Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.4.2021 15:49
broumacka

XXX.XXX.168.213

Dobrý den,
vidím hodně inzerátů na barevná vajíčka. Samozřejmě by se líbili i mě,ale zajímá mě jak takové slepičky nesou?
Co jsem se pídila, tak většinou maranska kohout, slepičky araukan , green schell, brahmanky a podobně.
Děkuji za informace.

18.4.2021 16:08
jo012810

XXX.XXX.101.35

broumacka napsal(a):
Dobrý den,
vidím hodně inzerátů na barevná vajíčka. Samozřejmě by se líbili i mě,ale zajímá mě jak takové slepičky nesou?
Co jsem se pídila, tak většinou maranska kohout, slepičky araukan , green schell, brahmanky a podobně.
Děkuji za informace.

U různých náhodných kříženců se nedá předem určit užitkovost. Je to kus od kusu a záleží na výchozím materiálu. Pokud chcete pěkná hnědě čokoládová vajíčka (ne vždy jsou všechna stejně barevná), pak si pořiďte maransky u nich je snáška velmi dobrá. Zelená vajíčka nesou araukany. Nejsou sice tak dobré nosnice, jako maransky, ale svým zjevem upoutají.

18.4.2021 16:22
broumacka

XXX.XXX.168.213

Čisté maransky mám objednané, ale viděla jsem šedivá,zelená a modrá vejce a ty jsou prý z křížení slepicemi a kohouta,jak jsem uvedla výš.Myslela jsem zda není ovlivněna snůška spíš druhem slepiček, nebo spíš druhem kohouta.

18.4.2021 16:26
.tumash1983.

XXX.XXX.162.126

jo012810 napsal(a):
U různých náhodných kříženců se nedá předem určit užitkovost. Je to kus od kusu a záleží na výchozím materiálu. Pokud chcete pěkná hnědě čokoládová vajíčka (ne vždy jsou všechna stejně barevná), pak si pořiďte maransky u nich je snáška velmi dobrá. Zelená vajíčka nesou araukany. Nejsou sice tak dobré nosnice, jako maransky, ale svým zjevem upoutají.

Mám opačnou zkušenost. Maransky první rok dobré. Druhý rok slabší. Araukany nesli stejně jako Maransky ale v dalších letech byli výrazně lepší. Brácha si udělal křížence otec Araukana matky Dekalba a mám tu od něj dvě slepice a jsou to mašiny na vajce ale ne tak pěkně pro oko. Měl sem i Green Shell a ty druhé na tmavá vajíčka. Oboje nešlo pěkně.

18.4.2021 16:43
broumacka

XXX.XXX.168.213

Tak to by jste mi udělala radost.Maransky mám objednané 20 násadových vajec a kříženka na barevná vejce také 20.Neco bude neoplodněné a půlka tak kohouti.Tak snad se mi poštěstí a budu to moct také ohodnotit. Děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík