Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.4.2021 23:02
reznade

XXX.XXX.216.38

Koupím nyní kvokající slepici kombinovaného plemena normálního vzrůstu (ne zakrslou) od chovatele z Moravy, pro kterého je kvočna nežádoucí.
Vím, že to sem nepatří, ale myslím, že tady si toho spíš někdo všimne než v inzerátech.
A ještě dotaz. Jak velká je pravděpodobnost, že to kvočnu nepřejde během převozu a v cizím prostředí? Dala bych ji hned na hnízdo s podkládky a na noc bych ji na nich zavřela. Děkuji.

11.4.2021 23:42
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Koupenou a prevezenou kvočnu musite dat do kukane(hnizda) s vejci,popr.podkladky a nejen zavrit hned,ale i zatemnit cely vchod do hnizda,napr.černý hadr,pytel,aby vubec nevidela ven..ja jsem mela na vchod kukane prisroubovanou mrizku zaviranou na obrdlik a pres to ten hadr..kdyz kvocna zustane sedet,máte vyhrano..ale stale musi byt zavrena a hadr..denne,ve stejnou hodinu ji musite vyhazovat,aby se vyvencila a znovu ji zahnat do hnizda nebo chytit,protoze tam netrefi..

11.4.2021 23:49
reznade

XXX.XXX.216.38

ančovička1 napsal(a):
Koupenou a prevezenou kvočnu musite dat do kukane(hnizda) s vejci,popr.podkladky a nejen zavrit hned,ale i zatemnit cely vchod do hnizda,napr.černý hadr,pytel,aby vubec nevidela ven..ja jsem mela na vchod kukane prisroubovanou mrizku zaviranou na obrdlik a pres to ten hadr..kdyz kvocna zustane sedet,máte vyhrano..ale stale musi byt zavrena a hadr..denne,ve stejnou hodinu ji musite vyhazovat,aby se vyvencila a znovu ji zahnat do hnizda nebo chytit,protoze tam netrefi..

Nezvykla by si třeba po 24 hodinách sama a pak jí otevřít at se vyvenčí sama, pak by snad na hnízdo zpět trefila ne? Nebo aspoň po pár dnech by si nezvykla?

12.4.2021 07:44
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Pustit vyvencit ji musite,ale kvocna sama zpet netrefi,je v cizim prostredi..snad by se casem rozkoukala a sama se vratila,ale nevim..mozna,kdyby byla napr.v kralikarne?....ja jsem cizi kvocnu mela v kukani,zustala sedet,ale denne ve stejnou hodinu jsem ji vypoustela probehnout, ale zase chytila a zavrela..
Ale zkuste to..

12.4.2021 08:06
petraodlesa

XXX.XXX.10.211

Reznade, sever Moravy je pro vás daleko? Kvočna mi sedí na podkladcích už týden a nedá se vyvenčit, vždycky naštvaně stojí u dvířek a ven ne a ne, když ji vystrčím. Vloni krásně odvodila, dvouletá vlaška.

12.4.2021 08:14
viu

XXX.XXX.101.74

Ještě nikdy jsem kvocnu z vajec nevyhodila. Nemá úplnou tmu, jen šero. Cca 10cm pruh je nezatemneny. Jí , pije a kálí dle potřeby.
Každý rok máme min. 3 kvocny s kuraty. Kuřata jim neberu.... nechávám vše přírodě.
Ztráty jsou i tak až po 14 dnech ( když už kuřata couraji po celé zahradě, kamen úrazu je voda) , jsou -li v odchovně, toto odpadá.

