Kuba22

XXX.XXX.28.238
Dobrý den,
mám takový dotaz: Dneska mám vajíčka v líhni už 21 den a nic se neděje...
Vajíčka jsou oplodněná, dokonce jsem je dával včera i na vodu a byla živá. Tak nevím, kde je problém a kdy se vůbec vylíhnou?
Nemáte nějakou radu😫
Kuba22

XXX.XXX.28.238
Dobře děkuji.... Akorát jsem vždycky viděl že vajíčka před líhnutím pípali a ty moje prostě nic..... Vajíčka jsou živé, ale nepípají, dneska je to rozhodně už 20 den pokud jsem špatně počítal, nevíte jestli se můžou vylíhnout i později??
Kuba22

XXX.XXX.28.238
A co to má společné s parametry s líhní?
Kuba22
napsal(a):
A co to má společné s parametry s líhní?
Docela dost, ale kdo nechápe souvislosti (nepřečetl si celou řadu diskusí o líhnutí a nebo třeba nějakou knížku), je těžko pokusit se predikovat, jak líhnutí může dopadnout (s největší pravděpodobností). Když chci líhnout a mít z toho radost, pak má několik možností. Líhnu pod kvočnou. Pořídím si kvalitní líheň a postupuji podle návodu. Nebo si dost nastuduji, odzkouším líheň a zkalibruji. A ...td
Kuba22

XXX.XXX.28.238
V této líhni jsem lihl už 2× a vždycky se vylíhli na 20-21 den a teď je 21 den a nic se neděje.. Takže snad se líhnutí jen opozdilo
Kuba22
napsal(a):
Dobře děkuji.... Akorát jsem vždycky viděl že vajíčka před líhnutím pípali a ty moje prostě nic..... Vajíčka jsou živé, ale nepípají, dneska je to rozhodně už 20 den pokud jsem špatně počítal, nevíte jestli se můžou vylíhnout i později??
Určitě se můžou líhnout později. Je to závislé na více faktorech teplota v líhni stáří vajec... Nevím proč ale před pár lety se mi líhla kuřata 23 den pouze jednou a pouze z koupených vajec. Vše bylo stejné. Vydržte a uvidíte. Já bych tomu věřil...
Kuba22

XXX.XXX.28.238
Děkuji....