Pekný deň,
liahneme prvy krat. Máme vlastné násadove vajícka, jedna sa o plemeno Amrox. Prvá várka v pohode, druha várka v pohode a dalsie uz tragédia.
Kurata zacali krátko po vyliahnutí hynut. Častokrat este v liahni, z tretieho liahnutia nam ostalo jedno. V doliahni je 37,50C vlhkosť okolo 50%. normálne sa vyliahnu, vyschnú a zacnú hynut. Lapajú po dychu a zostanú lezat na chrbte. Je to rychle. Tretia várka boli jedno dnove kuriatka, a posli v podstate vsetky naraz. Ostalo jedno.
Uživatel s deaktivovaným účtem

aspergilóza, salmonelóza nebo jiné septické onemocnění, třeba pseudomonády.
na určení přesné příčiny úhynů a původce je ale naprosto nutná laboratoř.

kastef
napsal(a):
a to by to ty kuřátka dostala z násadových vajec?Nebo špatně desinfikovaná líheń?
možné jsou obě varianty.

Zuzkaa
napsal(a):
Zadavatel psal, že má vlastní násadová vejce a bylo to třetí líhnutí, takže to odpovídá spíše té infekci v líhni. Škoda kuřat.
ano.
proto je aspergilóza můj první typ a první věc, kterou bych při pitvě hledala.
no dnes posli dalsie, toto som odfotila ked kuriatko uhynulo, malo opuchnuty krk vzadu, kde konci hlava, zacina krk

Nic ve zlem, ale chcete tvrdit, ze jste si NEVSIMLA pri utraceni kurat, jestli mela nebo nemela to, co je na fotce? Jste je utracela silou myslenky? Jako blby vtip mozna OK, pokud to myslite vazne, tak pestujte radeji mrkev. Sorry.

kelpie lover
napsal(a):
no neskumala som, toto som si tiez vsimla nahodou, preto som si nie ista ci to mali tie ostatne, uz ked som musela utratit x kurciat, chcela som to mat proste rychlo za sebou
Jak si něčeho takového můžete všimnout NÁHODOU? Taky nerozumím.

Nebo je to prostě troll....ikdyž dnes mají všichni pocit, že mohou chovat úplně všechno, když viděli jedno video na youtube