Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

PetkaPa

30.3.2021 22:24
PetkaPa

XXX.XXX.150.35

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, zda je možný chov slepic ve svahu cca 45st. Sousedovic slepice po něm teda chodila pěkně :) ale jde mi i o to, zda svah nějak zpevnit, zatím je tam jen hlína a tu teda pěkně odhrabávala. Nebo zasadit nějakou trávu? Vydrží to?
Děkuji a přeji pěkný den.
Petra

31.3.2021 00:28
Ben Kožíšek

XXX.XXX.148.2

Dobrý den. Mi jsme na svahu slepice chovali a zadny problém jsme nemeli. Pokud je to mozne muzete svah zpevnit a slepičky i nejakou to trávu ocení. Přeji štastný chov :)

31.3.2021 09:27
Saulos

XXX.XXX.213.24

Dobrý den,
Ja mam taky slepice ve svahu a v poho ani spevnit nemusíte, trávu můžete zkusit ale nevím jestli to vydrží, protože je musíte zavrit do kurníku, dokud trava aspon trochu nezaklici, protože vy všechnu vyzobali ale ja normalne jim natrhám travu a vše v poho.

Přeji chovu zdar Saul Sikora(13let)

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.3.2021 10:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

PetkaPa napsal(a):
Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, zda je možný chov slepic ve svahu cca 45st. Sousedovic slepice po něm teda chodila pěkně :) ale jde mi i o to, zda svah nějak zpevnit, zatím je tam jen hlína a tu teda pěkně odhrabávala. Nebo zasadit nějakou trávu? Vydrží to?
Děkuji a přeji pěkný den.
Petra

Záleží jak je pozemek velký a kolik slepic na něm budete mít. Kdyby se sypal dolů, tak by mohlo výrazně pomoci vysázet pruhy keřů po vrstevnicích, nejlíp rovnou takové které by byly užitečné i pro slepice. Mně se osvědčil muchovník lamarckův který roste poměrně rychle a má velice rozsáhlý kořenový systém, takže je na zpevnění svahů velice vhodný, díky hlubokým kořenům zvládá i sucho + jako bonus plodí výtečné jedlé bobulky podobné borůvkám a mají je právě rády i slepice. Ke zpevnění svahu se hodí i hlošina okoličnatá a další. Ale jak říkám, záleží jak moc bude svah zatížený, třeba postačí i ten trávník.

PetkaPa

7.4.2021 15:15
PetkaPa

XXX.XXX.150.35

Děkuji. No svah neni nejak velky, tak 30m2..

Přidejte reakci

Přidat smajlík