Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.4.2021 11:33
Jitka 23

XXX.XXX.3.31

Dobrý den,
ráda bych vás požádala o Vaše zkušenosti s dvířky do kurníku. Nechce se mi investovat do automatického zavírání (přijde mi to zbytečné) a hledám náhradní řešení. Kurník je krásně vidět z okna domu a slepičky budou mít chráněnou voliéru. Je možné nechat kurník prostě permanentně otevřený a zavírat ho případně jen v mrazech ručně?
Nemá někdo nějakou funkční vychytávku? Kočičí dvířka, deka do vchodu, korálkový závěs z kukuřice... :-) .
Předem moc děkuji za tipy.

26.4.2021 13:30
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Pokud to máte u domu, voliera je dobře zabezpečená a nevyskytují se v okolí lišky, kuny, ježci a další nezvaní hosté, tak můžete mít dvířka otevřená od jara do podzimu, proč ne? Čím dříve slepice budou venku, tím lépe pro ně.

26.4.2021 14:15
petraodlesa

XXX.XXX.218.86

Také necháváme celé léto dvířka otevřená, voliéru nemaje. Spoléháme se na štěstí. Zatím nic dravého nepřišlo. Jasně, až přijde, budeme mít smutek a hledat řešení.

26.4.2021 14:37
Meelek

XXX.XXX.14.99

Když už máte finance, na určitě vybetonovaný základy, pro voliéru (aby se tam náhodou "něco" nepodhrabalo) plus dvojmo natažený pletivo. Urcitě by se nic nestalo, za udělání si nějakých jednoduchých třeba jen plechových,šupaček na lanku. A zavírat si je denně a neriskovat.

26.4.2021 16:06
jo012810

XXX.XXX.101.35

petraodlesa napsal(a):
Také necháváme celé léto dvířka otevřená, voliéru nemaje. Spoléháme se na štěstí. Zatím nic dravého nepřišlo. Jasně, až přijde, budeme mít smutek a hledat řešení.

Bohužel mám vlastní špatnou zkušenost, kdy jsem zapomněl zavřít kuřice ve stáří cca 4 měsíců, v květnu, kdy kuny mají mladé. Ráno jsem z 30 kuřiček našel jednu živou, zbytek odtahaný a nebo po zahradě zakousnuté. Takže za mne, raději zavírat ať již ručně, nebo automatem. Každý má však svůj vlastní názor a zkušenost....

27.4.2021 07:32
petraodlesa

XXX.XXX.3.218

Pane Josefe, máte pravdu, jako vždy. A děkuji za tip na měděnou nádobu nebo kus mědi do vody... nemusíte tak často měnit vodu. Také jsem někde četla, že i lidem dělá dobře pití vody z měděné konvice. Můžete to trošku více objasnit?
( Omlouvám se, je to mimo téma)

27.4.2021 07:40
jo012810

XXX.XXX.101.35

petraodlesa napsal(a):
Pane Josefe, máte pravdu, jako vždy. A děkuji za tip na měděnou nádobu nebo kus mědi do vody... nemusíte tak často měnit vodu. Také jsem někde četla, že i lidem dělá dobře pití vody z měděné konvice. Můžete to trošku více objasnit?
( Omlouvám se, je to mimo téma)

Nemám zdání proč tomu tak je, ale odzkoušeno starými holubáři, kteří tvrdili, že měděnka ničí patogeny a udrží kvalitní vodu více dní pitnou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík