Slepicipani

XXX.XXX.205.201
Dobry den.
Shanim slepicky v okoli Kladna, popr Berouna od chovatele. Uz nastal cas zbavit se nasich domacich, ale hybridy uz znovu nechci.
Poradite plemeno a kde sehnat chovatele co proda kurata?
Nechci nic extra velkeho, chci je pro radost a samozrejmne na vajicka. Pocitam, ze bych vzala tak 7 slipek, ktere budou mit k dispozici zazemi + pole a travnatou zahradu.
Dekuji.
bery25
napsal(a):
určite si robite srandu
Nemusí to být nutně sranda. Je to jen reakce na to, co paní má zažité od hybridek, kdy se nabízí možnost objednat tam, či onde odrostlé kuřice např. 12 týdnů staré. Bohužel, u čistokrevné drůbeže tato nabídka chybí, neboť by byla mimo představy běžných držitelů slepic na vajíčka. Co si budeme povídat, u čistokrevné drůbeže nejde jen o užitek, ale i trochu o krásu-standard. Možná někdo z okolí bude mít někdy později kusy navíc čistokrevné drůbeže. Ale většinou to dopadá tak, že jsou již předem zamluveny. To je moje zkušenost... Pokud někdo máte, či budete mít přebytek, máte tady poptávku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

petraodlesa
napsal(a):
Zajímá mě cenová relace čistokrevné drůbeže. 10titýdenní hybrida stojí 100,-
Stejně staré čistokrevné?
6 mesicni hedvabky prodavam za 250,-
jo012810
napsal(a):
Nemusí to být nutně sranda. Je to jen reakce na to, co paní má zažité od hybridek, kdy se nabízí možnost objednat tam, či onde odrostlé kuřice např. 12 týdnů staré. Bohužel, u čistokrevné drůbeže tato nabídka chybí, neboť by byla mimo představy běžných držitelů slepic na vajíčka. Co si budeme povídat, u čistokrevné drůbeže nejde jen o užitek, ale i trochu o krásu-standard. Možná někdo z okolí bude mít někdy později kusy navíc čistokrevné drůbeže. Ale většinou to dopadá tak, že jsou již předem zamluveny. To je moje zkušenost... Pokud někdo máte, či budete mít přebytek, máte tady poptávku.
mne išlo skor o to,že poradite pmeneno,to by bola nekonečna debata,ved je tu toho mraky,ja osobne som uz presiel asi siestimi plemenami,nic nepredavam,cisto pre moje potesenie a urcite by som nevedel poradit,no dobre,australorpky su nadherne ,ked sa na nich oprie slniecko
Slepicipani

XXX.XXX.205.201
Srandu si nedelam. Jsem zacinajici chovatel, tak se ptam. Protoze nevim. Nevim ani jak se k costokrevnym slepicim dostat. Tady vsude ctu jak hybridy ne, ja osobne byla zdesena kdyz jsem v drunezarne dostala kurata stara 15 tydnu s tim, ze me pani upozornila, ze se boji svetla protoze ho nikdy nevidela... tak mi prosim tedy poradte, kde sehnat a co shanet.

Slepicipani
napsal(a):
Srandu si nedelam. Jsem zacinajici chovatel, tak se ptam. Protoze nevim. Nevim ani jak se k costokrevnym slepicim dostat. Tady vsude ctu jak hybridy ne, ja osobne byla zdesena kdyz jsem v drunezarne dostala kurata stara 15 tydnu s tim, ze me pani upozornila, ze se boji svetla protoze ho nikdy nevidela... tak mi prosim tedy poradte, kde sehnat a co shanet.
čistokrevné plemeno koupíte obvykle ve formě násadových vajec.
Slepicipani
napsal(a):
Pokud začínáte, píše se i tady- pro začínajícího chovatele je hybrid nejlepší volba. Na sluníčko si zvykne, brzo vám začne snášet, na rozdíl od plemene. Pokud vám jde o vajíčka, ne o super vzhled, jděte do hybrid. Jediné mínus je, že se má hejno co dva roky obměňovat. Kvůli vynesení, i nemocem. My běžně co dva roky měnili, každý rok přikoupili pár... dvouleté šly do polívky.
Tady to máte kousek a pán jezdí i do Kladna.
Zajisté se domluvíte.
Má Vlašky i zdrobnělé vyandotky. Tj. nic velkého.
A kmen znamená, že je tam 1 kohout a několik slepic.
Pán má rozhodně množství, které hledáte, a chová přes 30 let jako já.
Vřele doporučuji. To je nabídka roku!
https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/3734342/chovne-kmeny-vlasek-rodobarva-a-stribrne-rodobarva/
https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/3734346/zdvyandotka-koroptvi-vlnita/
https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/3734356/vlasky-stribrne-rodobarve/
Slepicipani

XXX.XXX.205.201
Koukam na to, jaka je to veda s tema cistokrevnyma. Dekuji. Byla jsem pro ty co mame (ted zacinaji 3. rok) v mistni drubezarne. Jak poznam prosim, ze prodejce neni dobry? O Slepicari jsem slysela.

honzapm
napsal(a):
Tady to máte kousek a pán jezdí i do Kladna.
Zajisté se domluvíte.
Má Vlašky i zdrobnělé vyandotky. Tj. nic velkého.
A kmen znamená, že je tam 1 kohout a několik slepic.
Pán má rozhodně množství, které hledáte, a chová přes 30 let jako já.
Vřele doporučuji. To je nabídka roku!
https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/3734342/chovne-kmeny-vlasek-rodobarva-a-stribrne-rodobarva/
https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/3734346/zdvyandotka-koroptvi-vlnita/
https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/3734356/vlasky-stribrne-rodobarve/
Ano ano toho pána mohu 100% doporučit. Takových už je opravdu málo. Neváhejte. Myšleno 100 vážně a upříjmně.
Slepicipani
napsal(a):
Koukam na to, jaka je to veda s tema cistokrevnyma. Dekuji. Byla jsem pro ty co mame (ted zacinaji 3. rok) v mistni drubezarne. Jak poznam prosim, ze prodejce neni dobry? O Slepicari jsem slysela.
Jak říkám...poptejte se sousedů. Kvalitní producent Dominant kuřic má dobré jméno. Nelže o věku kuřic. Koupené zvíře je zdravé, žravé a dobře opeřené.
Když ho přivezete, pár dnů si bude zvykat na nové prostředí. Snášet by mělo cca ve 20 týdnech věku.
Celé to plemenaření je za prvé pro nadšence krásných zvířat, za druhé pro ty, kdo propadli chorobě zvané líhnutí.
Hybridky jsou na vajíčka. Ne na množení.
Nemá cenu k nim kupovat kohouta.
Pokud vám záleží jen na vejcích, hybridy jsou dobrá volba. Nač si komplikovat život. Radost můžete mít z hybridek. Akorát nejsou tak hezké 😉
Slepicipani

XXX.XXX.205.201
Vsem moc dekuji
petraodlesa
napsal(a):
Jak říkám...poptejte se sousedů. Kvalitní producent Dominant kuřic má dobré jméno. Nelže o věku kuřic. Koupené zvíře je zdravé, žravé a dobře opeřené.
Když ho přivezete, pár dnů si bude zvykat na nové prostředí. Snášet by mělo cca ve 20 týdnech věku.
Celé to plemenaření je za prvé pro nadšence krásných zvířat, za druhé pro ty, kdo propadli chorobě zvané líhnutí.
Hybridky jsou na vajíčka. Ne na množení.
Nemá cenu k nim kupovat kohouta.
Pokud vám záleží jen na vejcích, hybridy jsou dobrá volba. Nač si komplikovat život. Radost můžete mít z hybridek. Akorát nejsou tak hezké 😉
choroba,komplikovat život,tolko pesimizmu skoro rano liahnutie nie je choroba,pre mna je to perfektny relax

Koupila jsem hybridky bílé Lohmanky (kuřice), a jsou přenádherné. Prodávali mi je jako 17-18týdenní na začátku března a teď na začátku týdne začaly nést. Jsou to běhny, zezačátku hrozně vyplašené, ale už si zvykly, a nechají se už i chytit (když zavírám ještě než se začne stmívat - sem tam musím).
S nimi jsem koupila roční "vynesené" hnědé Lohmanky, ty jsou pořád malinko "oškubané", ale snášejí od přivezení furt pryč, nedávaly ani žádnou pauzu, u toho dopeřují a začínají vypadat k světu.
Mně jde o vejce a "dobrý pocit", že se vynesenky ještě proběhnou po trávě.
napsal(a):
Koupila jsem hybridky bílé Lohmanky (kuřice), a jsou přenádherné. Prodávali mi je jako 17-18týdenní na začátku března a teď na začátku týdne začaly nést. Jsou to běhny, zezačátku hrozně vyplašené, ale už si zvykly, a nechají se už i chytit (když zavírám ještě než se začne stmívat - sem tam musím).
S nimi jsem koupila roční "vynesené" hnědé Lohmanky, ty jsou pořád malinko "oškubané", ale snášejí od přivezení furt pryč, nedávaly ani žádnou pauzu, u toho dopeřují a začínají vypadat k světu.
Mně jde o vejce a "dobrý pocit", že se vynesenky ještě proběhnou po trávě.
tak to presne ma byt,sto ludi,sto chuti
petraodlesa
napsal(a):
Pro mně líhnutí je také veliký zážitek, v neděli bude letos čtvrté😉...ale ten odchov pořád nedávám 🙈 proto bych paní chtěla ušetřit.
ale ved odchov je uplne jednoduchy,ja krmim prve tri dni kukuricny srot plus cierny caj,neskor miesam s k1,a po tyzdni cista k1 a voda,mam ich na hobline,ziadne rosty,od dvoch tyzdnoch ich mam normalne v drevenom kurine s umelov kvočkov a cervenou infra lampov,no a počitam ze v 5tom,6tom tyzdni ich vypustim von,nič nekape,tot vsjo
bery25
napsal(a):
ale ved odchov je uplne jednoduchy,ja krmim prve tri dni kukuricny srot plus cierny caj,neskor miesam s k1,a po tyzdni cista k1 a voda,mam ich na hobline,ziadne rosty,od dvoch tyzdnoch ich mam normalne v drevenom kurine s umelov kvočkov a cervenou infra lampov,no a počitam ze v 5tom,6tom tyzdni ich vypustim von,nič nekape,tot vsjo
Díky 🥰
bery25
napsal(a):
a mozem sa spytat, ked mate kuriatka od dvoch tyzdnov v drevenom kurine, velke sliepky vam na ne neutocia? lebo moje 20 tyzdnove utocia na 16 tyzdnove, musia byt oddelene a v dome mam pod lampou 4 tyzdnove a mam obavu, ake bitky budu, ked ich dam von. dakujem za odpoved
intuicia-moje kuriatka su do 5teho,6teho tyzdna zatvorene,potom ich vypustim von,aj to pocitam ze to budu take nesmele vychadzky s kurina,mam velky pozemok,nejaka stara sliepka sa na kuriatko zazenie,ale ked maju kde utiect a sa schovat,tak nie je potom problem ,a ked to bude postupne rast,sa to vsetko nakoniec pomiesa
Intuicia..od dvou tydnu jsou kuratka sice v drevenem kurniku, jak pise "bery25",ale v jinem, nez dospělé slepice, kde se jim jeste dale sviti infralampou,ve dne i v noci,jeste aspon mesic,podle venkovni teploty..musi mit i dale krmeni pro kurata v dané věkové skupine..viz. etiketa na pytli s krmnou směsi..nesmite je pouštět mezi dospele slepice..vypouštět pouze větší,jen kdyz je teplo a sucho do samostatneho výběhu..staci malý.
Ja dávám kuricky mezi dospele slepice ,kdyz maji 5měsíců
ančovička1
napsal(a):
Intuicia..od dvou tydnu jsou kuratka sice v drevenem kurniku, jak pise "bery25",ale v jinem, nez dospělé slepice, kde se jim jeste dale sviti infralampou,ve dne i v noci,jeste aspon mesic,podle venkovni teploty..musi mit i dale krmeni pro kurata v dané věkové skupine..viz. etiketa na pytli s krmnou směsi..nesmite je pouštět mezi dospele slepice..vypouštět pouze větší,jen kdyz je teplo a sucho do samostatneho výběhu..staci malý.
Ja dávám kuricky mezi dospele slepice ,kdyz maji 5měsíců
krasne ste to napisali len ja ich vypustim medzi dospele cca o mesiac skor,mladky su sikovne,nevsimol som si nejaky problem
lydie
napsal(a):
http://www.cschdz.eu/odbornosti/drubez/ceny-chovna-drubez.aspx
http://www.cschdz.eu/odbornosti/drubez/ceny-mlade-vajec.aspx
Ty skupiny, laikovi nesrozumitelné. I tak díky. Spíše uvítám skutečné ceny, ne odvozené od cen v EU.
no, u nás je drůbež nebo králíci o dost levnější než v okolních zemích, myslím tím i ceny v odkazech.....
Slepicipani
napsal(a):
Dobry den.
Shanim slepicky v okoli Kladna, popr Berouna od chovatele. Uz nastal cas zbavit se nasich domacich, ale hybridy uz znovu nechci.
Poradite plemeno a kde sehnat chovatele co proda kurata?
Nechci nic extra velkeho, chci je pro radost a samozrejmne na vajicka. Pocitam, ze bych vzala tak 7 slipek, ktere budou mit k dispozici zazemi + pole a travnatou zahradu.
Dekuji.
Tak chovateli se ještě nikdo neozval.
Je pro vás nabídka čistokrevné drůbeže
s možností dovozu na Kladno nezajímavá?