Chov užitkového ptactva

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

87sef

8.4.2021 09:07
87sef

XXX.XXX.145.106

Dobrý den chtěl bych se zeptat, chtěl bych chovat kachny a slepice po spolu? Má s tím někdo skusenosti? Jde mi o blaho ptáků.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.4.2021 11:35
Uživatel s deaktivovaným účtem

87sef napsal(a):
Dobrý den chtěl bych se zeptat, chtěl bych chovat kachny a slepice po spolu? Má s tím někdo skusenosti? Jde mi o blaho ptáků.

Myslím, že se to nedoporučuje. Slepice potřebují hrabat a popelit se, kachny zase vodu. Kde je voda, je i bahno. Podle mě jsou to neslučitelné podmínky. A krmení by asi měli mít taky svoje.

8.4.2021 13:18
Valentko

XXX.XXX.130.33

87sef napsal(a):

Na velkom dvore to určite mozne je. My to tiez tak mávame a ziadny problém.

Neregistrovaný uživatel

8.4.2021 15:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.109

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Myslím, že se to nedoporučuje. Slepice potřebují hrabat a popelit se, kachny zase vodu. Kde je voda, je i bahno. Podle mě jsou to neslučitelné podmínky. A krmení by asi měli mít taky svoje.

Neni pokid je obri prostor. Deda mel byvaly mlyn a tam jeden vybeh na drubez svazujici se k potucku. No hektar mel urco. Nasly si tam svy jak kachny tak slepice.

8.4.2021 15:08
jo012810

XXX.XXX.101.35

87sef napsal(a):

Skutečně záleží na vašich prostorových podmínkách. Jak bylo podotknuto výše, společný chov drůbeže a kachen se nedoporučuje a to nejen kvůli blátu, ale kvůli solmonelóze. S ní žijí kachny běžně. Neměla by se od nich konzumovat tepelně neupravená vejce. Pokud máte skutečně velké prostory výběhu, možnost oddělených kurníků a kachníku, můžete zkusit, ale stále myslet na salmonely. Oddělení chovů je ale lepším řešením.

8.4.2021 17:26
OlafV

XXX.XXX.32.157

Mám je pospolu jen přes den ve velkém výběhu a tváří se blaženě.

87sef

8.4.2021 19:47
87sef

XXX.XXX.145.106

Děkuji za odpověď a ještě jsem se chtěl zeptat tda máte výběhy pro kačeny rozblacene a smradlave. Výběh bych cistil a dával do něj trávu atd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík