkud slepicky pochazi?

8.3.2021 10:39
Saulos

XXX.XXX.213.24

Koupil jsem je před 3dny od Gazdy z Bohumína(Rychvaldu) Dominant Sussex (Sassex) psal že mají cca 20týdnů mam jeste od tatky 3 leghorky cca 3roky a 3 isa brown cca 1 rok ja ty slepice převzal po něm, tak se chci zeptat jeste ze se bojím, jestli to opravdu není nějaka choroba, dneska mi přišlo, že jedna starší taky pšikla, ale píšou, že je to jen změnou klimatu, tak nevím, protože to předtím nedělali

8.3.2021 11:09
Saulos

XXX.XXX.213.24

Teď jsem tam přišel dat jim jídlo a všiml jsem si že jedna leghornka ma je taky ucpané a teď jsem si vzpomnel že vždycky jak jsem nesl v rukou jednu leghornku, tak měla otevřený zobáček ale nikdy to nemělo více slepic, tak jsem to možná přehlédl ale myslim že ne. Je nejaky veterinar ktery by byl na slepice nebo to vsichni neco o nich ví jak jim pomoct? Bojím se s nimi nekam jít když je koronavirus . Měl ych je tam vzít všechny nebo jen jednu a pomohlo by mi to se všemi? Nejsou nějaké léky pro lidi, které by fungovali i pro sleičky?

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.3.2021 11:14

V první řadě veterináři zavolejte (číslo na místního najdete na internetu) a domluvte se s ním, jaké jsou příznaky. Veterinář nejlépe bude vědět, na co se zeptat. Popište mu, jak slepice chováte, jak jsou staré, jak se projevuje nemoc. A veterinář si sám řekne, jestli máte přinést jednu a nebo obě s postižením a nebo třeba žádnou, a třeba přijede na návštěvu za vámi. Lítá tady ptačí chřipka, takže nejspíš budou testovat v první řadě slepice na ni. Ale jak říkám, nejlepší máte tomu veterináři zavolat. Pokud řekne, že slepice nedělá, nechte si od něj doporučit někoho, kdo se jimi zabývá, případně holt vyzkoušejte další veterináře v okolí podle kontaktů z internetu.

8.3.2021 11:21
Saulos

XXX.XXX.213.24

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V první řadě veterináři zavolejte (číslo na místního najdete na internetu) a domluvte se s ním, jaké jsou příznaky. Veterinář nejlépe bude vědět, na co se zeptat. Popište mu, jak slepice chováte, jak jsou staré, jak se projevuje nemoc. A veterinář si sám řekne, jestli máte přinést jednu a nebo obě s postižením a nebo třeba žádnou, a třeba přijede na návštěvu za vámi. Lítá tady ptačí chřipka, takže nejspíš budou testovat v první řadě slepice na ni. Ale jak říkám, nejlepší máte tomu veterináři zavolat. Pokud řekne, že slepice nedělá, nechte si od něj doporučit někoho, kdo se jimi zabývá, případně holt vyzkoušejte další veterináře v okolí podle kontaktů z internetu.

Děkuji

8.3.2021 11:38
OlafV

XXX.XXX.3.230

Slepičku čímsi postiženou izoluj ať se případně nenakazí ostatní.

8.3.2021 11:48
Saulos

XXX.XXX.213.24

OlafV napsal(a):
Slepičku čímsi postiženou izoluj ať se případně nenakazí ostatní.

Nemam na to prostory a mam jeste psy, tak je jinam nemuzu dat

8.3.2021 13:00

Saulos napsal(a):
Nemam na to prostory a mam jeste psy, tak je jinam nemuzu dat

papírová bedna s otvory někde v garáži nebo sklepě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík