ISA Brown, kdy přestanou snášet?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2021 18:09
Archelon

XXX.XXX.56.126

Dobrý den,

zajímalo by mě, kdy zhruba slepice ISA brown, přestanou snášet? Plus by mě zajímalo jak dlouho se průměrně dožívají.

Děkuji za odpověď.

Rakz

12.3.2021 07:47
Rakz

XXX.XXX.37.240

A ještě přiložím dotaz: kvokají a staraji se o kuřátka?

12.3.2021 09:39
servis62

XXX.XXX.51.230

Většinou přestanou snášet až umřou, hodně záleží na chovu. Většina z nich se nedožije ani rok, protože jsou nejvíce zastoupeny ve velkochovu, kde po prvním snůškovém období jsou pro ně bezcenné. Pokud ji necháte žít, může se dožít i 7-8 let. Takže průměrně max. 12 měsíců, ale normálně průměrně se slepice dožívá 3-5 let. Někdy se stane, že kvoká(řekl bych 1 ze100), ale když ji necháte tak to většinou nevydrží. Jestli se dožije více jak pěti let, počítejte se snůškou max.30kusů vajec za rok.

12.3.2021 16:32
1978milan

XXX.XXX.26.57

Isa brovn je hybridní nosnice, vyšlechtěna na vysokou intenzivní snášku a proto se doporučuje po dvou letech nosnice vyřadit,protože je tzv.vynešená a její další chov je neekonomický.
Hybridky všeobecně trpí i na různé choroby zapřičiněné vysokou snáškou(záněty vaječníků atp.), proto to vyřazení po dvou letech.
Kvočna se občas nějaká může vyskytnout( u mě loni 2 z 20 ale až na podzim), ale moc bych se na to nespoléhal. U těchto nosnic je kvokavost geneticky potlačovaná. Zřejmě by ani nevydržela sedět těch 21 dní. Ale stát se to může.
Jinak má zkušenost je, že jsou to super nosnice, ale velice agresivní. Měl jsem problém se zařazením čehokoliv ostatního do hejna.

Přidejte reakci

Přidat smajlík