Dobrý den,
ráda bych vás požádala o Vaše zkušenosti s dvířky do kurníku. Nechce se mi investovat do automatického zavírání (přijde mi to zbytečné) a hledám náhradní řešení. Kurník je krásně vidět z okna domu a slepičky budou mít chráněnou voliéru. Je možné nechat kurník prostě permanentně otevřený a zavírat ho případně jen v mrazech ručně?
Nemá někdo nějakou funkční vychytávku? Kočičí dvířka, deka do vchodu, korálkový závěs z kukuřice... :-) .
Předem moc děkuji za tipy.
petraodlesa
napsal(a):
Také necháváme celé léto dvířka otevřená, voliéru nemaje. Spoléháme se na štěstí. Zatím nic dravého nepřišlo. Jasně, až přijde, budeme mít smutek a hledat řešení.
Bohužel mám vlastní špatnou zkušenost, kdy jsem zapomněl zavřít kuřice ve stáří cca 4 měsíců, v květnu, kdy kuny mají mladé. Ráno jsem z 30 kuřiček našel jednu živou, zbytek odtahaný a nebo po zahradě zakousnuté. Takže za mne, raději zavírat ať již ručně, nebo automatem. Každý má však svůj vlastní názor a zkušenost....
petraodlesa
napsal(a):
Pane Josefe, máte pravdu, jako vždy. A děkuji za tip na měděnou nádobu nebo kus mědi do vody... nemusíte tak často měnit vodu. Také jsem někde četla, že i lidem dělá dobře pití vody z měděné konvice. Můžete to trošku více objasnit?
( Omlouvám se, je to mimo téma)
Nemám zdání proč tomu tak je, ale odzkoušeno starými holubáři, kteří tvrdili, že měděnka ničí patogeny a udrží kvalitní vodu více dní pitnou.