12.4.2021 08:26
petraodlesa

XXX.XXX.10.211

No, máte pravdu... myslím, že kvočna sama ví nejlíp, kdy slézt a jít se nažrat. To jen mě tady někdo svedl z cesty hláškou, že kvočna na vejcích hladem umřela 🙈😉

12.4.2021 09:07
ančovička1

XXX.XXX.220.111

petraodlesa napsal(a):
No, máte pravdu... myslím, že kvočna sama ví nejlíp, kdy slézt a jít se nažrat. To jen mě tady někdo svedl z cesty hláškou, že kvočna na vejcích hladem umřela 🙈😉

Kvočna,která sama zasedne doma na vejce, sama si urci cas,jit ven..
Ale bavime se o kvocne cizi,dovezene..tu kdyz nasadite na vejce a budete mit stesti,když zustane sedet, nemůžete ji jen tak nechat vypustit,protoze nebude vedet,kam se ma vratit..
A tedy, kvočna slepice, na hnizde hladem nechcipne,neni tak hloupa😁, to se muze stát krůtam, ty jsem hlidala,jestli slezaji s vajec,když se jim nechtelo,tak jsem je vyhodila sama😁
Kvocna,slepice, asi uhynula na vejcich z jineho duvodu,asi nemoci..

12.4.2021 11:54
Jitka.B

XXX.XXX.41.2

Měla jsem cizí kvočnu, vše proběhlo hladce, odvodila kuřátka, vzorná matka. Podle mého záleží na slepici, pokud je to dobrá kvočna, nesleze z vajec a odsedí to, ale měla jsem i kvočnu, která měla ty nejlepší podmínky a z vajec mi slezla. Vždy když nasazuji kvočnu, poprvé ji posadím na podkladky, když 24 hodin nesleze a trpělivě sedí, podkladky vyměním za vajíčka, mám už jistotu, že to bude dobrá kvočna a matka. Jsem od Brna, pokud seženete více kvočen, klidně si vezmu.

12.4.2021 12:44
reznade

XXX.XXX.216.38

petraodlesa napsal(a):
Reznade, sever Moravy je pro vás daleko? Kvočna mi sedí na podkladcích už týden a nedá se vyvenčit, vždycky naštvaně stojí u dvířek a ven ne a ne, když ji vystrčím. Vloni krásně odvodila, dvouletá vlaška.

Podle toho kde je pro Vás sever Moravy. O víkendu jedeme do Nového Jičína, jestli to není o moc dál, ale to by pak dohromady seděla 5 týdnů což je dost. Sice jsem si představovala středně těžké plemeno, vlaška je pro mě moc létavá, ale možná bych nakonec brala i tu, když se nenajde středně těžké plemeno. Jakého je barevného rázu a kolik obsedne vajec?

12.4.2021 13:03
Asumba

XXX.XXX.37.203

Takze vám t nevyšlo? To me mrzí.
Já jsem vyslala vesmíru nenapadné přání jedné kvočny...noo a jedna ma dnes 20.den a zasedly další tri :-P tedy všechny moje slepice,které snáší déle než měsíc. A zaroven ani jedna nesnáší déle než tři měsíce.

Armageddon.

12.4.2021 13:19
honzapm

XXX.XXX.134.34

Komunikace s vesmírem funguje spolehlivě. Mohu potvrdit.

12.4.2021 13:21
Asumba

XXX.XXX.37.203

No, jak se říká... dej si pozor na to, co si prejes.
Mohlo by se ti to splnit!

12.4.2021 13:23
reznade

XXX.XXX.216.38

Asumba napsal(a):
Takze vám t nevyšlo? To me mrzí.
Já jsem vyslala vesmíru nenapadné přání jedné kvočny...noo a jedna ma dnes 20.den a zasedly další tri :-P tedy všechny moje slepice,které snáší déle než měsíc. A zaroven ani jedna nesnáší déle než tři měsíce.

Armageddon.

Tak to jsem zvědavá, kolik bude mít z 9 vajec kuřat. Tak to by se Vám to dnes mělo začít líhnout. A máte pod ně pak vajíčka nebo je nenecháváte sedět?

12.4.2021 13:32
honzapm

XXX.XXX.134.34

Asumba napsal(a):
No, jak se říká... dej si pozor na to, co si prejes.
Mohlo by se ti to splnit!

