Kurník z OSB desek + perlinka, lepidlo

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Havranpirko77

9.3.2021 14:23
Havranpirko77

XXX.XXX.77.82

Dobrý den,
musím postavit provizorní kurník. Bude stát ve stodole a až se stodola zbourá, tak teprve postavím kurník zděný. Vím, že tu v diskuzích OSB desky nemají dobrou pověst, hlavně kvůli členitému povrchu. Když se OSBčka omítají, tak se doporučuje nejdřív nalepit 2 cm polystyrenu kvůli dilataci desek a až pak nanášet perlinku a lepidlo.
Napadlo mě takhle udělat vnitřní povrch kurníku. Mělo by to dvě výhody: jednak hladký povrch a druhak tepelnou izolaci do které se nedostanou čmelíci, protože tam není žádná mezistěna.
Zkoušel to už někdo? Popřípadě jaký na to máte názor?
Děkuji za odpovědi.

9.3.2021 19:45
mr.X

XXX.XXX.168.134

Zdravím, já tedy nevím jak moc problém je ten povrch desek, slyším o tom poprvé. ale pokud to má být vnitřní kurník kdy na ty osb desky nebude pršet, tak bych se na lepidlo asi vyprd a nechal je tak jak jsou.
Případně bych desky přebrousil, chvilka s bruskou a jemným smirkem dokáže s osb deskou divy.
Nebo se podívejte po deskách Durelis, ty jsou hladké a vodo odolné. Dělají se v podobných rozměrech jako osb. Sám z toho mám ubikaci pro kuřata. Cenově je to podobné jako osb.

9.3.2021 19:48
ančovička1

XXX.XXX.4.62

Ja myslim,ze je to takto mozne..mam jeden novy kurnik ze silnejsich prken,ale nehoblovanych,tak budu take chtit aspon dovnitr perlinku a potahnout aspon lepidlem,kvuli cmelikum..jinak kurnik mam v zastresene a proti vetru,desti zabezpecene voliere,takze v suchu..

9.3.2021 20:40
reznade

XXX.XXX.216.38

a co kurník z heraklitu?

9.3.2021 23:27
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Z heraklitu? To se ještě vyrábí? Mám velký základní kurník pro 20 slepic z OSB desek, v zastřešené voliéře. Stačilo vytmelit všechny spáry akrylátovým tmelem a nalakovat dvěma vrstvama bílého balakrylu. Obroušení desek by jistě také splnilo svůj ůčel, ale bylo by asi pracnější. Hlavně nezateplujte polystyrenem, jak na něj slepice přijdou, tak ho vyklobají.

9.3.2021 23:38
Meelek

XXX.XXX.40.204

Zdravím. Pár let zpět jsme u kamaráda předělávali byt. A co si pamatuji.. nejdůležitější ze všeho byla penetrace na OSB desky. Drahá. Pak lepidlo klasika. 1. vrstva plus perlinka, pak 2. vrstva. Požívali jsme CT2.

A co třeba zkusit Cetris desky. Cementotriskovy desky by měli bejt odolnější proti vlhku. Zkušenost nemám, jen mě to napadlo.

9.3.2021 23:43
reznade

XXX.XXX.216.38

Zuzkaa napsal(a):
Z heraklitu? To se ještě vyrábí? Mám velký základní kurník pro 20 slepic z OSB desek, v zastřešené voliéře. Stačilo vytmelit všechny spáry akrylátovým tmelem a nalakovat dvěma vrstvama bílého balakrylu. Obroušení desek by jistě také splnilo svůj ůčel, ale bylo by asi pracnější. Hlavně nezateplujte polystyrenem, jak na něj slepice přijdou, tak ho vyklobají.

Heraklit má tchán nějaký zbylý a zavazí mu v garáži, tak by nám ho nechal, kdyby jsme ho využili, proto mě napadlo z toho udělat menší kurník na odchov.
Myslíte že by zevnitř bylo potřeba i lepidlo nebo štuková omítka nebo by stačil nátěr vápna?
Zatmelit spáry můžeme i mezi deskami původního kurníku,děkuji za nápad na zlepšení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík