Další dotaz s možností mě pěkně zkoupat 😉
Někde jsem tu vyčetla, že se kuřatům dává slabý černý čaj. A aby jim chutnal, může se trošku osladit. Takže už skoro měsíc vařím pipušákům čajíček, do 1/4litru dávám lžičku cukru, když jsem marnotratná, i dvě. Plus lžičku domácího jablečného moštu proti kokcidióze. Teď místo něho dvě kapky Emanox PMX.
Je to zase špatně???
petraodlesa
napsal(a):
Další dotaz s možností mě pěkně zkoupat 😉
Někde jsem tu vyčetla, že se kuřatům dává slabý černý čaj. A aby jim chutnal, může se trošku osladit. Takže už skoro měsíc vařím pipušákům čajíček, do 1/4litru dávám lžičku cukru, když jsem marnotratná, i dvě. Plus lžičku domácího jablečného moštu proti kokcidióze. Teď místo něho dvě kapky Emanox PMX.
Je to zase špatně???
Paní Petro, vidím, že se snažíte pro odchovy udělat více, než je třeba. I v přírodě platí, že méně bývá mnohdy více. Příroda si většinou umí nalést cestu a chovatel musí pozorovat a poučit se. S ochovem kuřátek je to, jako s nemluvňaty. To se vracím i k předešlým dotazům. Kojenci je třeba jen jeho přirozená strava, tedy mateřské mléko a postupně se přidávají další potraviny, s ohledem na věk. Takže pro kuřátka (když je máte na roštu a mají odchovnu s příslušnou teplotou odpovídající jejich věku) stačí komplexní směs dle stáří a čistá voda. Nicméně i já první cca týden dávám černý čaj, ale bez cukru. Stejně tak se dětem ze začátku žádný cukru nedává, ani koření, sůl či např. brokolice vše potřebné je v mateřském mléce. Ta brokolice je jitě zdravá, ale v jiném věku. Pokud jsou kuřata na roštech a mají odpovídající teplotu a stravu, není třeba prevence proti kokcidióze. To mám odzkoušené, ale kapky Emanox PMX nemohou uškodit, ale dle mne jsou zbytečné.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já zase dávám první 2-3 dny heřmánkový čaj. Taky bez cukru. A pak voda voda a zase voda. Když mají nad 10 týdnů dostávají na napití ke zpestření obden misku syrovátky. Se zbytečkama sýřeniny. Ale zase je to jen zpestření není to nutné. S tím cukrem bych byl opatrný.
napsal(a):
Já zase dávám první 2-3 dny heřmánkový čaj. Taky bez cukru. A pak voda voda a zase voda. Když mají nad 10 týdnů dostávají na napití ke zpestření obden misku syrovátky. Se zbytečkama sýřeniny. Ale zase je to jen zpestření není to nutné. S tím cukrem bych byl opatrný.
Cukr do vody??..to slysim poprve ..pro kurata je to nevhodne..myslim,ze v krmne smesi maji sacharidu dost..

honzapm
napsal(a):
Je to kravina, žádný cukr. Tečka.
A to zas my cukor dávame. Po oschnutí v doliahni a prekladaní do odchovne dostane každá morka jednorazovo pár kvapiek presladenej vody. Cukor je čistá energia, žiadny jed.
OlafV
napsal(a):
Cukr je jed.
Pokud vím, cukr je monosacharid, zrní je polysacharid, obojí je sacharid.... čili cukr, jednoduchý nebo složený. Buňky ho mají jako palivo, i ty lidské. Prostě je to základní energetická položka. Žádný jed.
Problém je v množství, u člověka jednoduchý cukr způsobuje velký příliv inzulínu do krve, což je nezdravé. Co dělá se slepicí, je otázka na odborníky.
Myslím, že (u kuřat i) malých dětí cukr v rozumném množství pokryje jejich potřebu paliva. Malí mají zvýšený metabolismus. Nebo sportovci: proč asi horolezci mají v kapsách čokoládu?
Z článku jsem pochopila, že mírné oslazení vody, černého čaje, kuřatům pití zchutní, lépe a více pijí. Nutné to není. To je jasné.

OlafV
napsal(a):
Cukr je jed.
Záleží na množství. "Otrávit" se můžete i vodou.

bery25
napsal(a):
aj pivom,nieeeeee
Tak alkoholem je to jasné.