A na nic se neptej, když nejsi připraven znát odpověď.

12.4.2021 13:42
Asumba

XXX.XXX.37.203

reznade napsal(a):
Tak to jsem zvědavá, kolik bude mít z 9 vajec kuřat. Tak to by se Vám to dnes mělo začít líhnout. A máte pod ně pak vajíčka nebo je nenecháváte sedět?

Jakožto úplný začátečník nemám srdce to nezkusit. Rozum ještě nevyhrál, asi.
Jedna seděla pul dne, pak nic, pak zase pul dne a a když jsem šla vybirat vajíčka, vyjela na me jak harpyje. Jakmile seděla 24hodin, chtela jsem ji dat místo podkladku vejce, no malém me uklovala a to jsem k ni šla fakt v noci..jestli jsem si myslela,ze ta předchozí je ostrá, tak tohle je teda dravec v těle prtavyho ptáčka. Nedovedu si představit, jak je pak prosvitim. Kožený rukavice, šla mi po obličeji.

Ty další dvě zasedly dnes, asi je to nakažlivý.... Pro ty už nemám kvalitní vejce - hybridy, nebo moc nestandardní australku,i když je kroužkovana, nebo vejce lehce znečištěná či nepekne tvarovaná.
Pokud budou ty dve sedět i dal, zajedu si pro nasadova vejce.

12.4.2021 13:48
honzapm

XXX.XXX.134.34

Když je kvočna zlá, tak ji prostě sundejte, dejte třeba ven vyvenčit, vypopelit, proveďte s hnízdem/vejci co potřebujete a zajistěte návrat kvočny. Ale nedělejte to v noci, to by neviděla na cestu, že.

12.4.2021 14:17
Asumba

XXX.XXX.37.203

Já vám opravdu a z hloubi celeho srdce děkuju a kyvam kyvam...ale nevím, jak ji sundat :)) doopravdy, s chladnokrevnym hrebcem na zadních si poradím, trkavou kozou i beranem taky, ale tahle mrnava sycici čudla je jak čivava se vzteklinou.

Začínám dumat, zda nebyla vůbec chyba dávat takové mrnave harpyjce nějaká vajíčka, na druhou stranu si rikam,ze pro ochranu kuřat je to asi užitečná vlastnost (a tiše to asi obdivuju).

No, budou z toho zkušenosti..

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.4.2021 17:59

Asumba napsal(a):
Já vám opravdu a z hloubi celeho srdce děkuju a kyvam kyvam...ale nevím, jak ji sundat :)) doopravdy, s chladnokrevnym hrebcem na zadních si poradím, trkavou kozou i beranem taky, ale tahle mrnava sycici čudla je jak čivava se vzteklinou.

Začínám dumat, zda nebyla vůbec chyba dávat takové mrnave harpyjce nějaká vajíčka, na druhou stranu si rikam,ze pro ochranu kuřat je to asi užitečná vlastnost (a tiše to asi obdivuju).

No, budou z toho zkušenosti..

A co by vam tak mohla udelat? Zuby nemá, neni to pstros, tak si vemte rukavice a je to hned. Nebát se hrebce, ale slepice ano? Jdete.

12.4.2021 18:02

petraodlesa napsal(a):

Vse je individualni. Nektere slezou, jine ne. Proto je lepsi kontrola (to h.vno nemuzete prehlednout, resp.necitit), zda sleza. Mam hedvabky a po 8 letech mam letos prvni, ktera uz v urceny cas po otevreni vyleze, prvni (!). Neni proste vse vsude na chlup stejne.

12.4.2021 18:30
Asumba

XXX.XXX.44.58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A co by vam tak mohla udelat? Zuby nemá, neni to pstros, tak si vemte rukavice a je to hned. Nebát se hrebce, ale slepice ano? Jdete.

Ja si nehraju na zajimavou, proste fakt nevim, jak ji zvednout, aniz by v tom zaslepenem hnevu, kdy mi jde po obliceji, treba nerozbila vejce... (Hnizdo mam ve vysce me hlavy, pristup zvnejsku). Kozene rukavice samozrejme mam, zjistila jsem, ze bez nich to nepujde. Je jak zaslepená saň, uz se nedivim tomu faktu, ze slepice je nejblizsi zijici pribuzny Tyranosaura rexe :)))

12.4.2021 18:47
1978milan

XXX.XXX.231.235

Nám už asi 5 dní sedí vlaška. Pořád přemýšlím, jestli ji mám dát vejce. Dal bych ji kachní, ale nevěřím ji. Je loňska.
Myslel jsem, že Honza poradí, jaké jsou vlašky kvočny, ale nejspíš je to kus od kusu.
A asi brzy zasedne naše zasloužilá zdrobnela brahmanečka rok 2016. Ta to zvládá 2x ročně. Ale tu sedět nenechávám, aby se nevysilovala. Vždycky dostane už vylíhlá kuřata.
Ze začne kvokat poznám tak, že během dne střídá různá hnízda a začne dělat fakt velkej bobek

12.4.2021 18:47
jo012810

XXX.XXX.101.35

Asumba napsal(a):
Ja si nehraju na zajimavou, proste fakt nevim, jak ji zvednout, aniz by v tom zaslepenem hnevu, kdy mi jde po obliceji, treba nerozbila vejce... (Hnizdo mam ve vysce me hlavy, pristup zvnejsku). Kozene rukavice samozrejme mam, zjistila jsem, ze bez nich to nepujde. Je jak zaslepená saň, uz se nedivim tomu faktu, ze slepice je nejblizsi zijici pribuzny Tyranosaura rexe :)))

Řekl bych to asi tak. Slepice není žádný predátor, který by mohl ohrožovat člověka. Člověk si i ke kvočně musí udělat vztah, respektovat přírodu, ale využít rozumu. Pokud chcete např. prosvěcovat vajíčka, je dobré odebírat v noci, případně oslnit kvočnu baterkou a popřemýšlet o svých možnostech, jak nad ní vyzrát. Chovatelství je záliba, která pracuje s živými tvory. Chce klid, dobrý pozorovací talent a správná rozhodnutí. Chovatelem se většinou člověk již narodí, ale učí se celý život a to právě od svých chovanců. To neplatí jen o drůbeži, ale obecně.

12.4.2021 19:09
Asumba

XXX.XXX.44.58

Hezky receno.

12.4.2021 19:09
petraodlesa

XXX.XXX.10.211

reznade napsal(a):
Podle toho kde je pro Vás sever Moravy. O víkendu jedeme do Nového Jičína, jestli to není o moc dál, ale to by pak dohromady seděla 5 týdnů což je dost. Sice jsem si představovala středně těžké plemeno, vlaška je pro mě moc létavá, ale možná bych nakonec brala i tu, když se nenajde středně těžké plemeno. Jakého je barevného rázu a kolik obsedne vajec?

No, právě, sedí už skoro dva týdny... dneska konečně vylezla se nažrat. Sice se mi už ozval zájemce, ale neprodáme. Kvůli té délce sezení. To by se utrápila... Zasedla skoro ve stejnou dobu, jako jsem nasadila do líhně. Sedí na šesti, mohla by daleko více, ale minulý rok bylo pod ní mrtvé rozplácnuté kuře. Kromě živých, už nepamatuju kolik, tak to nechci. Dám jí pak v noci vyklubané v líhni, (které neprodám). Ať mají vnučky podívanou...

12.4.2021 21:25
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

petraodlesa napsal(a):
No, právě, sedí už skoro dva týdny... dneska konečně vylezla se nažrat. Sice se mi už ozval zájemce, ale neprodáme. Kvůli té délce sezení. To by se utrápila... Zasedla skoro ve stejnou dobu, jako jsem nasadila do líhně. Sedí na šesti, mohla by daleko více, ale minulý rok bylo pod ní mrtvé rozplácnuté kuře. Kromě živých, už nepamatuju kolik, tak to nechci. Dám jí pak v noci vyklubané v líhni, (které neprodám). Ať mají vnučky podívanou...

A to sedí 2 týdny bez žrádla ta Vlaška na podkladcích, co se nenechá vyhnat z hnízda, jak jste psala ráno, nebo je to jiná kvočna? Takovou slepici bych chtěla vidět, která vydrží 14 dní bez žrádla a bez vody. To je přeci šílenost. Když vám sama nesleze, tak ji musíte vyndat a nechat jí proběhnout, vyvenčit, vypopelit a samozřejmě nažrat a napít. Kvočna by měla mít výlez z hnízda pohodlný, aby jí to nedělalo problém a viděla nebo slyšela ostatní slepice. Současně je ale oddělená od hejna plotem, aby jí do hnízda žádná jiná nelezla.

12.4.2021 21:33
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

1978milan napsal(a):
Nám už asi 5 dní sedí vlaška. Pořád přemýšlím, jestli ji mám dát vejce. Dal bych ji kachní, ale nevěřím ji. Je loňska.
Myslel jsem, že Honza poradí, jaké jsou vlašky kvočny, ale nejspíš je to kus od kusu.
A asi brzy zasedne naše zasloužilá zdrobnela brahmanečka rok 2016. Ta to zvládá 2x ročně. Ale tu sedět nenechávám, aby se nevysilovala. Vždycky dostane už vylíhlá kuřata.
Ze začne kvokat poznám tak, že během dne střídá různá hnízda a začne dělat fakt velkej bobek

To, že je loňská by nevadilo, spíše naopak. Doporučuje se nechavat sedět slepice starší jednoho roku. Ale Vlaška, jako plemeno lehké, nosné, by kvokat vůbec neměla.

12.4.2021 21:44
1978milan

XXX.XXX.231.235

Zuzkaa napsal(a):
To, že je loňská by nevadilo, spíše naopak. Doporučuje se nechavat sedět slepice starší jednoho roku. Ale Vlaška, jako plemeno lehké, nosné, by kvokat vůbec neměla.

No to vím právě taky,. Proto nevím, jestli ji mám vůbec nasadit.

13.4.2021 06:43
petraodlesa

XXX.XXX.10.211

Zase... kvočna vlaška - 14 dnů nežrat, to byl jen odhad. My nesedíme u hnízda 12 hodin denně. A má možnost sama vyjít.
Včera se vyvenčila, možná i předtím. Vypadá zdravě a hnízdo brání jak piraňa.

Dva roky po sobě mi kvokala hybrida, napoprvé jsem ji k radosti dětí podložila. Podruhé šla do odkvokacího prostoru s chladem pod sebou. Letos zatím je zticha. Ale kvočna byla dobrá.

13.4.2021 11:30
honzapm

XXX.XXX.134.34

1978milan napsal(a):

Dávno máte soukromou zprávu.

13.4.2021 16:48
1978milan

XXX.XXX.231.235

honzapm napsal(a):
Dávno máte soukromou zprávu.

Týjo, tak to by mě nenapadlo, že mi někdo pošle SZ.
Moc děkuju Honzo

14.4.2021 15:34
reznade

XXX.XXX.216.38

Opravdu žádná nežádoucí kvočna na Moravě není?

14.4.2021 23:15
Anelka4

XXX.XXX.51.98

Mám jednu kvokající Araukanku. Kvoká už asi 10 dní a jsem z Přerova

14.4.2021 23:22
reznade

XXX.XXX.216.38

Anelka4 napsal(a):

Jakého je zbarvení a kolik asi obsedne vajec netušíte?

14.4.2021 23:23
reznade

XXX.XXX.216.38

Anelka4 napsal(a):

A jak je stará a kolik byste za ni chtěla?

15.4.2021 07:12
Anelka4

XXX.XXX.51.98

Dobrý den, je černá s licousky. Kolik obsedne nevím, já jsem moc nechtěla aby seděla, protože jsem na kuřátka měla rozkvokanou australanku. Je to ale drobné plemeno, které snáší zelené vajíčka, letos začala kvokat poprvé. Takže ani netuším jaká bude máma. Stará je 2 roky. Večer jsem jí podstrčila vajíčko od té australanky, které jsem včera přivezla brojlery. Vajíčko mi bylo líto vyhodit, za týden by se tam mělo narodit kuřátko. Tak jsem jí ho zatím nechala. Odkud jste vy?

15.4.2021 07:24
Anelka4

XXX.XXX.51.98

reznade napsal(a):
Jakého je zbarvení a kolik asi obsedne vajec netušíte?

Dobrý den, je černá s licousky. Kolik obsedne nevím, já jsem moc nechtěla aby seděla, protože jsem na kuřátka měla rozkvokanou australanku. Je to ale drobné plemeno, které snáší zelené vajíčka, letos začala kvokat poprvé. Takže ani netuším jaká bude máma. Stará je 2 roky. Večer jsem jí podstrčila vajíčko od té australanky, které jsem včera přivezla brojlery. Vajíčko mi bylo líto vyhodit, za týden by se tam mělo narodit kuřátko. Tak jsem jí ho zatím nechala. Odkud jste vy? Neměla jsem v úmyslu ji nějak moc prodávat, ale teď z ní stejně vajíčka nejsou. Asi bych spíš preferovala výměnu za jinou slepičku.

15.4.2021 12:20
reznade

XXX.XXX.216.38

Anelka4 napsal(a):
Dobrý den, je černá s licousky. Kolik obsedne nevím, já jsem moc nechtěla aby seděla, protože jsem na kuřátka měla rozkvokanou australanku. Je to ale drobné plemeno, které snáší zelené vajíčka, letos začala kvokat poprvé. Takže ani netuším jaká bude máma. Stará je 2 roky. Večer jsem jí podstrčila vajíčko od té australanky, které jsem včera přivezla brojlery. Vajíčko mi bylo líto vyhodit, za týden by se tam mělo narodit kuřátko. Tak jsem jí ho zatím nechala. Odkud jste vy? Neměla jsem v úmyslu ji nějak moc prodávat, ale teď z ní stejně vajíčka nejsou. Asi bych spíš preferovala výměnu za jinou slepičku.

Jsem od Uherského Hradiště. V neděli máme cestu přes Přerov, tak bych si ji mohla vyzvednout, ale na výměnu nic nemám. Teprve se snažím přejít na čistá plemena.

15.4.2021 15:05
Anelka4

XXX.XXX.51.98

reznade napsal(a):
Jsem od Uherského Hradiště. V neděli máme cestu přes Přerov, tak bych si ji mohla vyzvednout, ale na výměnu nic nemám. Teprve se snažím přejít na čistá plemena.

Popřemýšlela jsem a raději ji nechám vysedět to jedno vajíčko a počkám až bude opět snášet. Jste z daleka a pro slepičku by to byl stress navíc. Zkuste najít kvočnu blíž nebo si rovnou koupit slepičky.

15.4.2021 15:19
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Anelka4..kuratka se nerodi, kuřátka se lihnou..jen pro upřesnění😀🐣

15.4.2021 16:43
reznade

XXX.XXX.216.38

Anelka4 napsal(a):
Popřemýšlela jsem a raději ji nechám vysedět to jedno vajíčko a počkám až bude opět snášet. Jste z daleka a pro slepičku by to byl stress navíc. Zkuste najít kvočnu blíž nebo si rovnou koupit slepičky.

Už jsme vezli slepice z Jižních čech, tak mi Přerov od Uherského Hradiště nepřijde tak daleko, hlavně když mi jsme na půl cesty do Zlína, takže směrem k Vám a cestu k Vám máme, ale chápu že si slepičku chcete nechat, akorát nechápu proč sem stejně jako již jedna paní píšete a pak si prodej rozmyslíte. Skoro už mi to připadá jako provokace, že Vám už kvoká. Je to docela na psychiku byt v jedné chvíli natěšená, že se přece jen objevila, plánovat a pak z toho byt zklamaná, že si to další člověk rozmyslí.

15.4.2021 18:24
Varaxi

XXX.XXX.129.250

ančovička1 napsal(a):

To si vždycky vzpomenu na těhotná morčata, hejna psů a pěstování drůbeže. :)

15.4.2021 18:48

Varaxi napsal(a):
To si vždycky vzpomenu na těhotná morčata, hejna psů a pěstování drůbeže. :)

A kočka před porodem má zvětšená prsíčka.

15.4.2021 19:17
Anelka4

XXX.XXX.51.98

ančovička1 napsal(a):

Nevím o tom, že bych psala, že se kuřátka rodí... . Nespletl jste se?

15.4.2021 19:29
Anelka4

XXX.XXX.51.98

Anelka4 napsal(a):
Nevím o tom, že bych psala, že se kuřátka rodí... . Nespletl jste se?

A jo, už to vidím. Jednou jsem to napsala špatně. Omlouvám se. Mám doma malé děti, tak mějte trochu pochopení, když se jednou přeřeknu.

15.4.2021 19:51
Anelka4

XXX.XXX.51.98

reznade napsal(a):
Už jsme vezli slepice z Jižních čech, tak mi Přerov od Uherského Hradiště nepřijde tak daleko, hlavně když mi jsme na půl cesty do Zlína, takže směrem k Vám a cestu k Vám máme, ale chápu že si slepičku chcete nechat, akorát nechápu proč sem stejně jako již jedna paní píšete a pak si prodej rozmyslíte. Skoro už mi to připadá jako provokace, že Vám už kvoká. Je to docela na psychiku byt v jedné chvíli natěšená, že se přece jen objevila, plánovat a pak z toho byt zklamaná, že si to další člověk rozmyslí.

Není to provokace, já se jako první ptala, odkud jste a že preferuji výměnu. Pokud bydlíte v Uherském Hradšti, tak slepičku seženete bez problémů i tam. Myslím, že není moudré převážet jednu samotnou navíc kvokající slepičku témeř hodinu. To už taky ze stresu může přestat kvokat. Něco jiného je převážet hejno. Beru to z pohledu slepice, sorry. Navíc jsem psala, že preferuji výměnu a tu také není možné udělat. Už vidím jak někomu prodám kvokající slepici a ona pak ze stressu přestaně kvokat. To by byla panečku reklamace. Kdyby jste bydleli někde tady blízko, bylo by to něco jiného. Je to asi úhel pohledu. Vy to berete z toho svého, chcete kuřátka, hned teď a máte to při cestě. Já to beru z pohledu slepice, kdy bude sama zavřená témeř hodinu v bedně. Možná bude stačit počkat pár dní, kdy se oteplí a pak budete mít větší nabídku. 4 dny hledání není určitě dlouhá doba, aby jste byla natolik zklamaná. Navíc jsem se zpětně dívala, že nechcete zakrslé plemeno, což Araukana je.

15.4.2021 19:51
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Anelka4 napsal(a):
A jo, už to vidím. Jednou jsem to napsala špatně. Omlouvám se. Mám doma malé děti, tak mějte trochu pochopení, když se jednou přeřeknu.

Omlouvat se nemusite, o nic nejde..to jen my ,chovatele,jsme takovi puntickari😁..
Nejlepší jsou těhotná morcata a zvětšená kočičí prsička 😂😂😂

Přidejte reakci

Přidat smajlík